Sparta – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 11.09.2014, 17:30 • Tipsport arena, Praha • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané vítězí v osmém z osmi dosud odehraných utkání juniorské extraligy, a znovu tak upevňují svou dominanci na čele celkové tabulky. Další zápas, ve kterém budou hájit svoji neporazitelnost, je čeká v sobotu, kdy doma od 16:00 změří síly s Libercem. (19:38:47)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Minuta do konce zápasu a domácí už si věří na vítězství. Gólman Langer obehrál kličkou soupeře a rozehrál svému spoluhráči. Tuhle frajeřinku by si asi za vyrovnaného stavu nedovolil.
     
    58:35
    Málem byl na světě pátý sparťanský gól. Obránce Bláha našel před brankou dobře postaveného Brejchu, ten ale svou teč namířil jen do gólmana soupeře.
     
    57:49
    Jeden z hostujících hráčů přiznal teč, a buly se tak stěhuje do středního pásma. Od sparťanské střídačky za své gesto fair play sklidil uznalé poklepání hokejkami.
     
    57:33
    Němec (MBL) je vyloučen za sekání. Pro sparťany je to velká pomoc, aby zápas dovedli v klidu do vítězného konce.
     
    57:12
    Rozhodčí má pravici nad hlavou, sparťané mají výhodu a Boleslav problém. Jeden z jejích hráčů půjde na trestnou.
     
    55:57
    Sparťané vyhazují a vypadá to, že tohle už ubrání.
     
    55:05
    Ještě minuta zbývá z pokračující klasické přesilovky Mladé Boleslavi.
     
    54:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostům stačilo k tomu, aby využili dvojnásobnou početní výhodu, jen šest vteřin! Langer nestačil na pokus kapitána Boleslavi DAVIDA BERNADA. Asistence: Podsedníček a Průšek.
     
    54:06
    Soumelidis (SPA) vyhodil puk za mantinel a jde přisednout na trestnou za zdržování hry. Boleslavští budou hrát v pěti na tři.
     
    52:46
    Březina (SPA) byl rozhodčími odeslán na trestnou lavici za sekání. Vůbec se mu to nelíbilo, protestoval a vyfasoval navrch ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    50:56
    Sparťané svírají bránící čtveřici soupeře, ale kombinace je možná až moc, chtělo by to střelu!
     
    49:11
    Šťáva (MBL) vyloučen za zásah vysokou holí. Hosté to nyní budou mít ještě složitější, když přijdou o další cenné minutky, ve kterých se mohli pokusit o zdramatizování zápasu.
     
    48:50
    Vacek od modré čáry dobře našel Krudence u pravé tyčky boleslavské branky, gól z toho není.
     
    47:44
    Soumelidis zkoušel pozornost Růžičky backhandovým pokusem, puk o kousek minul břevno.
     
    45:28
    Do třetí třetiny šli hosté s tím, že ztrácejí jen jediný gól, takže s nimi černá tříminutová pasáž, během které inkasovali hned dvakrát, poměrně otřásla. Jejich kombinace teď vázne.
     
    44:02
    Střela hostujícího Volfa nadělala Langerovi potíže, ale zvládl ji ramenem vytěsnit nad branku.
     
    43:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Úvod třetí dvacetiminutovky vychází domácím zatím na výbornou. Po přihrávce Černocha, který se vrací po zranění, prostřelil Růžičku z prostoru mezikruží opět TOMÁŠ BREJCHA. Asistence: Černoch a Soumelidis.
    Marken.cz

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 12. Augustin (Pulkrab, Kalina), 20. Augustin (Krudenc, Březina), 41. Brejcha (Vokurka, Černoch), 44. Brejcha (Černoch, Soumelidis) – 28. Šťáva (Kotala, Volf), 55. Bernad (Podsedníček, Průšek)


    HC Sparta Praha: Langer (Slyusarchuk) – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Kolář, Březina – Augustin, Arnošt (A), Litera, Černoch, Svoboda, Havel, Klindera, Pulkrab, Soumelidis, Lojka, Krudenc (C), Brejcha (A). Trenér: Darek Stránský.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Pechek) – Mašek, Tůma, Kurka, Hes (A), Žalud, Bernad (C), Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Sedmík, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sonnek. Trenér: Jan Křivohlávek.

    Rozhodčí: Jechoutek – Marek, Rybáček
    thejrc.org