Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
Česko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:7 (3:2, 1:2, 0:3)
USA
Úterý 12.08.2014, 15:30 • Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    Erik FOLEY - 4:7
     
    57:18
    USA právě vstřelilo branku!
    Téměř s jistotou se dá říci, že o vítězi je rozhodnuto. Američané podnikli protiútok do rozhozené obrany a ERIK FOLEY ho zakončil mimo dosah přesunujícího se Kolesnikova. Asistence: Nicholas Swaney, Zach Wilkie.
    Brock BOESER - 4:6
     
    52:04
    USA právě vstřelilo branku!
    Další využitá početní převaha a hattrick je na světě. BROCK BOESER se proháčkoval až do zakončení a vstřelil šestý gól svého týmu. Bez asistence.
    Grant GABRIELE - 4:5
     
    45:18
    USA právě vstřelilo branku!
    Právě v době, kdy se vyloučený ruský hráč vrátil na led, napřáhl na modré čáře GRANT GABRIELE a puk zastavila až síť za Kolesnikovem. Asistence: Thomas Novak.
    Brock BOESER - 4:4
     
    35:14
    USA právě vstřelilo branku!
    Také americká přesilovka je přetavena v gól. Přihrávku zpoza branky umístil přesně do růžku nehlídaný BROCK BOESER. Asistence: Grant Gabriele, Dennis Yan.
    Kirill KAPRIZOV - 4:3
     
    33:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná využívá přesilovku. Bannikovova teč ještě gólem neskončila, střela KIRILLA KAPRIZOVA z vrcholu brankoviště už výstrojí Sarthoua prošla. Asistence: Roman Ivašov.
    Brock BOESER - 3:3
     
    21:27
    USA právě vstřelilo branku!
    Jak špatně Rusové první část zakončili, tak špatně také započali tu druhou. BROCK BOESER měl dostatek času i prostoru ke střele a věděl si rady. Asistence: Thomas Novak, Dennis Yan.
    Dennis YAN - 3:2
     
    19:59
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak tohle může Rusy hodně mrzet! Vteřinu před koncem první třetiny totiž inkasují druhý gól. DENNIS YAN se v samém závěru úvodní části hry dostal do samostatného úniku a vystřelit stihl na chlup přesně před zazněním sirény. Bez asistence.
    Arťjom IVANJUŽENKOV - 3:1
     
    18:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Druhý gólový zásah ARŤOJMA IVANJUŽENKOVA v tomto utkání. Rusové využívají dvojnásobnou početní převahu díky této povedené střele přesně k pravé tyči. Asistence: Alexej Platonov.
    Arťjom IVANJUŽENKOV - 2:1
     
    09:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z vyrovnání se ale hráči USA neradovali vůbec dlouho. Brance Rusů opět předcházela chyba a pak už se to vezlo. Alexejev vybídl ke skórování najíždějícího ARŤJOMA IVANJUŽENKOVA, který nádhernou střelou pod horní tyčku zavěsil. Asistence: Denis Alexejev.
    Dennis YAN - 1:1
     
    08:50
    USA právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno je brzy, navíc po pěkné kombinační akci. Young nahodil od modré do rohu na Novaka, který bez rozmyslu zadovkou našel zcela volného DENNISE YANA, jenž prostřelil Kolesnikova. Asistence: Thomas Novak, Spencer Young.
    Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    06:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nejprve od modré čáry pálil Fatkullin, jeho rána však byla sražena jedním ze soupeřů, který se zmocnil puku. Záhy o něj ale přišel a zcela volný KIRILL KAPRIZOV propálil bezmocného Sarthoua. Asistence: Denis Alexejev.

    Tomáš Nejedlo

    Branky a nahrávky: 7. Kaprizov (Alexejev), 10. Ivanjuženkov (Alexejev), 19. Ivanjuženkov (Platonov), 34. Kaprizov (Ivašov) – 9. Yan (Novak, Young), 20. Yan, 22. Boeser (Novak, Yan), 36. Boeser (Gabriele, Yan), 46. Gabriele (Novak), 53. Boeser, 58. Foley (Swaney, Wilkie)


    Rusko: Kolesnikov (Krasotkin) – Sidorov (A), Kozyrjev, Fatkullin, Rykov (C), Bannikov, Platonov, Nestěrov – Jemec, Žukenov (A), Žebelev – Bjakin, Bočkarev, Ivanjuženkov – Ivašov, Alexejev, Kaprizov – Podlubošnov, Barabanov, Volkov – Karnauchov.
    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello (C), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser – Jackson, Laczynski, Terry – Bachman, Foley, Smith – Filipe, More, Swaney.

    Rozhodčí: Fraňo, Hodek – Lhotský, Ondráček
    ocianews.com