Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference HC Verva Litvínov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference BK Mladá Boleslav

Čtvrtek 04.09.2014, 11:00Tiskové konference
     
    To je ode mne ze salónu na mladoboleslavském golfovém hřišti vše. Hezký den a dobrou chuť k obědu. (11:37:42)
     
    Ještě dodatečná informace. Předběžný rozpočet klubu se z hlediska pokrytí nákladů pohybuje okolo 80-85 milionů korun.
     
    Oficiální tisková konference je u konce.
     
    11:31
    Pan Bukač mimochodem zmínil, že Tomáš Hyka je podle něj nejlepší hráč ročníku '93 hrající v Česku. Velký potenciál má i Trška.
     
    11:30
    "Jako jeden z mála extraligových týmů nemáme farmu." Přetlak v kádru bude Boleslav řešit formou střídavých startů (vis Richard Jarůšek). Sportovní manažer reagoval na poznámku, že BK má nyní k dispozici 5 kompletních formací.
     
    11:28
    Luděk Bukač: "Potřebovali bychom možná jednoho vyššího beka a vyššího centra. Byl to případ Slováků Marcinka a Viedenského, jejichž příchod se nepodařilo uskutečnit."
     
    11:27
    David Rittich by měl sezónu začínat na pozici brankářské jedničky, přiznal František Výborný.
     
    11:26
    Bukač přiznal, že se se snažili o příchod brankáře Dolejše, který však dal přednost Vítkovicím. Je rád za příchod Davida Ritticha. Brankáři vyšší postavy mají nyní velkou výhodu a to je Davidův případ.
     
    11:24
    Roztomilá čeština Robara sklidila velký úspěch. Mimo jiné zmínil, že Boleslav je malé město ("Nejsme veliký, ale jsme snaživí a rychlí."). Kouč Výborný hned kontroval: "Jen ať řekne, z jaké vesnice je on. Tam se jim pasou ovce..."
     
    11:23
    Mitja Robar vlastně zopakoval to, co přinesl klub v rozhovoru před více než měsícem na svých stránkách. Na konci sezóny v Německu se jeho agentovi ozvali lidé z Boleslavi. Mitja znal Jana Vidnera a Františka Výborného, který trénoval Slovinsko.
     
    11:22
    Tomáš Hyka přiznal, že důvodem jeho návratu do mateřského klubu bylo to, že ve Švédsku nedostal novou smlouvu. Nyní je rád, že se vrátil mezi známé tváře. "Pořád se můžu zlepšovat. Od hráčů jako David Výborný a Michal Broš se toho mám pořád co učit."
     
    11:21
    Kapitán David Výborný: "Cesta byla těžká. Dva roky v první lize nás zocelily...Kluci se ode mě asi mají co učit, ale i můžu od mladších nějaké nové prvky okoukat."
     
    11:18
    BK v 11 přípravných zápasech jen dvakrát prohrál, jednou z toho až po nájezdech. Pan Výborný ale klade důraz na pokoru, výsledky nepřeceňuje – přeci jen šlo hlavně o zkoušku hráčů. "Můžeme být štikou ligy, ale taky nemusíme. Všechno ukáže sezóna. Myslím si, že máme silné mužstvo i psychicky."
     
    11:16
    Otázka: Jak si tým sedl?

    František Výborný odpověděl s nadsázkou: "Pro všechny je v kabině místo, kam si můžou hráči sednout." Dále pokračoval trenér ve vážnějším duchu. Přiznal, že se během sezóny ještě můžou měnit složení obranných párů či celých pětek.
     
    11:15
    Posily klub předčasně nesháněl, čekalo se až na postup do extraligy. Tak to řekl Luděk Bukač. "Máme silné mužstvo, příští rok ho chceme mít ještě silnější... Důležité pro nás bylo sehnat obránce do 30 let. Dále pravá křídla a náhradu za Tomáše Nouzu. To si myslím, že se nám povedlo."
     
    11:14
    Jan Tůma: "Máme nové šatny. Nyní je zázemí na stadionu srovnatelné s ostatními (extraligovými) stadiony." Na to, jaké jsou ambice klubu, řekl, že se ohrazuje před výrazem "barážový klub" a že jasný cíl pro nadcházející ročník je vyhnout se baráži.
     
    11:12
    Vtipná odpověď na vtipnou otázku, jestli se Radim Vrbata nerozhodoval, že z Phoenixu místo do Vancouveru zamíří do Mladé Boleslavi. Spolumajitel klubu řekl, že aby se tak stalo, muselo by vedení BK ještě sehnat další sponzory.
     
    11:10
    Jan Plachý: "Očekával jsem, že po postupu bude snažší sehnat peníze do nové sezóny. Rozpočet je jasně vyšší než v první lize. K současným partnerům se přidali i další. Jestli tu jsou, chtěl bych jim poděkovat."
     
    11:08
    Jan Plachý vítá všechny přítomné a kvituje vysokou novinářskou návštěvnost.

    David Bohata

    bahis siteleri