Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference HC Verva Litvínov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference AZ Havířov

Čtvrtek 04.09.2014, 11:00 • VIP prostor K&K PNEU Aréna Havířov • Tiskové konference
     
    Kádr pro 1. ligu sezona 2014/2015:

    Brankáři: Lukáš Daneček, Matoušek, Turšner (Mir. Svoboda)

    Obránci: Krisl, Foltýn, Bezuška, Lenďák, Ostrčil, Bahounek, Repe, Graca (Chroboček, Klok, Jan Štencel)

    Útočníci: Sztefek, Loskot, Jiránek, Maruna, Šlahař, Jakúbek, Haas, Jan Daneček, Pechanec, Klimša, Říčka, Rimmel, Tomi, Matějek (Bednář, Fejko) (11:45:32)
     
    Jana Karasová ukončuje tiskovou konferenci a děkuje všem hostům. Dále děkuji sponzorům, městu a fanoušků. Věřím, že nám zachováte stále stejně velkou přízeň.
     
    Lajna Říčka – Daneček – Haas? Jan Daneček: "Lajna se nám prosazovala. Byla jediná, která byla stále pohromadě. Třetí lajnu jsme museli rozhodit kvůli nemocem. Jediná lajna byla pohromadě a je dobře složená. Myslím si, že se spojili hráči, kteří jsou na tom dobře s pukem a pokud to zjednoduší bude se stále více prosazovat. V sezoně to bude naše třetí lajna."
     
    Jan Daneček: "Pokud pomineme, že dal 5 branek proti Francii, dokázal dát hodně branek."
     
    Jan Daneček: "Marek Loskot leží doma s nějakou virózou. Je to důležitý hráč a zabránilo nám to vytvořit přesilovkovou formaci. On se umí přizpůsobit a v sezoně se to podaří dohnat. Už v přípravě to potvrdil."
     
    Má Marek Loskot na to stát se bodovým lídrem týmu? Patrik Rimmel: "Tomáš Potěšil ho dlouho sledoval a ví o něm hodně. Svou šanci má a věříme, že to tak bude. Hráče jsme měli pod kontrolou a už v sezoně jsme hledali dva centry."
     
    Patrik Rimmel: "Pro reprezentaci je to dobré, ale my tady nikoho takového nemáme. Příští rok už by nic takového být nemělo."
     
    Jaký bude váš názor na povinné dosazování mladých hráčů? Jan Daneček: "Je to sice dobré, můj názor je stále stejný. Prostor by měli dostat hráči kolem 22 až 23 let. Musíme dát pryč hráče, kteří mají 27 let, jelikož musíme jistit tři místa pro mladé hráče."
     
    Jiří Krisl: "Honza Maruna je už plný profesionál. "
     
    Jak je těžké skloubit práci a hokej? Jiří Krisl: "Musí se více odpočívat. Trenéři mi vycházejí vstříc, mohu například přijít na trénink o něco později. Dělám hlídače v kině."
     
    Jste plně profesionální? "Smlouvy mají všichni. Dva až tři hráči stále ještě k hokeji pracují."
     
    Jak jste přijali vložené pondělky? Opět hrajete vložené pondělky víceméně více venku. Jan Daneček: "Oproti Mladé Boleslavi jsme loni najezdili o strašně mnoho kilometrů více. Takový los jsme měli i v loňském roku, nás vždy chytli ty velké štreky." .
     
    Jiří Krisl: "Je dobře, že budeme hrát s Třebíčí. Je to kvalitní celek, hrají útočně. S tím losem můžeme být spokojeni. Já osobně také."
     
    Co říkáte losu soutěže, hrajete často doma. Jan Daneček: "Start bude hodně důležitý. Musíme chytit začátek, pro nás by to mohl být dobrý rozjezd. Soupeři jsou, ale silní. Nevíme, co čekat od Kladna. Spousta hráčů jim odešla, ale stále budou silní. Dále pak Chomutov skládá silné mužstvo, bude se chtít, co nejrychleji vrátit do Extraligy."
     
    Patrik Rimmel: "Prodalo se jich o trochu méně než na Barceloně (úsměv), asi 400 kusů."
     
    Patrik Rimmel: "S diváky stále komunikujeme. Chtěl bych jim poděkovat, že se prodalo o 1/3 více permanentek oproti loňskému roku. Dnes k večeru budeme mít sezení s fanoušky, nemáme s nimi žádné problémy."
     
    Hádáte se s kolegy? Jan Daneček: "Všichni se hádají. Ale my se hádáme zdravě. Pokud chceme mít úspěchy musí být pořádný střet. Chtěl bych upravit to, že jsem hlavní trenér. S kolegou se budeme střídat, což je moderní trend, někdy je trenérů například i pět. V sezoně vše dopilujeme dokonale a bude nám to pomáhat."
     
    Jan Daneček pokračuje. "Například v Prostějově jsme měli zápas pod kontrolou. S hrou hráčů jsme byli spokojeni, ale s brankovým účtem určitě ne. Hráli jsme tam dobře takticky. V polovině utkání jsme dali šanci našemu mladému brankáři, což se také projevilo."
     
    Jan Daneček: "S příchodem Tomáše Potěšila se změnila práce týmu. V první sezoně jsem to hrál na to, že to uhrajeme srdcem, ale srdce někdy nestačí. Doma nás hnali diváci. Nyní budeme dodržovat systém, především venku musíme hrát velmi dobře takticky. Tomáš Potěšil je zastáncem direktivního hokeje. Já rád nutím hráče do útočného hokeje, ale vše se střetlo s tím direktivním stylem hokeje. Hráči to mají těžké a musí si na něj zvyknout."

    Josef Nudera

    bahis siteleri