Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:0, 3:3, 0:0)
Švédsko
Pátek 15.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Dvě vteřiny od postupu!
     
    59:12
    Zakázané uvolnění českého mužstva. Hra se přestěhuje před Vladaře. Švédsko zkusí hru bez brankáře!
     
    57:07
    Kylington vypálil od modré čáry, Vladař vyrazil puk jen před sebe, kde se však nacházel Grundström. Ten ale trefil znovu jen českého brankáře. Teď mělo české mužstvo velké štěstí.
     
    56:28
    Lukáš Jašek měl na holi pátou branku! Dostal ideální pas do brankoviště, kotouč mu však v rozhodující chvíli trochu poskočil.
     
    54:00
    Johnu Dahlströmovi se podařilo těsně před Vladařem tečovat letící kotouč. Naštěstí pro české mužstvo puk letěl těsně vedle pravé tyče.
     
    47:23
    Český brankář znovu zaměstnán! Švédové už se radovali z vyrovnávacího gólu, jenže Vladař i vleže zabránil tomu, aby kotouč prošel za brankovou čáru.
    Jonathan DAHLÉN - 4:3
     
    37:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zmatky v české obraně vyústily ve snížení Švédska. K puku se po několika odrazech dostal JONATHAN DAHLÉN, který vypálil a za pomoci lehké teče pokořil českého brankáře střelou do levého horního růžku. Asistence: Linus Ölund.
     
    36:37
    Další parádní zákrok Vladaře! Carl Grundström se snažil na strážce české svatyně vyzrál nadvakrát, ovšem nepovedlo se mu to. Zvláště zákrok při dorážce ocenili diváci hlasitým potleskem!
     
    35:26
    Švédové reagují stejně jako před několika málo minutami Češi. Berou si totiž oddychový čas.
    Lukáš ANDĚL - 4:2
     
    35:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý úder pro Švédy během krátké chvíle! Švédská chyba posunula do akce dva na jednoho Anděla a Šoustala. Tomáš Šoustal posunul na LUKÁŠE ANDĚLA, který střelou nad lapačku vrací českému týmu zpět dvoubrankové vedení! Asistence: Tomáš Šoustal.
    Roman DYMÁČEK - 3:2
     
    33:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým je opět ve vedení! Nenápadná akce nakonec končí třetím českým gólem v síti Švédska. Michal Gago dostal přihrávku od Dymáčka, byl už však z úhlu, proto stačil pouze nahodit bekhendem na brankáře Sandströma. To však k úspěchu stačilo. Švéd puk neudržel a o dorážku do poloprázdné klece se postaral ROMAN DYMÁČEK. Asistence: Michal Gago.
     
    27:42
    Český tým na tento vývoj v utkání reaguje oddychovým časem.
    Oliver ERIXON - 2:2
     
    27:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rázem je stav srovnán, další akci Švédů totiž Vladař už nezastavil. OLIVER ERIXON se dostal do úniku, stíhali ho dva hráči Česka, i přesto zakončil. Puk doslova dotlačil za Vladařova záda, čímž vyrovnal stav utkání. Asistence:
     
    27:15
    Hned tři zákroky v řadě si musel připsat Daniel Vladař, ovšem i tuhle situaci ustál.
     
    26:25
    Fantastický Daniel Vladař! Ten vychytal Davidsson ve chvíli, kdy už se zdálo, že mu ve skórování nemůže nic zabránit. Najednou se však na brankové čáře zjevil Vladařům beton, jenž puk zastavil.
    Lucas CARLSSON - 2:1
     
    24:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem ani Švédsko se nenechává v této dovednosti zahanbit. Dahlén z bezprostřední blízkosti českého gólmana ještě nepokořil, ovšem s dorážkou byl na brankovišti připraven LUCAS CARLSSON, který už neměl problém uklidit puk do odkryté klece. Asistence: Jonathan Dahlén.
     
    23:49
    Poprvé v utkání si vyzkouší hru v početní výhodě také Švédové. Za hákování totiž odchází na trestnou lavici Filip Dvořák (CZE).
    Daniel KRENŽELOK - 2:0
     
    22:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka českého celku! DANIEL KRENŽELOK se na modré čáře napřáhl co to jen šlo a poslal kotouč směrem na švédskou branku. Zdálo se, že puk nechce změnil svou trajektorii. Tím dokonale zmátl Sandströma, který neměl šanci zareagovat. Asistence: Martin Weinhold.
     
    21:41
    Český tlak může pokračovat, možná dokonce sílit. Na trestnou lavici totiž usedl švédský hokejista Jonathan Dahlén (SWE), který dostal dvě minuty za podražení.
     
    21:41
    Filip Suchý svou střelou z pravého kruhu nastřelil pravou tyčku švédské klece!
     
    15:54
    Filip Chlapík se teď naopak ukázal také v negativním světle. Na útočné modré čáře zachyboval, z čehož vzešla šance Švédů. Nakonec zakončoval Ahl, Vladař mu ale výborně zmenšil úhel.
     
    13:50
    Do zakončení se tlačil Tomáš Šoustal. Ten se natlačil až do brankoviště, kde s sebou smetl i brankáře Sandströma. Uspěl nakonec druhý jmenovaný, dokonce se ani nemuselo přerušovat.
     
    11:40
    Sandström je teď jako v ohni střel. Po střele Koblížka se zdálo, že už Chlapíkovi nebude nic bránit k tomu, aby dal druhý český gól. Švédský gólman ale vytasil parádní zákrok betonem.
    Jan DUFEK - 1:0
     
    09:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda! Český celek bleskově využívá přesilovou hru a dostává se do jednobrankového vedení. Střela Davida Kašeho se odrazila od betonu Sandströma zpět do brankoviště, kde se jej chopil JAN DUFEK a bekhendovým dloubáčkem o tyčku poslal své mužstvo do vedení! Asistence: David Kaše.
     
    09:48
    Další vyloučení na straně Švédů. Rasmus Asplund (SWE) za držení protihráče.
     
    09:09
    Na druhé straně zase hledal Koblížek Chlapíka, druhý jmenovaný ale vypálil až ve chvíli, kdy byl gólman Švédska připraven zasáhnout.
     
    08:39
    Oliver Erixon vybruslil z rohu kluziště až mezi kruhy, odkud se pokusil českého gólmana zaskočit. To se mu ale nepovedlo.
     
    01:14
    Na řadu přichází první vyloučení. Philip Magnusson (SWE) dostal dvě minuty za podražení.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 10. Dufek (D. Kaše), 23. Krenželok (Weinhold), 34. Dymáček (Gago), 36. Anděl (Šoustal) – 25. L. Carlsson (Dahlén), 28. Erixon (Léman), 38. Dahlén (Ölund)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač .
    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Larsson, Emanuelsson, Alftberg, Léman, Younan, L. Carlsson – Davidsson, Asplund (C), Dahlström – Lööke, Ölund, Dahlén – Magnusson, Ek Eriksson, Ahl – Grundström, Kalte, Erixon.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2967
    bahis siteleri