Švýcarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Finsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
USA
Pondělí 11.08.2014, 19:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale program v Břeclavi zdaleka nekončí. Memoriál Ivana Hlinky pokračuje už zítra, kdy jsou na programu další zápasy. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na počtenou. (21:09:34)
     
    Nyní si fanoušci zavolali brankáře Daniela Vladaře, který si jejich ovace za dnešní fantastický výkon naprosto zasloužil.
     
    Hráči si ještě užívají zasloužené ovace, teď museli skákat rybičky na všechny strany. Stadionem se nese hlasitý pokřik "Hoši, děkujem!".
     
    Na stadion si našlo cestu 1200 fanoušků, což je dobré číslo.
     
    Je dobojováno a s úžasným výsledkem pro české barvy, které se hned na začátek turnaje postaraly před fantastickým břeclavským publikem o obrovské překvapení, když zdolaly vysoce favorizované Spojené státy americké 4:2:
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česká republika – Jakub Zbořil (obránce)
    USA – Evan Sarthou (brankář)
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Lukáš JAŠEK - 4:2
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Češi vítězí na 99,9 % nad druhým největším favoritem celého turnaje!!! Američané měli obrovský tlak, do odkryté brány už uklízel puk Dennis Yan z prostoru mezi kruhy, jenže neprostřelil hradbu českých těl, která se rychle vynořila ze zákrytu! Vzápětí si USA vytvořily ještě několik nebezpečných závarů před brankou, ale nic z nich nebylo a LUKÁŠ JAŠEK trefil prázdnou bránu!
     
    59:10
    Američané hrají bez brankáře, nyní se drží v pásmu Čechů.
     
    58:50
    Celá aréna skanduje "Češi, bojovat!". A je to opravdu neuvěřitelný řev.
     
    58:25
    Puk se drží hlavně ve středním pásmu.
     
    57:59
    Oba týmy hrají s obrovským nasazením, šance se rodí na jedné i na druhé straně.
     
    57:20
    Lukáš Jašek už se radoval ze svého druhého gólu, když dojel odražený puk před Sarthouovo brankoviště, kde byl první, ale jeho oblouček nakonec do brány nedoskákal, protože ho odpálil do bezpečí dojíždějící obránce USA!
     
    57:00
    Domácí reprezentace už je v plném počtu a kombinuje v útočném pásmu.
     
    56:32
    Fantastický Daniel Vladař! Teď si zaslouží český gólman velkou pochvalu, zmařil snad tři hodně nebezpečné střely, které na něj vyletěly z bezprostřední blízkosti!
     
    56:00
    Američané mají obrovský tlak, Češi neví, kam dřív skočit. Stadionem se nese pokřik "Češi bojovat!".

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 25. Zbořil (Weinhold, Jašek), 33. Chlapík (Zbořil, Jašek), 37. Jašek (Weinhold, F. Chlapík), 60. Jašek – 9. Boeser (Yan), 42. Jackson (TS)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík (A), Koblížek Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello (C), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser (A) – Jackson, Filipe, Terry – Laczynski, Moore, Swaney – Bachman, Foley, Smith.

    Rozhodčí: René Hradil, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 1200
    thejrc.org