Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:0, 3:3, 0:0)
Švédsko
Pátek 15.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že se na vás zítra budeme těšit u finálového souboje, se s vámi loučím. Přeji hezký zbytek večera. (21:01:03)
     
    Nejlepší hráči zápasů:
    CZE: David Kaše
    SWE: Rasmus Asplund
     
    Je konec! České mužstvo po dalším fantastickém výkonu postupuje do finále Memoriálu Ivana Hlinky. Ve třetí třetině se celku Jakuba Petra podařilo udržet jednobrankový náskok a vyhrát tak nakonec v poměru 4:3. Ve finále turnaje se Češi střetnou s Kanadou, která porazila v semifinále USA vysoko 11:5.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Dvě vteřiny od postupu!
     
    59:28
    Český tým prvnímu útoku odolal, ovšem znovu jen za cenu zakázaného uvolnění. Celý stadion skanduje: "Češi, Češi".
     
    59:12
    Zakázané uvolnění českého mužstva. Hra se přestěhuje před Vladaře. Švédsko zkusí hru bez brankáře!
     
    58:37
    Pokus Jacoba Larssona se odrazil zpět před branku, naštěstí pro domácí tým se v těchto místech však nacházely jen české hole.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí části!
     
    57:43
    Dufek chtěl posunout po mantinelu kotouč na Suchého, místo u hrazení však utěsnili dva Švédové. Proto se musela česká pětka otočit rychle zpět.
     
    57:07
    Kylington vypálil od modré čáry, Vladař vyrazil puk jen před sebe, kde se však nacházel Grundström. Ten ale trefil znovu jen českého brankáře. Teď mělo české mužstvo velké štěstí.
     
    56:28
    Lukáš Jašek měl na holi pátou branku! Dostal ideální pas do brankoviště, kotouč mu však v rozhodující chvíli trochu poskočil.
     
    55:40
    Český tým se snaží soustředit nyní už hlavně na defenzívu, zároveň však důkladně soupeře atakuje hluboko v jeho třetině.
     
    55:10
    Češi však v útočném pásmu prohráli buly a Švédové šli najednou do přečíslení tři na dva. Nakonec zakončoval Kylington, jeho pokus ale stihl Vladař včas vytěsnit svým levým chráničem.
     
    54:47
    Švédové se dopustili ve středním pásmu drobné chyby, čehož chtěl hned využít Koblížek. Jeho střela zpoza obránce ale nebyla příliš razantní. Český forvard však alespoň vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    54:20
    Rychlá akce Čechů, na jejíž konci byl Filip Chlapík. Jeho bomba příklepem ale našla jen hrudník připraveného brankáře Felixe Sandströma.
     
    54:00
    Johnu Dahlströmovi se podařilo těsně před Vladařem tečovat letící kotouč. Naštěstí pro české mužstvo puk letěl těsně vedle pravé tyče.
     
    53:45
    Švédsko se už dobré dvě minuty drží nepřetržitě v pásmu Česka.
     
    53:04
    Libor Hájek nedovolil, aby se Filip Ahl dostal do zakončení. Následně zabránil další nebezpečné situaci v prostoru mezi kruhy.
     
    52:31
    Švédové vědí, že je už pomalu začíná tlačit čas. Český výběr ale zatím stále hraje velice klidně.
     
    51:56
    Švédové teď na chvíli uzamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu. Rána z hole Jacoba Larssona však nebyla přesná, Vladař ji pouze zkontroloval pohledem.
     
    51:07
    Jeden z českých hráčů byl nyní za brankou Švédska podražen, rozhodčí však zůstávají v klidu, což se moc nelíbí nabitému břeclavskému zimnímu stadionu.
     
    50:36
    Atmosféra zápasu je opravdu fantastická, člověk má chvílemi až husí kůži!
     
    Dnešní utkání sleduje 2967 diváků.
     
    50:08
    Už jsme za polovinou třetí části a Češi stále nebojácně drží své jednobrankové vedení.
     
    49:41
    Kapitán David Kaše na kraji pravého kruhu počkal, než bude před Sandströmem pořádný závar, a následně poslal puk směr švédská svatyně. Švédský brankář si nakonec s potíži poradil.
     
    49:00
    Koblížek srdnatě bojoval o kotouč v rohu kluziště, nakonec neúspěšně.
     
    48:34
    A další ovace na adresu Daniela Vladaře. Ten ukazuje, že lapačka je opravdu jeho silná stránka. Už několik Švédů si na ni dnes vylámalo zuby.
     
    47:48
    Češi se snaží zkoušet švédskou obranu pravidelnými útoky. Defenzíva modrožlutých ale v posledních minutách pokaždé dokáže obstát na jedničku.
     
    47:23
    Český brankář znovu zaměstnán! Švédové už se radovali z vyrovnávacího gólu, jenže Vladař i vleže zabránil tomu, aby kotouč prošel za brankovou čáru.
     
    47:18
    Pohotový zákrok lapačkou musel naopak na druhém konci kluziště vytáhnout Daniel Vladař.
     
    47:07
    Suchý předal kotouč do jízdy Chlapíkovi, který si to namířil přímo před Sandströma. Švédský brankář nakonec zasáhl svým levým ramenem.
     
    46:34
    Hájek se pokusil do úniku vysunout Koblížka, ten měl ale málo času na to, aby si puk vůbec stihl na svou hůl zpracovat.
     
    45:55
    Stránského pokus o útok se nevydařil, naopak se kotouče chopili hráči kouče Jima Brithéna, kteří znovu donutili Vladaře k zákroku.
     
    45:26
    Nyní musel mladý Švéd zasahovat proti střele Michala Gaga, který natáhl k ráně zápěstím v oblasti pravého kruhu.
     
    44:47
    Střela Lukáše Anděla zpoza obránce nadělala Sandströmovi mírné potíže, nakonec však zákrokem vyrážečkou tento pokus zneškodnil.
     
    43:45
    Jens Lööke se snažil prodrat až před Vladaře, to se mu ale nepovedlo, tak se alespoň pokusil o zadovku. Na tu si ale počkal Suchý, který vyvezl puk do středního pásma.
     
    43:03
    Je až zarážející, že se v posledních minutách hraje téměř bez vyloučení. Zřejmě si oba celky uvědomují sílu svého soupeře právě v této činnosti.
     
    42:30
    Český tým napadal Švédy hodně hluboko v jejich pásmu. Hráči "tři korunek" nakonec byli tak zmatení, že se jejich rozehrávka proměnila na zakázané uvolnění.
     
    42:00
    Kylingtonova rána od modré čáry nebyla důrazná, trefila jednoho ze Švédů a k Vladařovi se nakonec vůbec nedostala.
     
    41:20
    Zbořil si tak dlouho hrál s kotoučem, až za něj musel zaskočit Weinhold. Nakonec z toho ale stejně byla švédská šance, kterou musel hasit až Daniel Vladař.
     
    40:56
    Jonathan Dahlén vletěl do útočného pásma jako divoká voda. Jeho rána z levého kruhu si našla cestu jen do Vladařovi lapačky.
     
    40:41
    David Kaše nabral ve středním pásmu rychlost a od mantinelu jej následně poslal směrem na švédskou klec. Sandström na jeho pokus ale dobře viděl, proto neměl problém puk chytit.
     
    40:17
    Filip Chlapík posunul na Koblížka, který ještě posouval na Jaška, ten už ale neměl šanci se ke kotouči dostat, protože byl obklíčen trojicí Švédů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jak Češi, tak Švédové jsou opět na ledové ploše. Uvidíme, zda svěřenci Jakuba Petra využijí svého jednobrankového vedení a dotáhnou utkání do zdárného konce.
     
    Druhá třetina nabídla parádní hokej se třemi brankami na obou stranách. Česko se díky Krenželokovi dostalo zkraje druhé části do dvoubrankového vedení. Švédové však zásahy góly L. Carlssona a Erixona postarali o vyrovnání průběžného stavu. V rozmezí dvou minuty si ale svěřenci Jakuba Petra vybudovali zpět své ztracené dvoubrankové vedení, o góly se postarali Dymáček s Andělem. Dvě minuty před koncem dvacetiminutovky ale hráči "Tre kronor" snížili na rozdíl jedné trefy, prosadil se totiž Dahlén.

    Třetí část odstartuje přibližně v 20:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Dufkova nahrávka na Kašeho, který si sjížděl mezi kruhy, nebyla přesná. Český kapitán přesto dále bojuje o puk v rohu kluziště.
     
    39:01
    Zbývá už jen minuta hry a druhá třetina zápasu mezi Českem a Švédskem bude minulostí.
     
    38:35
    Švédové znovu o něco ožili. Střela Dahlströma, který dostal nabito zpoza branky, znamenala pro Vladaře značné nebezpečí.
    Jonathan DAHLÉN - 4:3
     
    37:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zmatky v české obraně vyústily ve snížení Švédska. K puku se po několika odrazech dostal JONATHAN DAHLÉN, který vypálil a za pomoci lehké teče pokořil českého brankáře střelou do levého horního růžku. Asistence: Linus Ölund.
     
    36:37
    Další parádní zákrok Vladaře! Carl Grundström se snažil na strážce české svatyně vyzrál nadvakrát, ovšem nepovedlo se mu to. Zvláště zákrok při dorážce ocenili diváci hlasitým potleskem!
     
    36:05
    Stránský se už už rozjížděl k samostatnému úniku, nakonec však byl u puku dříve švédský zadák Kylington. Následně zastavil další českou akci čárový sudí, který viděl ofsajd, i když se to břeclavskému publiku příliš nezdá.
     
    35:26
    Švédové reagují stejně jako před několika málo minutami Češi. Berou si totiž oddychový čas.
    Lukáš ANDĚL - 4:2
     
    35:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý úder pro Švédy během krátké chvíle! Švédská chyba posunula do akce dva na jednoho Anděla a Šoustala. Tomáš Šoustal posunul na LUKÁŠE ANDĚLA, který střelou nad lapačku vrací českému týmu zpět dvoubrankové vedení! Asistence: Tomáš Šoustal.
     
    34:24
    Švédové by rádi ihned odpověděli, proto se také nastěhovali do svého útočného pásma. Daniel Vladař musel jednou zasahovat, čímž znovu sklidil ovace domácího publika.
    Roman DYMÁČEK - 3:2
     
    33:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým je opět ve vedení! Nenápadná akce nakonec končí třetím českým gólem v síti Švédska. Michal Gago dostal přihrávku od Dymáčka, byl už však z úhlu, proto stačil pouze nahodit bekhendem na brankáře Sandströma. To však k úspěchu stačilo. Švéd puk neudržel a o dorážku do poloprázdné klece se postaral ROMAN DYMÁČEK. Asistence: Michal Gago.
     
    33:02
    Douderova rána od modré čáry neznamenala pro švédskou branku žádné nebezpečí, Sandström zůstat v klidu.
     
    31:59
    Kaše se snažil průbojně obejít jednoho ze švédských obránců, ten mu ale nedovolil zhola nic, proto musí české mužstvo opět zařadit zpětný chod.
     
    31:27
    Na druhé straně se výživnou ránou prezentoval Hájek, jehož o půl minuty později napodobil také Filip Suchý. Ten byl původně zaznamenám jako střelec první české branky, po opravě byl ale gól připsán Dufkovi.
     
    30:35
    Pohotovou vyrážečku ukázal Daniel Vladař, který musel vytasit další zákrok ze svého repertoáru proti ráně Grundströma.
     
    30:11
    Stránský se pokusil o střelu zpoza obránce, nebyla však vůbec přesná, proto nemusel Sandström vůbec zasahovat.
     
    29:34
    Českému mužstvu se rýsovala slibná příležitost, jeho útok byl však zastaven krátce za útočnou modrou čárou. Dopředu tak mohli jít znovu hráč "tří korunek".
     
    29:07
    Vypadá to, že se snad Češi znovu oklepali. Sandström si totiž po delší časové odmlce musel připsat zákrok.
     
    27:42
    Český tým na tento vývoj v utkání reaguje oddychovým časem.
    Oliver ERIXON - 2:2
     
    27:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rázem je stav srovnán, další akci Švédů totiž Vladař už nezastavil. OLIVER ERIXON se dostal do úniku, stíhali ho dva hráči Česka, i přesto zakončil. Puk doslova dotlačil za Vladařova záda, čímž vyrovnal stav utkání. Asistence:
     
    27:15
    Hned tři zákroky v řadě si musel připsat Daniel Vladař, ovšem i tuhle situaci ustál.
     
    26:25
    Fantastický Daniel Vladař! Ten vychytal Davidsson ve chvíli, kdy už se zdálo, že mu ve skórování nemůže nic zabránit. Najednou se však na brankové čáře zjevil Vladařům beton, jenž puk zastavil.
     
    25:45
    O rychlou odpověď se snažil Dufek, jeho pokus z pravé strany ale neměl takové parametry, aby překonal gólmana Sandströma.
    Lucas CARLSSON - 2:1
     
    24:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem ani Švédsko se nenechává v této dovednosti zahanbit. Dahlén z bezprostřední blízkosti českého gólmana ještě nepokořil, ovšem s dorážkou byl na brankovišti připraven LUCAS CARLSSON, který už neměl problém uklidit puk do odkryté klece. Asistence: Jonathan Dahlén.
     
    23:49
    Poprvé v utkání si vyzkouší hru v početní výhodě také Švédové. Za hákování totiž odchází na trestnou lavici Filip Dvořák (CZE).
     
    23:24
    Český tým hraje v opravdu velké pohodě, navíc je žene skvělé publikum. Dá se očekávat, že na turnaj dorazila zatím nejvyšší návštěva.
    Daniel KRENŽELOK - 2:0
     
    22:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka českého celku! DANIEL KRENŽELOK se na modré čáře napřáhl co to jen šlo a poslal kotouč směrem na švédskou branku. Zdálo se, že puk nechce změnil svou trajektorii. Tím dokonale zmátl Sandströma, který neměl šanci zareagovat. Asistence: Martin Weinhold.
     
    21:41
    Český tlak může pokračovat, možná dokonce sílit. Na trestnou lavici totiž usedl švédský hokejista Jonathan Dahlén (SWE), který dostal dvě minuty za podražení.
     
    21:41
    Filip Suchý svou střelou z pravého kruhu nastřelil pravou tyčku švédské klece!
     
    21:14
    Na jedné straně se hodně zapotil Daniel Vladař, svou situaci ale zvládl, a tak mohli jít do kontru jeho spoluhráči. Suchý posunul na Kašeho, ten ale trefil jen beton Sandströma.
     
    20:40
    Borci obou celků se tak dlouho bili o puk u mantinelu, až sudí přerušil hru. Puk byl zašlápnut v pásmu Švédska, kde se bude také vhazovat.
     
    20:09
    Filip Chlapík posunul puk na Koblížka, tomu se ale nepovedlo zakončit zrovna ideálně. Český útočník byl daleko švédské brance, proto tak vypadala i jeho střela.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Obě mužstva jsou zpátky na ledě, do začátku druhé části chybí bez mála dvě minuty.
     
    Střely:
    CZE: 16
    SWE 9

    Hity:
    CZE: 7
    SWE 9

    Vhazování:
    CZE: 9
    SWE 7
     
    První třetina semifinálového duelu mezi Českem a Švédskem na Memoriálu Ivana Hlinky je za námi. Šťastnější mohou po úvodních dvaceti minutách být hráči trenéra Jakuba Petra a také břeclavské publikum. Češi totiž díky přesilovkovému gólu Suchého z desáté minuty vedou 1:0.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:40.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Akci Švédů nyní zastavil hvizd čárového sudího, který necelých osm vteřin před první sirénou viděl jednoho ze Seveřanů v ofsajdovém postavení.
     
    19:20
    Jaškovi se nepodařilo přesunout hru na druhou stranu šíře kluziště, u kotouče jsou Švédové.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:35
    Gago v útočném pásmu posunul na Stránského, který však ztroskotal hned na prvním obránci. Na druhém konce kluziště naopak musel zasahovat Vladař proti přízemnímu pokusu Löökeho.
     
    18:00
    Dvě minuty před koncem třetiny chvilka uklidnění. Český tým drží kotouč za svou brankou, oba celky potřebují dostřídat své formace.
     
    17:33
    Sandström nemůže zůstat ani chvíli v klidu, další zákrok si musel připsat po pokusu z levého kruhu.
     
    16:34
    Jan Dufek se tlačil do další šance, čímž jen přitopil pod českým kotlem. Domácí tým je teď jednoznačně lepší než Švédsko.
     
    15:54
    Filip Chlapík se teď naopak ukázal také v negativním světle. Na útočné modré čáře zachyboval, z čehož vzešla šance Švédů. Nakonec zakončoval Ahl, Vladař mu ale výborně zmenšil úhel.
     
    15:05
    Filip Chlapík vyzkoušel pozornost brankáře Švédska střelou z pravého kruhu. Ten se ale prezentoval parádním semaforem, který potleskem ocenili i fanoušci českého mužstva.
     
    13:50
    Do zakončení se tlačil Tomáš Šoustal. Ten se natlačil až do brankoviště, kde s sebou smetl i brankáře Sandströma. Uspěl nakonec druhý jmenovaný, dokonce se ani nemuselo přerušovat.
     
    12:35
    Jan Dufek dostal nahrávku zpoza branky, jenže jeho rána z první trefila jen výstroj švédského gólmana. Na druhé straně se valili do útoku Seveřané, obrana domácích je ale hned zastavila.
     
    11:40
    Sandström je teď jako v ohni střel. Po střele Koblížka se zdálo, že už Chlapíkovi nebude nic bránit k tomu, aby dal druhý český gól. Švédský gólman ale vytasil parádní zákrok betonem.
     
    10:55
    Stránský nabil mezi kruhy na Dvořáka, jeho bomba ale skončila jen na chráničích prvního hráče.
    Jan DUFEK - 1:0
     
    09:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda! Český celek bleskově využívá přesilovou hru a dostává se do jednobrankového vedení. Střela Davida Kašeho se odrazila od betonu Sandströma zpět do brankoviště, kde se jej chopil JAN DUFEK a bekhendovým dloubáčkem o tyčku poslal své mužstvo do vedení! Asistence: David Kaše.
     
    09:48
    Další vyloučení na straně Švédů. Rasmus Asplund (SWE) za držení protihráče.
     
    09:09
    Na druhé straně zase hledal Koblížek Chlapíka, druhý jmenovaný ale vypálil až ve chvíli, kdy byl gólman Švédska připraven zasáhnout.
     
    08:39
    Oliver Erixon vybruslil z rohu kluziště až mezi kruhy, odkud se pokusil českého gólmana zaskočit. To se mu ale nepovedlo.
     
    07:54
    Jedovatou střelu směrem na branku "Tre kronor" teď vyslal Lukáš Anděl, švédský gólman byl ale včas na správném místě.
     
    07:40
    Zdá se, že oba celky zatím hrají spíše z obrany. Nikdo nechce dostat první branku, která by znamenala vedení pro soupeře.
     
    06:51
    Joel Ek Eriksson z levého křídla těsně minul levou Vladařovu tyčku, na druhé straně naopak bekhendovým zakončením zahrozil Filip Suchý. Sandström raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    06:10
    Znovu česká defenzíva zabrnkala fanouškům na nervy. Rozehrávka se svěřencům kouče Jakuba Petra v posledních okamžicích příliš nedaří.
     
    05:38
    Česká obrana se dopustila malé hrubky ve svém pásmu, z čehož mohl těžit Jens Lööke. Neměl však dostatek času a prostoru k přesnému zakončení.
     
    04:44
    Pokus Švédů o usazení v útočném pásmu se jim dvakrát zrovna dvakrát nevyvedl. Oba celky nyní střídají.
     
    04:08
    Hra se mezitím přesunula na druhou stranu. Švédové už hrají v plném počtu, a tak si musel gólman Vladař opět dávat pozor, aby jej některá ze střel nepřekvapila.
     
    03:15
    Na konec české přesilovky vypálil ještě Krenželok. Jeho pokus se snažil dorážet kapitán David Kaše, svým projektilem ale lízl jen boční síť švédské svatyně.
     
    02:00
    Nejprve pálil z pravého kruhu znovu Chlapík, ani tentokrát ale nepálil do míst, kde stojí tři tyče švédské branky. Následně vystřelil Dufek, jehož pokus vyrazil Sandström znovu jen ke Chlapíkovi. Ten už ale byl mimo ideální střelecký úhel.
     
    01:25
    Důraznou ránou se od modré čáry prezentoval Filip Chlapík, jeho pokus byl sice tvrdý, ovšem ne přesný.
     
    01:14
    Na řadu přichází první vyloučení. Philip Magnusson (SWE) dostal dvě minuty za podražení.
     
    01:05
    Švédové se opět usadili v útočném pásmu. Tentokrát se kotouč zachytil z vnější strany do sítě, Vladař kotouč přikryl svou lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    00:40
    Gabriel Carlsson vyslal na Vladaře první ránu, český brankář dokázal puk pouze vyrazit. Naštěstí pro něj do míst, kde se nacházely jen české hole.
     
    00:15
    Úvodní buly zápasu vyhráli Švédové, kteří se ihned snažili vydat do útočného pásma. Česká obrana jejich útočné choutky ale včas zmařila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na řadu přichází hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Švédové v dnešním semifinálovém duelu budou mít na sobě oblečené modré dresy, český výběr zvolil bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač .

    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Larsson, Emanuelsson, Alftberg, Léman Younan, L. Carlsson – Davidsson, Asplund (C), Dahlström – Lööke, Ölund, Dahlén – Magnusson, Ek Eriksson, Ahl – Grundström, Kalte, Erixon.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer.
     
    Vítejte u sledování on-line přenosu semifinále Memoriálu Ivana Hlinky mezi Českou republikou a Švédskem. Břeclavský duel o finále začne v 19:00.
     
    ČESKÁ REPUBLIKA:
    Jízda týmu kouče Jakuba Petra skupinou A byla doslova grandiózní. Kdo by před turnajem řekl, že Češi projdou skupinovou částí bez ztráty bodu? V prvním zápase si Česko poradilo s ambiciózními Američany v poměru 4:2, důležité vítězství si čeští mladíci připsali proti výběru Finska, které zdolali těsně 4:3. A utkání s Ruskem? To byla třešnička na dortu. Češi zdolali mladou sbornou vysoko 11:2!

    Nejproduktivnější hráči:
    Jakub Zbořil (O) – 6 bodů (4+2)
    Lukáš Jašek (Ú) – 6 bodů (3+3)
    Martin Weinhold (O) – 6 bodů (0+6)
     
    ŠVÉDSKO:
    Švédové byli v Piešťanské skupině B společně s Kanadou největšími favority. V prvním utkání si v klidu poradili s domácím výběrem Slovenska, a to v poměru 6:1. Následně ale hráči „tří korunek“ nestačili na již zmíněné Kanaďany, kteří je porazili 1:5. V posledním duelu skupiny, ve kterém Švédové bojovali proti Švýcarsku o postup do semifinále, vyhráli Seveřané 7:2. To znamená, že se ziskem šesti bodů postupují z druhého místa a utkají se s Čechy.

    Nejproduktivnější hráči:
    Joel Ek Eriksson (Ú) – 3 body (3+0)
    Anton Kalte (Ú) – 3 body (1+2)
    Alexander Younan (O) – 3 body (1+2)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 10. Dufek (D. Kaše), 23. Krenželok (Weinhold), 34. Dymáček (Gago), 36. Anděl (Šoustal) – 25. L. Carlsson (Dahlén), 28. Erixon (Léman), 38. Dahlén (Ölund)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač .
    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Larsson, Emanuelsson, Alftberg, Léman, Younan, L. Carlsson – Davidsson, Asplund (C), Dahlström – Lööke, Ölund, Dahlén – Magnusson, Ek Eriksson, Ahl – Grundström, Kalte, Erixon.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2967
    thejrc.org