Třinec – Olomouc 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 0:0 (odl.) | K. Vary – Vítkovice 3:4 (kon.)
Slavia – Liberec 3:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 14.09.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po skončení utkání nechyběla tradiční oslavná show v podání brankáře Hrubce, jenž pobavil diváky svými kreacemi. Třinec dovedl utkání k zaslouženému vítězství a minimálně do konce dnešního kola se ujme vedení. Olomouc zůstává na jediném bodu. Ve třetím kole budou hrát Oceláři poprvé venku, v úterý 16. září se představí od 17:30 v Litvínově. Olomouc bude v tentýž den hostit od 18:00 úřadující mistry ze Zlína. Já se s vámi pro tuto chvíli loučím, užijte si zbytek neděle a někdy příště, na počtenou! (17:31:40)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (11, 11, 16) – 17 (5, 6, 6),
    střely mimo: 12 (3, 4, 5) – 7 (3, 2, 2),
    hity: 22 (5, 10, 7) – 17 (7, 4, 6),
    vyhraná vhazování: 41/68 (12, 11, 18) – 27/68 (11, 11, 5),
    úspěšnost na vhazování: 60% – 40%,
    trestné minuty: 10 (6, 2, 2) – 14 (6, 2, 6).
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Tomáš Plíhal – TRI (3+0),
    Rostislav Marosz – OLO (0+0).

    Volba nejlepšího Oceláře dnes byla velmi jednoduchá. První branky a první hattrick v extralize si připsal domácí útočník Plíhal. V týmu Kohoutů se nejaktivněji jevil třinecký odchovanec Marosz.
     
    V utkání nakonec jednoznačným rozdílem vítězí favorizovaní Oceláři. Olomouc se trefila hned v první minutě, v dalších periodách však nepřidala už ani branku. Třinec vstoupil do třetího dějství náporem, ve velkých šancích střílel vedle Plíhal, pak netrefil Irglovu přihrávku Polanský. V dvaačtyřicáté minutě využili Slezané další z přesilových her, Plíhal si sjel pro puk mezi kruhy a napálil jej pod břevno. Největší příležitost na přidání druhé olomoucké branky měl Houdek, ale po přihrávce Skrbka nastřelil jen Hrubce. Šestá branka Ocelářů padla jak jinak než v přesilovce. Irgl se dostal k puku, ujížděl na Vošvrdu a přihrál před odkrytou klec na hattrick Plíhalovi. Pak už se utkání jen dohrávalo a Třinec si došel pro druhé vítězství a další tři body. Olomouc podruhé prohrála.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Majeský nahazoval po nabídce Rašnera na branku, ale trefil pouze zadní hrazení. Utíkají poslední sekundy dnešního střetnutí mezi Třincem a Olomoucí.
     
    59:35
    Také pro dnešek se ve Werk Areně sešla slušná návštěva 5036 diváků. Ti teď sledují závěrečný nápor Mory, do Hrubce střílel Švaňhal.
     
    58:58
    Polanský se probíjel olomouckou obranou až před Vošvrdu, ale do zakončení ho nakonec nevpustil pozorný obránce Majeský.
     
    58:28
    Hrňa střílel pouze do Hrubce, v další situace puk nahodil za třineckou branku. Rozběhly se nám poslední dvě minuty utkání.
     
    57:42
    Marosz přihrál na modrou čáru Majeskému, tomu ale střela příliš nesedla a obránce Nosek puk vyrazil rukavicemi. Na opačné straně vytěsnil Vošvrda pokus Matuše.
     
    57:08
    Bezprostředně po Žejdlově vyhraném vhazování před Vošvrdou vypálil Jašek, ale olomoucký brankář vyrazil za branku. Oceláři stále v útoku.
     
    56:43
    Oceláři jsou usazeni v útočném pásmu a bojují o kotouč na mantinelech. V hale panuje radostná atmosféra, diváci už se jali slavit blížící se vítězství.
     
    55:55
    Po delší odmlce se Olomouc dostala na dostřel Hrubcovy svatyně. Laš nabízel svou přihrávkou teč Hrňovi, ten přestřelil a hosté byli vyhnáni do střední třetiny.
     
    55:33
    Orsava neměl na útočné modré čáře přehled o svých spoluhráčích, a proto kotouč pouze odevzdal hostujícímu Hrňovi. Do konce zbývají zhruba čtyři minuty.
     
    54:56
    Nyní už jsou Kohouti v plném počtu, Oceláři ještě na chvilku pobyli v útočné třetině, ale pak už o kotouč přišli. Do útoku jdou hosté.
     
    54:27
    Kindl si vyměnil kotouč na modré čáře s Trončinským a příklepem vypálil. Tečovaná střela nakonec skončila mimo na zadním mantinelu.
     
    53:34
    Nebezpečně střílel od modré čáry Jašek, Vošvrda jeho střelu s problémy vykopl před sebe a jeho obránci už puk vystrkali pryč.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 6. Kreps (Klesla, Roth), 8. Irgl (Adamský, Polanský), 32. Adamský (Polanský, Irgl), 33. Plíhal (Kreps), 43. Plíhal (Orsava, Kreps), 52. Plíhal (Irgl, Roth) – 1. Hrňa (Laš, Patera)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, M. Doudera, Trončinský, L. Doudera, Nosek – Matuš, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Rufer, Kindl, Dravecký. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Skrbek (A), Houdek, Ondrušek (A), Majeský, Staněk, Jaroměřský, Rašner – Laš, Patera (C), Hrňa – Švaňhal, Cibák, Matai – Dlouhý, Marosz, Rác – Kucharczyk, Jergl. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Bláha, Špůr

    Diváci: 5036
    thejrc.org