Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference HC Verva Litvínov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference HC Olomouc

Čtvrtek 04.09.2014, 16:00Tiskové konference
     
    Mario Cartelli se ujal závěrečného slova. Tisková konference je u konce. (16:28:49)
     
    Mario Cartelli právě představuje nové dresy.

    Mario Cartelli: Přední část obsahuje velké logo jednoho z hlavních partnerů Kohoutů, dále malé logo klubu společně s dalším dlouholetým sponzorem Mory.
     
    Petr Fiala odpovídá na dotaz ohledně brankářů.

    Petr Fiala: Oba brankáři se nám jeví jako jistoty. Na postup brankáře nováčci rozhodně nejsme. Pro mužstvo je to důležité. O tom, kdo bude chytat, ještě nechci informovat. Hráči se to doví první.
     
    Nový kapitán Mory reaguje.

    Pavel Patera: Nevím, čím jsme si získal důvěru (smích). Chtěl jsem, aby byl kapitán někdo z olomouckých kluků, ale už jsem kapitánem byl, takže snad to přijmou i fanoušci.
     
    Trenér Fiala se vyjadřuje k situaci ohledně kapitána.

    Petr Fiala: Kapitána jsme volili nového. Proběhla tajná volba. Drtivá většina zvolila Pavla Pateru. Pavel to neplánoval, ani my jsme to tak neplánovali. Nechtěli jsme toho na něj tolik nakládat. Reagovali jsme na to, že Kuba Bartoň nemá jistotu, že se dostane mezi šest obránců.

    Zástupci kapitána jsou Martin Vyrůbalík a Jirka Ondrušek. Náhradníkem je Pavel Skrbek.
     
    Mario Cartelli se sám ujal slova a bude hovořit o fanshopu.

    Mario Cartelli: O fanshop se bude starat specializovaná firma, fanoušci se mají na co těšit. Bude se jednat o prodej zboží všeho druhu. Fanoušci nás bombardovali už delší dobu, ale nebylo to jednoduché. Všechny věci se budou dát objednat přes e-shop. Některé fanouškovské věci se stihnou již do prvního zápasu.
     
    Otázka na Pavla Pateru: Jak si zvykáte na Olomouc a jak se těšíte na novou sezónu?

    Pavel Patera: Začátek tu byl dobrý, ale pak jsme narazili na Kometu, která nás srazila na zem. Příprava je tu dobrá. Pokud chytneme začátek sezóny, může to být dobré. Těším se, protože tohle období je to nejhorší. Poslední týden už bude příprava na zápas.
     
    Nebude pro vás handicap hrát na tři lajny?

    Petr Fiala: I jiné týmy v extralize hrají na tři lajny. Neřekl bych, že to bude handicap. Ve Finsku hraji automaticky na osmnáct hráčů. Jde o to, zda hráči mají tu výkonnost, aby ovlivnili hru na ledě. Nějak bych to neřešil.
     
    Jak budete řešit zapojování juniorů do sestavy?

    Petr Fiala: Rozhodujeme se, zda by hráli za áčko nebo za juniorku. Juniorka se musí zachránit, to je důležitější. Například Alex Rašner. Pokud bychom ho vzali, oslabili bychom ji. Dokud nebude juniorka zachráněná, tak bohužel.
     
    Jaký je rozpočet klubu?

    Jiří Dopita: Rozpočet klubu se pohybuje okolo 60 milionů korun. Sezónu máme nyní zajištěnou z 80 %. Nějaká práce nám ještě chybí.
     
    Co je s Pavlem Selingrem?

    Jiří Dopita: Pavel byl jedním z hráčů po zranění. Odehrál jen jeden zápas. Chtěli jsme se domluvit na tom, že by se rozehrál v Třebíči, ale Pavel s tím nesouhlasil. Ke včerejšímu dni tedy Pavel u nás ukončil smlouvu.
     
    Máte aktuálně asi dvacet útočníků, jak to budete řešit?

    Petr Fiala: Máme hodně útočníků, ale je jich tam několik, kteří jsou aktuálně zranění. Například Jiří Řípa nebo Jakub Herman. Dále Michal Vodný dnes začal trénovat v Třebíči.
     
    Co jste museli vše splnit, aby se tu hrála extraliga?

    Jiří Dopita: Práce bylo spousta. Přes úvodní odsouhlasení s pomocí města a kraje, bez toho bychom se do toho nemohli pustit. Jsme rádi, že nás podpořili. Dále se řešili licenční podmínky, videorozhodčí, kabiny pro rozhodčí, garance sedmimilionová. Teď už to jen zvládnout důstojně na ledě.
     
    Jak jste spokojeni s doplněním kádru?

    Petr Fiala: My jsme kádr posílil už v průběhu léta. Poté už to malinko ustalo. Musím říct, že po konfrontaci s Kometou Brno se to úsilí a snaha posílit zvýšila. Doplňování v této části se týkalo hráčů, kteří mají mnoho odehráno. Ještě se něco může změnit.
     
    Mario Cartelli vítá novináře, kteří nyní dostanou prostor k dotazům.
     
    Tiková konference byla zahájena.
     
    Tiskové konference se zúčastní trenéři Petr Fiala a Jiří Dopita, marketingový manažer Mario Cartelli a trio hráčů Pavel Patera, Jiří Ondrušek, Tomáš Vošvrda.
     
    Právě k níže uvedeným tématům by se na tiskové konferenci měli vyjadřovat nejvyšší činovníci klubu.
     
    Příchody:

    Jiří Trvaj

    Martin Vyrůbalík
    Pavel Skrbek
    Ivan Majeský

    Pavel Patera
    Peter Zuzin
    Jakub Matai
    Marek Laš
    Radek Dlouhý
    Erik Hrňa
    Martin Cibák

    Miroslav Fantal

    bahis siteleri