Novosibirsk – Ufa 3:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Riga 5:2 (kon.) | Toljatti – Jokerit 1:2 (kon.)
Nižněkamsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:2 (kon.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Viťaz Moskevská oblast
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Ak Bars Kazaň
Pátek 19.09.2014, 17:30 • Ledový palác Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (19:56:12)
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Horák (ČEC) 0+1, 1 střela, čas na ledě 17:31
     
    Kazaň se doslova a dopísmene protrápila ke třem bodům. Viťaz hrál dvě třetiny lepší hokej, byl hladovější po gólu. Situaci mu vlastně zkomplikovaly až dvě vyloučení v samotném závěru utkání, během nichž hosté skórovali dvakrát a zvítězili alespoň po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    Oscar MOLLER - 2:3
     
    60:19
    Kazaň vstřelila branku!
    Autorem branky je OSCAR MOLLER, který využil další přesilovku v pořadí. Tentokráte se jeho gól stal rozhodujícím. Jeho střelu od modré čáry Sateri ne úplně dobře viděl, takže mu skončila pod lapačkou. Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Kazaň se zkrátka nadechla ve třetí třetině k obratu. A ten se jí nakonec podařil. Uvidíme, jak ještě naloží s tímhle vyloučením.
     
    59:04
    Další vyloučení na straně domácích. Rozhodčí se tedy s Viťazem moc nemazlí. Na trestnou lavici usedá s menším trestem Berdjukov (ČEC) za zdržování hry.
     
    58:26
    Viťaz v obrovské možnosti! Kdyby měl Jakubov k puku možná o něco blíže, aby vystřelil lépe. Takhle jeho rána skončila těsně nad brankou.
    Janne PESONEN - 2:2
     
    57:34
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak se to hostům přece podařilo. Z poslední možné akce skórovali! JANNE PESONEN byl před brankou velmi důrazný, takže se mu podařilo doklepnout do branky střelu od modré čáry od Varnakova, kterou Sateri vyrazil smolně přímo před skórujícího protihráče. Asistence: Michail Varnakov, Oscar Moller.
     
    56:46
    Jakubov (ČEC) je potrestaný dvouminutovým trestem za hru vysokou holí. Poslední možnost hostů, jak dostat utkání alespoň do prodloužení.
     
    56:24
    Už jen nějaké tři minuty zbývají Kazani na to, aby s výsledkem něco udělala. Výpady, jaký nyní provedl Šitikov, ale na jistotě její defenzívy moc nepřidávají.
     
    55:29
    Kosticyn vypálil z pravé strany dosti ostře. Sateri sice zasáhl, ale puk musel lovit až ve vzduchu svou lapačkou, aby ho vůbec zkrotil.
     
    54:14
    Hosté v plném počtu.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. Grišin (Cyganov, Horák), 37. Šitikov (Vyglazov) – 44. Obuchov (Děnisov, Lukojanov), 58. Pesonen (Varnakov, Moller), 61. Moller


    HC Viťaz Moskevská oblast: Sateri (Saprykin) – Grišin, Grebeškov, Berdjukov, Vereščagin, Golovkov, Seleznjov, Buchanko, Kudinov – Kempe, Horák, Cyganov – Jakubov, Koroljov, Soloduchin – Kokšarov, Šitikov, Vyglazov – Ivanov, Makejev, Mamin
    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Pajgin, Heshka, Rylov, Děnisov, Medveděv, Musin, Kornějev, Nikulin – Petrov, Azevedo, Moller – Lukojanov, Obuchov, Svitov – Burmistrov, Pesonen, Varnakov – Malychin, Kosticyn, Mirnov

    Rozhodčí: Gamalej, Sergejev – Majtak, Pronskich
    thejrc.org