Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
Česko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Finsko
Úterý 12.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, budu se na vás těšit u dalších on-line přenosů. (21:17:30)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    CZE: Daniel Vladař
    FIN: Petrus Palmu
    Radoslav Vavřina: Konečné skóre zápasu Česko - Finsko 4:3. Češi jsou v semifinále!

     
    Je konec! Český tým vítězí i ve svém druhém zápase na Memoriálu Ivana Hlinky! Tentokrát se svěřencům kouče Jakuba Petra podařilo porazit výběr Finska, a to v poměru 4:3. Ve třetí části se o české góly postarali Dufek a Jašek, za Finy se trefil Palmu. Česko je tak už jistě v semifinále!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Poslední půl minuta pro Finsko.
     
    58:45
    Julius Nättinen měl na holi vyrovnání, ovšem z pravého kruhu trefil jen beton Daniela Vladaře, který se stihl famózně přesunou ke vzdálenější tyči!
     
    58:12
    Finsko je venku z útočného pásma, Češi výborně napadají a nedávají soupeři příliš prostoru.
     
    57:57
    Je tomu tak! Christian Heljanko zůstává na střídačce, Finsko hraje power-play.
     
    57:57
    Dvě minuty a tři vteřiny před koncem třetí části si finské mužstvo vyžádalo oddychový čas. Dá se očekávat, že to "Suomi" zkusí se šesti muži v poli.
     
    57:10
    Niemelä ani Björqkvist si na Daniela Vladaře nepřišli. Díky jeho zákrokům zůstalo Česko ve vedení.
     
    56:09
    Domácí publikum opět ve varu! Třetí formace Česka mohla téměř definitivně rozhodnout o své výhře. Trojice Anděl, Šoustal, Dymáček ale akci překombinovali.
     
    55:08
    David Kaše skvěle načasovaným pasem našel za na útočné modré čáře Dufka, jeho následný pokus letěl těsně nad břevnem!
     
    54:38
    Teď však hvizd čárového sudího zastavil české hráče v rozletu. Odpískán ofsajd.
     
    54:17
    Pomalu ale jistě se zdá, že se český výběr začne soustředit především na hru v obranném pásmu. Zato Finové musí z plných sil útočit.
     
    53:35
    Järvinen za brankou velice ostře atakoval Dymáčka. Publikum v Břeclavi se dožadovalo vyloučení, rozhodčí však zůstává klidný.
     
    52:58
    Vladař moc času na oddych nemá, znovu se musel natáhnout přes své brankoviště, aby zabránil projití kotouče za brankovou čáru. Posléze byli hráči "Suomi" vykázání z útočné třetiny ven.
     
    52:20
    Další Juoleviho pokus trefil Vladaře do masky! Stačil kousek a mohlo být klidně srovnáno.
     
    51:55
    Třetí česká formace nenechá Finům dýchat, neustále je napadají a bruslí, jako by hráli teprve první minutu zápasu.
     
    51:12
    Juolevi vyslal na Vladaře prudkou střelu, český brankář neměl jednoduchou pozici, protože před ním stálo hned několik hráčů. Puk ale nakonec nalezl ve své výstroji.
     
    50:44
    Radek Koblížek ukázal své šikovné ruce, prodral se přes dva protihráče. Ke střele se už ale nedostal.
     
    49:39
    Vladař vychytal v gólovce Sebastiana Aha! Ten se dostal hned po vhazování ke kotouči, jenže na zakončení neměl dostatek prostoru. Český brankář Finovi dokonale zmenšil úhel, a udržel tak svůj celek ve vedení.
     
    49:08
    Český tým je na koni. Výborně napadá už ve středním pásmu a nepouští svého severského soka do větších a kloudnějších akcí.
    Lukáš JAŠEK - 4:3
     
    47:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla blesková odpověď v podání českého mužstva! Přesilovka trvala pouhých devět vteřin a Češi zase vedou. Zbořilova rána od modré čáry byla tečována LUKÁŠEM JAŠKEM. Puk dokonale změnil směr a zapadl za Heljankova záda. Asistence: Jakub Zbořil, Filip Chlapík.
     
    47:21
    Jonne Tammela (FIN) vyloučen za hákování.
    Petrus PALMU - 3:3
     
    46:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovou hru využívají a dostávají se tak na tři góly, stejně jako jejich soupeř. PETRUS PALMU se chopil kotouče a střelou zápěstím z pravého kruhu vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Vladařovi klece. Asistence: Jesse Puljujärvi.
     
    46:46
    Po dalším přesném zákroku se odrazil kotouč na české hole, hokejisté v bílém se osvobozují.
     
    45:57
    Vladař nemohl po jedné ze střel Finů dlouho vytřepat kotouč ze své výstroje. Už se zdálo, že nastane situace, která se v minulosti přihodila Jiřímu Trvajovi v barvách Komety Brno, kdy se muselo hrát i s pukem v Trvajově výstroji. Vladař ale nakonec kotouč ve své výstroji našel, a tak se mohl začít opět hrát.
     
    45:38
    Příležitost Finska na srovnání skóre. Za hákování usedá na trestnou lavici střelec druhého českého gólu, obránce Jakub Zbořil (CZE).
     
    45:14
    Koblížek hledal na pravé straně najíždějícího Chlapíka, pas na něj ale nebyl přesná, proto se ke kotouči dostali opět borci v modrém.
     
    44:40
    Na druhé straně se naopak do útoku hnaly Finové, kteří se ale také výrazněji nepředvedli. Vladař ale raději kotouč v nepřehledné situaci přikryl.
     
    44:10
    Kaňák dlouho vyčkával za brankou, než mu dostřídají spoluhráči. Nakonec poslal kotouč do středního pásma, Češi se ale na puku neudrželi dlouho.
     
    43:27
    Krenželokovo nahození od modré čáry neznamenalo pro finskou branku výrazné nebezpečí. Heljanko kryje puk bezpečně do své lapačky.
    Jan DUFEK - 3:2
     
    41:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češko opět vede! Filip Suchý měl puk na holi v oblasti pravého kruhu, odtud posunul kotouč na hokejku JANA DUFKA, který se zjevil sám před Heljankem a nezklamal. Jeho střela mířila nad lapačku finského gólmana. Češi tak podruhé vedou. Asistence: Filip Suchý.
     
    41:10
    Střela Aha trefila jen boční síťku, někteří diváci, kteří sedí ze špatného úhlu se však lekli.
     
    40:22
    Koblížek se hnal za pukem, co to jen šlo, finský zadák měl ale ke kotouči blíže, proto se jej zmocnil on.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Česko i Finsko jsou zpět na ledové ploše, na řadu může přijít třetí část utkání.
    Radoslav Vavřina: Česko - Finsko 2:2 po 40 minutách. Na ledě je vidět hodně tvrdých zákroků.

     
    I ve druhé části byly k vidění dva góly a opět po jednom na obou stranách. Finové se zásluhou přesilovkového gólu Palma dostali do jednobrankového vedení, o čtyři minuty později ale dokázali Češi udeřit v přesilovce pět na tři. Dělovka Zbořila se zastavila až v Heljankově síti. Stav po čtyřiceti minutách tak je 2:2.
    Třetí část začne přibližně v 20:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Chlapík se prezentoval vynikající individuální akcí! Převzal kotouč na svou hůl ve středním pásmu, obešel dva Finy a vypálil bekhendem. Branku Heljanka ale o kousek netrefil.
     
    39:01
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:17
    V další dobré příležitosti se objevil Puljujärvi, který je dnes snad u všeho důležitého. Těsně před Vladařem ale minul českou klec.
     
    37:53
    Hokej je v posledních okamžicích z obou stran spíše o bojovnosti než o kombinaci či přesnosti.
     
    37:00
    Sebastian Aho se rozhodl vzít celou situaci sám na sebe. Nin jiného mu ani nezbývalo, všichni spoluhráči mu totiž odjeli střídat. V mnohonásobné přesile ale neměl šanci na úspěch.
     
    36:06
    Český výběr je výborným publikem hnán dopředu. To možná teď pomohlo Chlapíkovi, který dohnal kotouč, který by už jinak znamenal zakázané uvolnění.
     
    35:50
    I Češi už nyní létají po ledě v pěti mužích.
     
    35:39
    Tým Finska už hrají v plném počtu, zbývá pár vteřin a bude tomu tak i na druhé straně.
     
    34:52
    České mužstvo se zásluhou Weinholda osvobodilo. Následně jsou Finové vykázáni z útočné třetiny kvůli postavení mimo hru.
     
    34:24
    Bomba Puljujärviho z levého kruhu byla sice tvrdá, ne však tolik, aby překonala brankáře Vladaře, který se stihl včas přesunout na své místo. Puk je v jeho výstroji.
     
    33:48
    Chvíli se hrálo ve čtyřech, nyní už však bude opět následovat nerovnoměrný počet hráčů na ledě. Svým podražením nabídl Libor Hájek (CZE) Finům další přesilovku.
     
    33:30
    U finské střídačky se strhla bitka mezi Finem Patrikem Lainem (FIN) a Čechem Janem Dufkem (CZE). První jmenovaný dostává trest za držení protihráče, Dufek zase pyká za sekání.
     
    33:10
    Tým Finska už hraje v plném počtu.
     
    31:59
    Při další příležitosti Čechů opět došlo k potyčce. Za seknutí do brankáře Heljanka dostává dvě trestné minuty David Kaše (CZE), za oplácení, konkrétně za úder do oblasti nebo krku Otto Mäkinen (FIN), za což automaticky dostal osobní trest.
    Jakub ZBOŘIL - 2:2
     
    31:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika vyrovnává na 2:2! Na modrou čáru dostal nabito JAKUB ZBOŘIL, jehož dělová rána zaplula až do finské sítě. Heljanko měl navíc zakrytý výhled, tudíž neměl šanci zasáhnout. Asistence: Martin Weinhold, Lukáš Jašek.
     
    30:58
    Dvojnásobná a dlouhá přesilovka pro Česko! Na trestnou lavici míří Olli Juolevi (FIN) dostal dvě minuty za krosček.
     
    30:41
    Veeti Vainio (FIN) dostává dvě minuty a navíc deset minut osobního trestu, protože z trestné lavice hodil na led flašku s vodou. Menší trest odpyká Sami Tavernier (FIN).
     
    30:41
    Martin Weinhold dokázal udržet kotouč i přes dva Finy v útočném pásmu. Jeho ránu Heljanko jen vyrazil, a proto se jej rozhodl dojet. To se Finům nelíbilo a znovu se bude vylučovat.
     
    29:57
    Finské mužstvo na chvíli zatlačilo český výběr do jeho obranného pásma, Vladař ale zasahovat nemusel.
     
    28:00
    Chvíli na to mohl srovnat Jan Dufek, ten v situaci dva ne jedno vzal vše na sebe a vypálil. Jeho rána ale nezamířila do levého horního rohu.
    Petrus PALMU - 1:2
     
    27:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko svou přesilovku bleskově využívá! Střela z hole Saarijärviho se odrazila od zadního mantinelu zpět před Vladařovu branku. Tam se nacházel volný PETRUS PALMU, který neměl problém s tím uklidit kotouč do odkryté klece. Asistence: Vili Saarijärvi, Julius Nättinen.
     
    27:12
    Poté se ale v Heljankově brankovišti strhla mela a bude se vylučovat. Na trestnou lavici míří dva čeští hráči – Roman Dymáček (CZE) za sekání a Tomáš Šoustal (CZE) za hrubost. Za hrubost si odpyká trest také Ville Järvinen (FIN). Finsko tedy čeká přesilová hra.
     
    27:12
    Po dlouhé se připomněli v útoku také Češi! Anděl v přečíslení tří na dva přiťukl kotouč na hůl Dymáčka. Ten byl už ale příliš blízko brankáři "Suomi", který nakonec zasáhl.
     
    26:41
    Jakub Petr si vybírá oddechový čas. Jeho mužstvo potřebuje srovnat své řady a rovněž si trochu odpočinout. Finský nápor byl v posledních minutách opravdu velký.
     
    26:41
    Až nyní zastavil finské útočné choutky čárový sudí, který píská ofsajd.
     
    25:58
    Daniel Vladař musí být i nadále v plné pohotovosti, kolem jeho branky neustále krouží hráči Finska, kteří jsou teď jako kdyby polití živou vodou.
     
    24:55
    Neuvěřitelné! Puljujärvi se dostal až před brankáře Vladaře, ten se ale jak široký tak dlouhý roztáhl ve svém brankovišti a zabránil tomu, aby kotouč přešel čáru. Puk se povaloval na brankové čáře, jeden z Finů ho nedokázal zasunout. Následně se v brankovišti seběhla velká mela, sudí však měl puk stále na dohled, proto nepřerušoval. Následně odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Vladař se zvedal hodně těžce, zabránil však gólu a to ho může hřát na duši ze všeho nejvíce. Publikum ho za to řádně odměnilo potleskem!
     
    24:25
    Järvinenova dělovka z levého kruhu orazítkovala břevno české branky!
     
    23:48
    Tentokrát pálil Krenželovak! Jeho rána se odrazila od Heljankových betonů zpět do brankoviště, kde se snažil o dorážku Lukáš Jašek, byl ale včas zablokován finskou obranou.
     
    22:50
    Zbořilovi rána příliš nesedla, navíc byla tečovaná. Heljanko si ale i přesto musel dát pozor, aby neskončila za jeho zády.
     
    22:11
    Finsko se ale rychle osvobodilo, a Česko tak musí se svou další ofenzivní akcí začít ve středním pásmu.
     
    21:56
    Chlapíkova rána sice na branku nemířila, Heljanko si ale ani tak neodpočine. Na trestnou lavici míří další Fin, a to Jesse Puljujärvi (FIN) za podražení.
     
    21:35
    Hráči "Suomi" už hrají v pěti mužích.
     
    21:01
    Martin Weinhold už měl dobrou palebnou pozici, ještě se však rozhodl nahrávat. Jeho pas ale žádnou českou hokejku nenašel.
     
    20:25
    První vhazování druhého dějství vyhráli Finové, kteří tak ušetřili několik drahocenných vteřin, a to daleko od svého brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu. Za pár okamžiků začne druhá část. Češi mají ještě minut a třicet pět vteřin přesilové hry.
    Radoslav Vavřina: Česko - Finsko 1:1 po první třetině. Finská přesilová hra vypadá děsivě, nebojí se vystřelit puk.

     
    Úvodní třetina nabídla líbivý hokej, který byl navíc okořeněn po jedné brance na obou stranách. Koblížek poslal domácí tým do vedení už po půl minutě hry, Finové však vyrovnali o devět minut později, když Vladaře nachytal na hruškách Puljujärvi. Stav po prvním dějství je tak nerozhodný 1:1.
    Druhá třetina začne přibližně v 19:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Za hákování usedá na trestnou lavici Jesse Puljujärvi (FIN), střelec finského gólu.
     
    18:50
    Dufek šel do brankoviště velice důrazně, Heljanko však tomuto ataku dokázal čelit. Stejně tak na druhé straně dobře zasáhl Vladař, který vyjel proti kotouči poměrně dost vysoko. Ovšem střelu i následnou dorážku si pohlídal.
     
    18:19
    Filip Suchý se dostal s pukem až na modrou čáru, odkud černou gumu jen tak nahodil. Heljanko si vysokou střelu pohlídal.
     
    17:00
    Český tým se snaží dostat do útočného pásma kombinací, to se mu však zatím příliš nedaří. Naopak na druhé straně se pokoušel na bližší tyči zakončovat Piipponen. Vladař měl ale beton na správném místě.
     
    16:19
    Roman Dymáček se statečně kolem levého hrazení prodíral až před branku, nikdo ze spoluhráčů mu však nepřišel na pomoc, a proto proti dvojnásobné přesile Finů přišel o puk.
     
    15:37
    Nahození Libora Hájka sice nikoho v bílém nenašlo, mířilo však na finskou branku. Heljanko si nechtěl dělat problémy, a proto kotouč přikryl do své lapačky.
     
    15:04
    Nepřesnou českou rozehrávku mohl využít Puljujärvi, na poslední chvíli mu ale do střely vložil svou hůl Zbořil, čímž usnadnil Vladařovi práci.
     
    14:49
    Finská akce je zastavena čárovým rozhodčím, který viděl, že jeden z finských hráčů putoval do útočného pásma dříve než kotouč.
     
    14:28
    Finové přežili i druhé oslabení v zápase, vyloučený Järvinen je zpět na ledové ploše.
     
    13:58
    Tato přesilová hra se ale jinak svěřencům kouče Jakuba Petra příliš nedaří. Už přes minutu se Češi nedokázali na delší dobu usadit před Heljankem.
     
    13:26
    Češi už hrají v plném počtu a málem se dostali do dalšího přečíslení. Finům se ale se štěstím podařilo hrozící akci zastavit.
     
    12:38
    Střela od modré čáry v podání Lukáše Kaňáka prošla finskému brankáři mezi betony, jenže nikdo v bílém dresu jej nedokázal zasunout do klece!
     
    12:28
    Bude se 32 vteřin ve čtyřech na obou stranách. Finský obránce Ville Järvinen (FIN) totiž dostává dvě minuty za sekání.
     
    12:19
    Český tým se zatím úspěšně brání finskému tlaku. Brankář Vladař se snaží odčinit svou chybu a daří se mu to. Proti ráně Laineho z levého kruhu výtečně zasáhl.
     
    11:00
    Je tu druhé vyloučení českého celku. Za podražení sedá za katr Roman Dymáček (CZE).
    Jesse PULJUJÄRVI - 1:1
     
    09:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Daniel Vladař si poprvé v turnaji vybral slabší moment! Střela finského útočníka JESSEHO PULJUJÄRVIHO z pravého kruhu se nezdála být pro českou branku nijak nebezpečná. Puk ale nakonec mezi Vladařovým tělem a tyčkou proklouzl do sítě. Je tedy srovnáno. Asistence: Julius Nättinen.
     
    08:53
    Tým Finska hraje v plném počtu. Hned po chvíli se ale hra přestěhuje znovu před gólmana Heljanka, jeho spoluhráči se totiž provinili zakázaným uvolněním.
     
    Rozhodčí píská do píšťalky! Nové plexi je zasazené v mantinelu, může se pokračovat v české přesilovce, ze které zbývá ještě víc než půl minuty.
     
    Téměř všichni Finové vyjeli na ledovou plochu, aby nevychladli. Český tým naopak neočekávané přestávky využívá k taktické poradě.
     
    08:16
    Zdá se, že se několik minut nebude hrát. Stadionem zahučelo, v rohu útočného pásma České republiky se totiž po jednom ze soubojů rozbilo plexisklo!
     
    06:53
    První přesilovka čeká také domácí mužstvo. Na trestnou lavici odešel kapitán "Suomi" Arttu Ruotsalainen (FIN).
     
    06:53
    Už to vypadalo, že by se Radek Koblížek mohl dostat do slibné příležitosti, finští obránci jej však včas zablokovali.
     
    05:58
    Tým České republiky se první přesilové hře Finska ubránil. Může děkovat zejména gólmanu Vladařovi.
     
    05:46
    Fantastický přesun brankáře Vladaře zabránil téměř jistému gólu!
     
    05:20
    Vladař zvládl další těžký moment ve svém brankovišti, následně se podařilo vyhodit kotouč Michalu Gagovi.
     
    04:49
    První zákrok přišel až po střele Joonase Niemely, který pálil od modré čáry. Jeho střela ale skončila v lapačce českého brankáře.
     
    04:22
    Finům se zatím daří udržet se v útočném pásmu, brankář Vladař ale zatím zasahovat nemusel.
     
    03:58
    Filip Suchý (CZE) je vykázán mimo hru za hákování. Finsko si tak zahraje první početní výhodu v utkání.
     
    03:00
    Naopak na druhé straně mohl srovnat Puljujärvi! Ten unikal do samostatného nájezdu, neměl však dostatek času na zakončení, proto si s jeho pokusem Daniel Vladař poradil.
     
    02:40
    Chlapík nabídl kotouč na modrou Krenželokovi, jeho rána ale mířila jen do prvního bránícího hráče Finska.
     
    01:23
    Finové se chtěli rychle vrátit na stejnou startovní čáru, ovšem česká obrana jejich útok zastavila hned v zárodku.
    Radek KOBLÍŽEK - 1:0
     
    00:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek zažívá parádní začátek utkání! Finové včera zažili, jaké to je, když se dá branka po třinácti vteřinách zápasu. Proti Česku však zažívají zcela opačné pocity, po třiceti vteřinách totiž prohrávají. Filip Chlapík unikl po pravém křídle a v akci dva na jednoho předal na RADKA KOBLÍŽKA, který ranou z první překonal brankáře Heljanka. Asistence: Filip Chlapík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Poslechli jsme si hymny obou soupeřů, nyní už jen zbývá vhodit úvodní buly a může se začít.
    Nastoupené týmy Česko vs. Finsko

     
    Už i Finové nastoupili, je čas na hymny.
     
    Mužstvo Česka už nastupuje na ledovou plochu. Brankoviště bude stejně jako ve včerejším zápase hájit Daniel Vladař. Na Finy se stále čeká.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík, Koblížek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.

    Finsko: Heljanko (Vehviläinen) – Saarijärvi, Juolevi, Järvinen, Vainio, Mattila Je., Parikka, Välimäki – Palmu, Nättinen, Puljujärvi – Aho, Tamella, Laine – Mäkinen, Ruotsalainen (C), Piipponen – Niemelä, Mattila Ju., Björqkvist – Tavernier.

    Rozhodčí: Čech, Hribik – Blümel, Skopal.
    Rozcvičení před zápasem České republiky s Finskem

     
    Vítejte u sledování zápasu druhého hracího dne Memoriálu Ivana Hlinku 2014. V němž se střetnou dva neporažené celky z prvních utkání – Česká republika vs. Finsko. Utkání startuje v 19:00. Buďte s námi u toho!
     
    Česká republika:
    Svěřenci kouče Jakuba Petra v prvním utkání čelili soupeři z USA. Papírově silnějšího soupeře se nezalekli a nutili ho faulovat, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor zápasu. Češi využili hned tři přesilovky a zápas nakonec před skvělou diváckou kulisou vyhráli v poměru 4:2. Pod všechny gól se podepsal Lukáš Jašek (2+2)!

    Česko – USA 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 25. Zbořil (Weinhold, Jašek), 33. Chlapík (Zbořil, Jašek), 37. Jašek (Weinhold, F. Chlapík), 60. Jašek – 9. Boeser (Yan), 42. Jackson (TS). Střely: 39:24 (13:7, 19:2, 7:15). Vyloučení: 5:12, navíc Wilkie 5 + GM. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Hradil, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Diváků: 1200.

    Sestava ČR z minulého utkání:
    Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík, Koblížek Dufek, D. Kaše (C), Suchý – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.

     
    Finsko:
    Hráči „Suomi“ také trestali, avšak ne za vyloučení, ale za špatné ruské úvody do třetin a bídnou koncovku. Finové se dostali už po 13 vteřinách do vedení, následně však po dvou inkasovaných trefách v oslabení museli obracet vývoj zápasu. To se jim nakonec dokonale povedlo, nakonec totiž zvítězili v poměru 5:2.

    Finsko – Rusko 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 1. Puljujärvi (Palmu, Saarijärvi), 28. Björkqvist, 32. Tavernier (Piiponen), 42. Laine, 52. Aho – 7. Rykov (Fatkullin), 15. Sidorov (Žukenov).Střely: 34:23 (10:10, 11:5, 13:8). Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Fraňo, Hodek – Lhotský, Ondráček. Diváků: 300.

    Sestava Finska z minulého utkání:
    Vehviläinen (Heljanko) – Saarijärvi, Juolevi, Järvinen, Vainio, Mattila Je., Parika, Välimäki – Palmu, Nättinen, Puljujärvi – Aho, Tamella, Laine – Tavernier, Ruotsalainen (C), Piipponen – Niemelä, Mattila Ju., Björqkvist – Mäkinen.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Koblížek (Chlapík), 32. Zbořil (Weinhold, Jašek), 42. Dufek (Suchý), 48. Jašek (Zbořil, Chlapík) – 10. Puljujärvi (Nättinen), 28. Palmu (Saarijärvi, Nättinen), 47. Palmu (Puljujärvi)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík, Koblížek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    Finsko: Heljanko (Vehviläinen) – Saarijärvi, Juolevi, Järvinen, Vainio, Mattila Je., Parikka, Välimäki – Palmu, Nättinen, Puljujärvi – Aho, Tamella, Laine – Mäkinen, Ruotsalainen (C), Piipponen – Niemelä, Mattila Ju., Björqkvist – Tavernier.

    Rozhodčí: Čech, Hribik – Blümel, Skopal

    Diváci: 1060
    bahis siteleri