Chabarovsk – Omsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Vladivostok – Barys 4:2 (kon.) | Atlant – N.Novgorod 3:1 (kon.)
Minsk – Čerepovec 3:4 (0:1 po s.n.) | Záhřeb – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
konec
Atlant Moskevská oblast
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Čtvrtek 18.09.2014, 17:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Ondřej Němec (ATL) 0+0, čas na ledě: 10:41, 0 střel

    Český zadák odstoupil vinou zranění v průběhu utkání. (19:44:56)
     
    Je dobojováno! Hosté nedokázali ve třetí části předvést nic, co by je přiblížilo soupeři. Nejprve na rozdíl tří branek navýšil Oleg Jašin, poté Torpedo nakonec přece jenom skórovalo, prosadil se Wojtek Wolski. Více se již ale stav nezměnil, a tak Atlant Moskevská oblast zaslouženě zdolal Torpedo Nižnij Novgorod 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 38:17
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Kasutin je zpět, Atlant v ofenzivě. Toto utkání má jasného vítěze, budou jim domácí hokejisté.
     
    59:01
    Novgorod to zkouší v šesti, Kasutin míří na střídačku!
     
    58:37
    Dělová rána Salminena zamířila mimo tři tyče, přesilová hra bude brzy u svého konce. Torpedo má situaci stále složitější.
     
    57:28
    Hosté dobře kombinují, velmi nebezpečnou střelou se prezentoval Jarko Immonen. Engren však tuto ránu dobře viděl, proto mohl včas zareagovat a zneškodnit ji. Hra je přerušena, buly proběhne po levé ruce domácího muže v masce.
     
    56:44
    Oddechový čas si bere naopak trenér Novgorodu. Hosté by potřebovali rychlou kontaktní branku, která by je nabudila a posunula vstříc vyrovnání.
     
    56:44
    Torpedo navíc bude mít výhodu v podobě přesilové hry. Pokud by ji využilo, bylo by klání již velmi dramatické. Za hákonáí odjíždí na trestnou lavici Arťom Černov (ATL).
     
    55:37
    Taraťuchin se blížil do zajímavé pozice, ovšem na poslední chvíli mu utekl kotouč. Hrát tak může opět Novgorod, který zamýšlí přesunout své síly do ofenzivy. Aktivní hra se ale zatím Atlantu vyplácí.
     
    54:28
    Atmosféra v Areně Mytišči je poměrně ponurá. Divný fakt, neboť domácí vedou a směřují k vítězství. Slyšet je každé slovo z ledové plochy.
     
    53:26
    Atlant se zřejmě řídí pravidlem, že nejlepší obranou je útok. Velmi aktivně napadá, což může být tou správnou cestou ke konečnému úspěchu. Bude tomu tak?
     
    52:39
    Domácí lodivod si vyžádal oddechový čas. Co naordinuje svým svěřencům?
    Wojtek WOLSKI - 3:1
     
    52:39
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté ale snižují! WOJTEK WOLSKI obdržel těsně před modrou čárou kotouč, vjel do útočné třetiny a přesnou ranou překonal Engrena. Že by klání opět dostalo patřičný náboj? Asistence: Viktor Drugov, Juuso Hietanen.
     
    51:21
    Zatím se Novgorod brání bez větších obtíží, ovšem to mu momentálně nestačí, potřeboval by spíše útočit. Stále více se zdá, že je vítěz klání jasný.
     
    50:30
    Hosté jdou do tří, neboť hráli v šesti. To neuniklo pozorným arbitrům. Trest odpyká Wojtek Wolski (NNO). Rozhodnou domácí duel?
     
    49:20
    Uběhlo pouze pár vteřin a je po přesilovce. Vjačeslav Leščenko (ATL) ihned po vhazování zatáhl soupeře, za což dostává menší trest. Hra čtyř proti čtyřem má v dnešním klání premiéru.
     
    49:13
    No a Atlant bude mít vzápětí další přesilovou hru. Dnes tuto činnost potrénuje skutečně důkladně. Za podražení odchází na lavici hanby Juuso Hietanen (NNO).

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 15. Engqvist (Černov), 25. Engqvist (Dyblenko, Malevič), 49. Jašin (Gilroy, Rukavišnikov) – 53. Wolski (Drugov, Hietanen)


    Atlant Moskevská oblast: Engren (Artěmjev) – Tjuljapkin, Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Malevič, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Voronin, Radulov, Taraťuchin, Černov, Leščenko, Kolcov, Kadejkin, Šošnikov, Jašin, Šmeljov
    Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Jachin) – Grigorjev, Valentěnko, Babčuk, Hietanen, Chomitskij, Aljajev, Bernatskij – Wolski, Galuzin, Žarkov, Salminen, Immonen, Drugov, Nokelainen, Děmagin, Krasnoslobodcev, Dmitrij Kazjonov, Denis Kazjonov, Potapov, Kuljomin

    Rozhodčí: Dějev, Sojn – Majtak, Pronskich

    Diváci: 4100
    thejrc.org