Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
Česko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Finsko
Úterý 12.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Julius Nättinen měl na holi vyrovnání, ovšem z pravého kruhu trefil jen beton Daniela Vladaře, který se stihl famózně přesunou ke vzdálenější tyči!
     
    57:57
    Je tomu tak! Christian Heljanko zůstává na střídačce, Finsko hraje power-play.
     
    57:57
    Dvě minuty a tři vteřiny před koncem třetí části si finské mužstvo vyžádalo oddychový čas. Dá se očekávat, že to "Suomi" zkusí se šesti muži v poli.
     
    57:10
    Niemelä ani Björqkvist si na Daniela Vladaře nepřišli. Díky jeho zákrokům zůstalo Česko ve vedení.
     
    56:09
    Domácí publikum opět ve varu! Třetí formace Česka mohla téměř definitivně rozhodnout o své výhře. Trojice Anděl, Šoustal, Dymáček ale akci překombinovali.
     
    55:08
    David Kaše skvěle načasovaným pasem našel za na útočné modré čáře Dufka, jeho následný pokus letěl těsně nad břevnem!
     
    52:20
    Další Juoleviho pokus trefil Vladaře do masky! Stačil kousek a mohlo být klidně srovnáno.
     
    49:39
    Vladař vychytal v gólovce Sebastiana Aha! Ten se dostal hned po vhazování ke kotouči, jenže na zakončení neměl dostatek prostoru. Český brankář Finovi dokonale zmenšil úhel, a udržel tak svůj celek ve vedení.
    Lukáš JAŠEK - 4:3
     
    47:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla blesková odpověď v podání českého mužstva! Přesilovka trvala pouhých devět vteřin a Češi zase vedou. Zbořilova rána od modré čáry byla tečována LUKÁŠEM JAŠKEM. Puk dokonale změnil směr a zapadl za Heljankova záda. Asistence: Jakub Zbořil, Filip Chlapík.
     
    47:21
    Jonne Tammela (FIN) vyloučen za hákování.
    Petrus PALMU - 3:3
     
    46:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovou hru využívají a dostávají se tak na tři góly, stejně jako jejich soupeř. PETRUS PALMU se chopil kotouče a střelou zápěstím z pravého kruhu vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Vladařovi klece. Asistence: Jesse Puljujärvi.
     
    45:38
    Příležitost Finska na srovnání skóre. Za hákování usedá na trestnou lavici střelec druhého českého gólu, obránce Jakub Zbořil (CZE).
    Jan DUFEK - 3:2
     
    41:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češko opět vede! Filip Suchý měl puk na holi v oblasti pravého kruhu, odtud posunul kotouč na hokejku JANA DUFKA, který se zjevil sám před Heljankem a nezklamal. Jeho střela mířila nad lapačku finského gólmana. Češi tak podruhé vedou. Asistence: Filip Suchý.
     
    39:33
    Chlapík se prezentoval vynikající individuální akcí! Převzal kotouč na svou hůl ve středním pásmu, obešel dva Finy a vypálil bekhendem. Branku Heljanka ale o kousek netrefil.
     
    33:48
    Chvíli se hrálo ve čtyřech, nyní už však bude opět následovat nerovnoměrný počet hráčů na ledě. Svým podražením nabídl Libor Hájek (CZE) Finům další přesilovku.
     
    33:30
    U finské střídačky se strhla bitka mezi Finem Patrikem Lainem (FIN) a Čechem Janem Dufkem (CZE). První jmenovaný dostává trest za držení protihráče, Dufek zase pyká za sekání.
     
    31:59
    Při další příležitosti Čechů opět došlo k potyčce. Za seknutí do brankáře Heljanka dostává dvě trestné minuty David Kaše (CZE), za oplácení, konkrétně za úder do oblasti nebo krku Otto Mäkinen (FIN), za což automaticky dostal osobní trest.
    Jakub ZBOŘIL - 2:2
     
    31:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika vyrovnává na 2:2! Na modrou čáru dostal nabito JAKUB ZBOŘIL, jehož dělová rána zaplula až do finské sítě. Heljanko měl navíc zakrytý výhled, tudíž neměl šanci zasáhnout. Asistence: Martin Weinhold, Lukáš Jašek.
     
    30:58
    Dvojnásobná a dlouhá přesilovka pro Česko! Na trestnou lavici míří Olli Juolevi (FIN) dostal dvě minuty za krosček.
     
    30:41
    Veeti Vainio (FIN) dostává dvě minuty a navíc deset minut osobního trestu, protože z trestné lavice hodil na led flašku s vodou. Menší trest odpyká Sami Tavernier (FIN).
    Petrus PALMU - 1:2
     
    27:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko svou přesilovku bleskově využívá! Střela z hole Saarijärviho se odrazila od zadního mantinelu zpět před Vladařovu branku. Tam se nacházel volný PETRUS PALMU, který neměl problém s tím uklidit kotouč do odkryté klece. Asistence: Vili Saarijärvi, Julius Nättinen.
     
    27:12
    Poté se ale v Heljankově brankovišti strhla mela a bude se vylučovat. Na trestnou lavici míří dva čeští hráči – Roman Dymáček (CZE) za sekání a Tomáš Šoustal (CZE) za hrubost. Za hrubost si odpyká trest také Ville Järvinen (FIN). Finsko tedy čeká přesilová hra.
     
    26:41
    Jakub Petr si vybírá oddechový čas. Jeho mužstvo potřebuje srovnat své řady a rovněž si trochu odpočinout. Finský nápor byl v posledních minutách opravdu velký.
     
    24:55
    Neuvěřitelné! Puljujärvi se dostal až před brankáře Vladaře, ten se ale jak široký tak dlouhý roztáhl ve svém brankovišti a zabránil tomu, aby kotouč přešel čáru. Puk se povaloval na brankové čáře, jeden z Finů ho nedokázal zasunout. Následně se v brankovišti seběhla velká mela, sudí však měl puk stále na dohled, proto nepřerušoval. Následně odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Vladař se zvedal hodně těžce, zabránil však gólu a to ho může hřát na duši ze všeho nejvíce. Publikum ho za to řádně odměnilo potleskem!
     
    24:25
    Järvinenova dělovka z levého kruhu orazítkovala břevno české branky!
     
    21:56
    Chlapíkova rána sice na branku nemířila, Heljanko si ale ani tak neodpočine. Na trestnou lavici míří další Fin, a to Jesse Puljujärvi (FIN) za podražení.
     
    19:34
    Za hákování usedá na trestnou lavici Jesse Puljujärvi (FIN), střelec finského gólu.
     
    12:38
    Střela od modré čáry v podání Lukáše Kaňáka prošla finskému brankáři mezi betony, jenže nikdo v bílém dresu jej nedokázal zasunout do klece!
     
    12:28
    Bude se 32 vteřin ve čtyřech na obou stranách. Finský obránce Ville Järvinen (FIN) totiž dostává dvě minuty za sekání.
     
    11:00
    Je tu druhé vyloučení českého celku. Za podražení sedá za katr Roman Dymáček (CZE).
    Jesse PULJUJÄRVI - 1:1
     
    09:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Daniel Vladař si poprvé v turnaji vybral slabší moment! Střela finského útočníka JESSEHO PULJUJÄRVIHO z pravého kruhu se nezdála být pro českou branku nijak nebezpečná. Puk ale nakonec mezi Vladařovým tělem a tyčkou proklouzl do sítě. Je tedy srovnáno. Asistence: Julius Nättinen.
     
    08:16
    Zdá se, že se několik minut nebude hrát. Stadionem zahučelo, v rohu útočného pásma České republiky se totiž po jednom ze soubojů rozbilo plexisklo!
     
    06:53
    První přesilovka čeká také domácí mužstvo. Na trestnou lavici odešel kapitán "Suomi" Arttu Ruotsalainen (FIN).
     
    05:46
    Fantastický přesun brankáře Vladaře zabránil téměř jistému gólu!
     
    03:58
    Filip Suchý (CZE) je vykázán mimo hru za hákování. Finsko si tak zahraje první početní výhodu v utkání.
     
    03:00
    Naopak na druhé straně mohl srovnat Puljujärvi! Ten unikal do samostatného nájezdu, neměl však dostatek času na zakončení, proto si s jeho pokusem Daniel Vladař poradil.
    Radek KOBLÍŽEK - 1:0
     
    00:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek zažívá parádní začátek utkání! Finové včera zažili, jaké to je, když se dá branka po třinácti vteřinách zápasu. Proti Česku však zažívají zcela opačné pocity, po třiceti vteřinách totiž prohrávají. Filip Chlapík unikl po pravém křídle a v akci dva na jednoho předal na RADKA KOBLÍŽKA, který ranou z první překonal brankáře Heljanka. Asistence: Filip Chlapík.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Koblížek (Chlapík), 32. Zbořil (Weinhold, Jašek), 42. Dufek (Suchý), 48. Jašek (Zbořil, Chlapík) – 10. Puljujärvi (Nättinen), 28. Palmu (Saarijärvi, Nättinen), 47. Palmu (Puljujärvi)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík, Koblížek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    Finsko: Heljanko (Vehviläinen) – Saarijärvi, Juolevi, Järvinen, Vainio, Mattila Je., Parikka, Välimäki – Palmu, Nättinen, Puljujärvi – Aho, Tamella, Laine – Mäkinen, Ruotsalainen (C), Piipponen – Niemelä, Mattila Ju., Björqkvist – Tavernier.

    Rozhodčí: Čech, Hribik – Blümel, Skopal

    Diváci: 1060
    bahis siteleri