Švédsko – Švýcarsko 7:2 (kon.) | USA – Finsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:5 (kon.)
Česko – Rusko 11:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Kanada
Středa 13.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany (SVK) • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:23
    Bude se opět vylučovat a bohužel pro domácí na jejich straně. Radovan Bondra (SVK) podrazil soupeře a pravděpodobně sebral svému týmu naději na druhý gól.
     
    51:37
    Slibná příležitost pro Slováky! Na trestnou zamířil Connor Hobbs (CAN), který dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    51:32
    Na trestnou zamíří Mitchell Marner (CAN) a síly se na ledě vyrovnají.
     
    50:33
    O pár vteřin později bude mít Kanada výhodu přesilové hry. Za zdržování dostal dvouminutový trest brankář Adam Húska (SVK).
     
    39:34
    Kanaďané šli ve šlépějích svých slovenských kolegů a už po třiadvaceti vteřinách o převahu přichází. Nick Merkley (CAN) neuhlídal svou hůl a je za to potrestán menším trestem.
     
    39:11
    V závěru prostředního dějství si zahraje přesilovou hru Kanada. Na trestnou usedl Patrik Kolesár (SVK). Inkasoval dvouminutový trest za sekání.
     
    36:58
    Čtvrtou přesilovou hru budou mít k dispozici domácí hráči. Hákováním si pomohl Adam Musil (CAN) a míří na trestnou.
     
    25:32
    A bude hůř, protože Mário Grman (SVK) hákoval, což znamená další trest pro Slováky a zkrácená přesilovka 4 proti 3 v podání Kanady.
     
    24:05
    Jestli předchozí dvě přesilovky v podání Slovenska byly hrozné, tentokrát byla opravdu tragická. Ona snad ani nebyla, protože už po čtyřech vteřinách nedovoleně bránil Marek Hecl (SVK). Poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    24:01
    Na trestnou lavici zamíří autor druhého kanadského gólu Lawson Crouse (CAN). Odpyká si dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:13
    Další vyloučení na straně Kanady zařídil nedovoleným bráněním Brisebois (CAN) a odpyká si menší trest.
     
    05:28
    Osm vteřin po vstřelené brance míří na trestnou Stephens (CAN). Jeho hákování nabízí Slovensku zajímavou příležitost na rychlou odpověď.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 53. Lešťan (Hatala) – 6. Bear (Harkins), 17. Crouse (Roy), 22. Marner (Knott, Strome), 45. Konecny (Harkins, Brisebois), 46. Son (Musil)


    Slovensko: Húska – Grman, Vadovič, Hatala, Roman, Kolesár, Zeleňák, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent "C", Bondra – Pätoprstý, Sádecký, Lešťan – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman.
    Kanada: Booth – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Bear, Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley – Harkins, Barzal, Konecny "C" – Knott, Strome, Marner – Soy, Stephens, Musil.

    Rozhodčí: Kubuš, Müllner – Kacej, Orolin
    thejrc.org