Třinec – Bohemians 1905 0:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:2 (0:2)
Bohemians Praha 1905
Neděle 07.09.2014, 13:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    V Třinci je pro dnešek tedy dobojováno. Bohemians zaslouženě zvítězili a v tabulce se posunou na osmou pozici. Třinečtí zůstanou přikrčeni na osmnácté příčce. Pořadím ale bude míchat zítřejších zbylých osm zápasů. V dalším kole budou hrát Slezané ve čtvrtek 11. září od 15:00 na hřišti Táborska, Bohemians přivítají v ten samý den od 13:00 Hradec Králové. Já se s vámi loučím, přeji úspěšný vstup do pracovního týdne a někdy příště, na počtenou! (15:15:43)
     
    Rozhodčí Peřina nenastavil ani minutu, a tak vítězí Bohemians o dvě branky. Pražané vstupovali do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem a vedení si už pouze hlídali. Hned na začátku druhého dějství přečkali velkou šanci Mjullera, jenž po rohu hlavičkoval těsně nad branku. V dalším průběhu Slezané marně dobývali vršovickou pevnost a do obrovských šancí se už nedostali. Bohemians útočili jen sporadicky, soustředili se hlavně na defenzivní činnost. Třinec podruhé v řadě prohrál a v tabulce si nepolepší. To Bohemians se o něco zvednou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Řezníček získal míč na půli hřiště po pádu Švábíka a přihrával do palebné pozice Jelínkovi, jenž ovšem Rohelovu bránu minul.
     
    89
    Matoušek poslal nedovoleným způsobem k zemi Pechra, a Bohemians tak rozehrávají přímý kop z poloviny hřiště. Rozehrají nakrátko.
     
    88
    V poslední minutě sledujeme nakopávanou uprostřed hřiště, ani jeden z týmů nemůže dát míč na zem, a tak se hraje hra, která nyní vyhovuje spíš klokanům.
     
    87
    Řezníček si odstavil Bulawu nečistým způsobem a Třinečtí mohli jít dopředu. Jenomže Puczokův centr zprava přelétl všechny Slezany v pokutovém území.
     
    86
    Martynek trochu karatistickým způsobem získal balon pro své mužstvo, ale Puczok si v další souboji pomohl faulem a hrají Bohemians.
     
    85
    Martynkův centr vyboxoval velmi jistým způsobem před Mjullerem Dočekal. Následně se k míči na pravém křídle dostal Pustka, ale příliš si jej ukopl a centroval už ze zámezí.
     
    84
    Matoušek si šikovně obhodil Rotheho, ale do souboje s Žaloudkem už nestačil vběhnout včas. Kapitán hostí však zahrál jen na rohový kop.
     
    83
    Třinec už hraje vzadu pouze na tři obránce a sází všechno na útočnou kartu. Po rohovém kopu Martynka se ale k zakončení nikdo neprobil.
     
    82
    Osm minut před koncem základních devadesáti minut je tady dvojité střídání Třince. Ze hry odešli Jan Ferenc a Jakub Kalfas, nahradili je Jakub Puczok s Tomášem Pustkou.
     
    81
    Po delší době jsou fotbalisté z Vršovic na útočné polovině a mají k dispozici druhý aut v krátkém sledu. Bohemians útočí po pravé straně.
     
    80
    Švábík se chopil také rozehrávky standardní situace ze strany, přihrával na střelu Matouškovi, ten míč pustil mezi nohama, ale tento záměr jeho spoluhráči nepochopili.
     
    79
    Švábík poslal do vápna také další nebezpečný centr, ale také s ním si Bohemians poradili a dostali se z třineckých kleští.
     
    78
    Rohový kop Švábíka nalezl jen obránce Bohemians Pechra, který odkopl alespoň deset metrů za pokutové území. Slezané jsou ale i nadále u míče.
     
    77
    Pražanům trvalo docela dlouho, než rozehráli autové vhazování z vlastní poloviny a nakonec se z třineckého menšího tlaku posledních minut nevymanili.
     
    76
    Z nepřehledné situace před Dočekalem se nakonec vyklubal rohový kop pro Třinec. Nejvýše si na centr Martynka vyskočil bránící Ibeagha a odhlavičkoval.
     
    75
    Z trávníku odchází dosud jediný střelec dnešního utkání Lukáš Nováček, kterého nahradí Jiří Lukáš. Pokud nebudou Bohemians střídat i brankáře, pak to byla jejich poslední výměna.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 22. Nováček, 36. Nováček


    FK Třinec: Rohel – Kalfas (82. Pustka), Minařík, Matoušek, Pilch (64. Bulawa) – Švábík (C), Martynek, Kučera, Ferenc (82. Puczok) – Voves, Mjuller. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Bulawa, Pustka, Králíček, Puczok.

    Bohemians Praha 1905: Dočekal – Pechr, Rothe, Ibeagha, Košata – Řezníček, Koštíř, Žaloudek (C), Trnka – Hejno (61. Jelínek), Nováček (75. Lukáš). Trenér: Dalibor Slezák.
    Náhradníci: Prokeš – Jelínek, Lukáš.

    Rozhodčí: Pavel Peřina – Stanislav Pochylý, Roman Tacina

    Diváci: 52
    thejrc.org