Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
Česko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Finsko
Úterý 12.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš JAŠEK - 4:3
     
    47:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla blesková odpověď v podání českého mužstva! Přesilovka trvala pouhých devět vteřin a Češi zase vedou. Zbořilova rána od modré čáry byla tečována LUKÁŠEM JAŠKEM. Puk dokonale změnil směr a zapadl za Heljankova záda. Asistence: Jakub Zbořil, Filip Chlapík.
    Petrus PALMU - 3:3
     
    46:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovou hru využívají a dostávají se tak na tři góly, stejně jako jejich soupeř. PETRUS PALMU se chopil kotouče a střelou zápěstím z pravého kruhu vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Vladařovi klece. Asistence: Jesse Puljujärvi.
    Jan DUFEK - 3:2
     
    41:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češko opět vede! Filip Suchý měl puk na holi v oblasti pravého kruhu, odtud posunul kotouč na hokejku JANA DUFKA, který se zjevil sám před Heljankem a nezklamal. Jeho střela mířila nad lapačku finského gólmana. Češi tak podruhé vedou. Asistence: Filip Suchý.
    Jakub ZBOŘIL - 2:2
     
    31:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika vyrovnává na 2:2! Na modrou čáru dostal nabito JAKUB ZBOŘIL, jehož dělová rána zaplula až do finské sítě. Heljanko měl navíc zakrytý výhled, tudíž neměl šanci zasáhnout. Asistence: Martin Weinhold, Lukáš Jašek.
    Petrus PALMU - 1:2
     
    27:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko svou přesilovku bleskově využívá! Střela z hole Saarijärviho se odrazila od zadního mantinelu zpět před Vladařovu branku. Tam se nacházel volný PETRUS PALMU, který neměl problém s tím uklidit kotouč do odkryté klece. Asistence: Vili Saarijärvi, Julius Nättinen.
    Jesse PULJUJÄRVI - 1:1
     
    09:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Daniel Vladař si poprvé v turnaji vybral slabší moment! Střela finského útočníka JESSEHO PULJUJÄRVIHO z pravého kruhu se nezdála být pro českou branku nijak nebezpečná. Puk ale nakonec mezi Vladařovým tělem a tyčkou proklouzl do sítě. Je tedy srovnáno. Asistence: Julius Nättinen.
    Radek KOBLÍŽEK - 1:0
     
    00:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek zažívá parádní začátek utkání! Finové včera zažili, jaké to je, když se dá branka po třinácti vteřinách zápasu. Proti Česku však zažívají zcela opačné pocity, po třiceti vteřinách totiž prohrávají. Filip Chlapík unikl po pravém křídle a v akci dva na jednoho předal na RADKA KOBLÍŽKA, který ranou z první překonal brankáře Heljanka. Asistence: Filip Chlapík.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Koblížek (Chlapík), 32. Zbořil (Weinhold, Jašek), 42. Dufek (Suchý), 48. Jašek (Zbořil, Chlapík) – 10. Puljujärvi (Nättinen), 28. Palmu (Saarijärvi, Nättinen), 47. Palmu (Puljujärvi)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík, Koblížek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    Finsko: Heljanko (Vehviläinen) – Saarijärvi, Juolevi, Järvinen, Vainio, Mattila Je., Parikka, Välimäki – Palmu, Nättinen, Puljujärvi – Aho, Tamella, Laine – Mäkinen, Ruotsalainen (C), Piipponen – Niemelä, Mattila Ju., Björqkvist – Tavernier.

    Rozhodčí: Čech, Hribik – Blümel, Skopal

    Diváci: 1060
    ocianews.com