Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Rusko
Pátek 15.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany (kapacita 3238 míst) • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    V samém závěru zápasu přichází ještě vyloučení Michaila Bjakina.
     
    54:49
    Přeci jen je k vidění ještě šance Slovenska! Denis Pätoprstý se ocitl v dobré pozici před brankou, na Krasotkina si ale nepřišel, stejně tak ani dorážející Marek Hecl.
     
    52:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají tříbrankového vedení a troufám si tvrdit, že dnešní zápas už nepustí. Pátou branku přidává tvrdou ranou z levého křídla MICHAIL BJAKIN! Asistence: Valerij Bočkarev a Pavel Karnauchov.
     
    48:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové sice nevyužili přesilovou hru, prosazují se ale hned záhy. Pohlednou akci Sborné zakončuje ARŤJOM IVANJUŽENKOV nechytatelnou střelou, která se ještě otřela o tyčku, Húska tentokrát neměl šanci zakročit! Asistence: Michail Bjakin a Valerij Bočkarev.
     
    46:50
    Zpoza branky se do šance dostal Denis Alexejev, Húska ale pokryl prostor u tyče!
     
    45:47
    Patrik Kolesár vyloučen na 2 minuty za držení protihráče.
     
    41:39
    Přesto se domácí hráči dokázali dostat do obrovské příležitosti. Marek Hecl si sjel před branku, dostal dobrou přihrávku, skórovat ale nedokázal!
     
    40:21
    Zkraje třetí třetiny vidíme vyloučení. Pavel Podlubošnov je vyloučen za sekání.
     
    38:46
    Rusové se dostali do obrovské šance i při vlastním oslabení! Pavel Podlubošnov se dostal do brejku, obkroužil branku a už podruhé se pokoušel zasunout puk za Húsku, ten se ale opět stihl přesunout, navíc dokázal zabránit i následné dorážce Vladimira Barabanova! Skvělá práce Adama Húsky!
     
    37:32
    A v závěru druhé třetiny si přesilovku ještě zahrají také Slováci. Za faul kolenem je na 2 minuty vyloučen Arťjom Ivanjuženkov.
     
    36:24
    Další velká šance Rusů. Střelu Sidorova z levé strany Húska dokázal ramenem vytěsnit, poté ale hledal puk. Naštěstí pro něj mu pomohli obránci, kteří odvrátili kus černé pryže do bezpečí.
     
    35:33
    Kaprizov mohl vstřelit svou třetí branku v zápase a zaznamenat tak hattrick, rychle odražený kotouč ale nedokázal v rychlosti správně nasměrovat do odkryté branky!
     
    35:08
    Tentokrát si Rusové už zahrají kompletní přesilovku. Za sekání je potrestán dvouminutovým trestem Peter Valent.
     
    32:53
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Za podražení je vyloučen Andrej Vadovič, který na poslední chvíli hasil příležitost Rusů.
     
    32:33
    Přesilová hra pro Slovensko, vyloučen je Dmitrij Žukenov.
     
    29:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď na inkasovaný gól je ale dobrá volba! Krasotkina překvapila rychlá dalekonosná střela MICHALA ROMANA! Asistence: Marek Hecl.
     
    27:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak Rusů v posledních minutách nemohl skončit jinak než vstřelenou brankou. Podruhé v zápase a již popáté na turnaji se prosazuje KIRILL KAPRIZOV! Asistence: Dmitrij Žukenov.
     
    27:26
    Obránce Michail Sidorov nyní promrhal obrovskou šanci. Úplně volný dostal puk na levé straně, místo rychlé střely puk ale chvíli podržel, a tak se slovenští hráči stihli proti němu vrhnout.
     
    22:56
    Alexander Žebelev vedl rychlý protiútok Rusů, celou akci vzal na sebe, obkroužil branku, ale nepovedlo se mu kotouč zasunout za Húsku, ten se stihl rychle přemístit!
     
    20:53
    Do další obrovské šance se dostal aktivní Filip Lešťan, jeho střelu ale na poslední chvíli zachytil Anton Krasotkin na brankové čáře!
     
    18:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako při prvním gólu, se Rusové prosazují téměř ihned po skončení oslabení. Úspěšnou kombinaci nejproduktivnějšího ruského útoku na turnaji zakončuje IVAN JEMEC! Asistence: Pavel Karnauchov a Dmitrij Žukenov.
     
    14:57
    Druhá přesilovka pro Slováky. Michail Sidorov míří na trestnou lavici za sekání.
     
    14:25
    Do šance se hnal Filip Lešťan, při zakončení byl ale faulován Sidorovem, Slováci získávají výhodu.
     
    11:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Krásnou střelou se prosazuje RADOVAN BONDRA, Krasotkin na jeho bombu neměl absolutně žádný nárok! Asistence: Peter Horváth.
     
    06:58
    Rusové si zahrají přesilovku 5 na 3, na trestnou lavici totiž odchází také Mário Grman!
     
    06:16
    Navíc se budou muset Slováci bránit. Za držení protihráče míří na trestnou lavici Vojtech Zeleňák, který působí v mládeži Sparty Praha.
     
    04:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové po ubráněném oslabení jdou do vedení! Brankář Húska po jednom ze zákroků nebyl v optimálním postavení, čehož využil nejproduktivnější hráč Rusů na turnaji KIRILL KAPRIZOV, který střelou z pravé strany otevírá skóre dnešního zápasu! Asistence: Ivan Jemec a Andrej Bannikov.
     
    01:30
    První trest v dnešním utkání. Ruský obránce Timor Fatkullin dostává dvouminutový trest za držení protihráče.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 12. Bondra (Horváth), 30. Roman (Hecl) – 5. Kaprizov (Jemec, Bannikov), 19. Jemec (Karnauchov, Žukenov), 28. Kaprizov (Žukenov), 49. Ivanjuženkov (Bjakin, Bočkarev), 53. Bjakin (Bočkarev, Karnauchov)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Kolesár, Zeleňák, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), R. Bondra – Pätoprstý, Sádecký, Lešťan (A) – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Trenér: Anton Bartánus.

    Rusko: Krasotkin (Kolesnikov) – Platonov, Sidorov (A), Kozyrjev, Fatkullin, Karnauchov, Bannikov, Rykov (C), Nestěrov – Žebelev, Alexejev, Ivašov – Jemec, Žukenov (A), Kaprizov – Ivanjuženkov, Bočkarev, Bjakin – Volkov, Barabanov, Podlubošnov
    Trenér: Jurij Rumjancev.

    Rozhodčí: Jonák, Novák – Šefčík, Stanzel

    Diváci: 287
    thejrc.org