Sparta – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 11.09.2014, 17:30 • Tipsport arena, Praha • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:35
    Málem byl na světě pátý sparťanský gól. Obránce Bláha našel před brankou dobře postaveného Brejchu, ten ale svou teč namířil jen do gólmana soupeře.
     
    57:33
    Němec (MBL) je vyloučen za sekání. Pro sparťany je to velká pomoc, aby zápas dovedli v klidu do vítězného konce.
     
    54:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostům stačilo k tomu, aby využili dvojnásobnou početní výhodu, jen šest vteřin! Langer nestačil na pokus kapitána Boleslavi DAVIDA BERNADA. Asistence: Podsedníček a Průšek.
     
    54:06
    Soumelidis (SPA) vyhodil puk za mantinel a jde přisednout na trestnou za zdržování hry. Boleslavští budou hrát v pěti na tři.
     
    52:46
    Březina (SPA) byl rozhodčími odeslán na trestnou lavici za sekání. Vůbec se mu to nelíbilo, protestoval a vyfasoval navrch ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    49:11
    Šťáva (MBL) vyloučen za zásah vysokou holí. Hosté to nyní budou mít ještě složitější, když přijdou o další cenné minutky, ve kterých se mohli pokusit o zdramatizování zápasu.
     
    43:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Úvod třetí dvacetiminutovky vychází domácím zatím na výbornou. Po přihrávce Černocha, který se vrací po zranění, prostřelil Růžičku z prostoru mezikruží opět TOMÁŠ BREJCHA. Asistence: Černoch a Soumelidis.
     
    40:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pět sekund před návratem Sonneka na led sparťané využívají přesilovou hru a už opět vedou o dvě branky díky trefě TOMÁŠE BREJCHY. Asistence: Vokurka a Černoch.
     
    39:25
    Gólman Boleslavi Růžička teď hodně zariskoval, když chtěl v tísni sám rozehrávat. Chyběly jen centimetry k tomu, aby namazal kotouč přesně na hokejku sparťanského útočníka.
     
    38:46
    Druhou třetinu budou sparťané dohrávat v početní výhodě. Sonnek (MBL) je vyloučen za hákování.
     
    36:05
    Klindera a Litera jeli ve dvou na jednoho, ale hostující gólman Růžička vytasil zákrok večera a střelu druhého jmenovaného efektním skokem zastavil před brankovou čárou!
     
    33:14
    Je tu první vyloučení na straně hostů, na trestnou jde za Pätoprstý (MBL) za sekání. Sparťané si poprvé v zápase vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    30:52
    Kotala číhal u levé tyčky a byl blízko blizoučko vyrovnávacímu gólu!
     
    29:25
    A to tak, že bude mít opět výhodu přesilové hry. Svoboda (SPA) je vyloučen za podražení.
     
    27:03
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď to to hostům konečně vyšlo a dvanáct sekund před návratem vyloučeného Kadeřávka na led snižují. Z horní hranice pravého kruhu natáhl ke střele ONDŘEJ ŠŤÁVA a jeho dělovka se zastavila až v síti. Asistence Kotala a Volf.
     
    25:15
    Kadeřávek (SPA) vyloučen za faul loktem. Je tu třetí přesilová hra pro Mladou Boleslav, domácí si zatím ještě v početní výhodě nezahráli.
     
    19:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla akce jako z učebnice. Sparťanský kapitán Krudenc od mantinelu našel milimetrovou přihrávkou svého spoluhráče VOJTĚCHA AUGUSTINA, kterému stačilo jen nastavit hokejku na lehkou teč. Brankář Růžička byl bezmocný, s tímhle nemohl moc dělat. Asistence: Krudenc.
     
    17:16
    Černoch jel sám na gólmana, jeho blafák ale nebyl přesný a puk jen zaduněl o zadní mantinel za brankou.
     
    16:47
    A o chvíli později se dokonce sparťané ve vlastním oslabení dostali do šance a hosté ji museli hasit jen za pomoci faulu. Šťáva (MBL) vyloučen za sekání, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    15:12
    Vacek (SPA) odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění. Je tu druhá přesilovka pro hosty, tu první využít nedokázali.
     
    11:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Podruhé už se mu to ale nepovedlo a favorizovaní sparťané jsou do vedení! Z mezikruží se pod padajícím gólmanem Růžičkou přesně trefil VOJTĚCH AUGUSTIN. Asistence: Pulkrab a Kalina.
     
    10:10
    Borovec měl vekou šanci poslat svůj tým do vedení! U levé tyčky Langerovy branky ale nedokázal kotouč poslat do odkryté části sparťanské klece.
     
    08:55
    Vacek (SPA) podrazil před vlastní brankou Brzáka a odchází na trestnou lavici. Je tu první přesilovka zápasu a zahrají si ji hosté.
     
    07:50
    Boleslavští teď nabídli Spartě obrovskou šanci! Obránce sklepl puk přímo na hokejku Soumelidise, který byl ale nečekanou nabídkou od soupeře tak překvapen, že ho nedokázal usměrnit do branky.
    Marken.cz

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 12. Augustin (Pulkrab, Kalina), 20. Augustin (Krudenc, Březina), 41. Brejcha (Vokurka, Černoch), 44. Brejcha (Černoch, Soumelidis) – 28. Šťáva (Kotala, Volf), 55. Bernad (Podsedníček, Průšek)


    HC Sparta Praha: Langer (Slyusarchuk) – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Kolář, Březina – Augustin, Arnošt (A), Litera, Černoch, Svoboda, Havel, Klindera, Pulkrab, Soumelidis, Lojka, Krudenc (C), Brejcha (A). Trenér: Darek Stránský.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Pechek) – Mašek, Tůma, Kurka, Hes (A), Žalud, Bernad (C), Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Sedmík, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sonnek. Trenér: Jan Křivohlávek.

    Rozhodčí: Jechoutek – Marek, Rybáček
    thejrc.org