Německo – Česko 0:3 (kon.)
konec
Německo
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Česko
Sobota 20.09.2014, 13:00 • Netzsch Arena Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Za pokřiku našich bojovnic se s Vámi pro tuto chvíli z německého Selbu loučím. Před osmou hodinou večerní se Vám ale přihlásím znovu, tentokrát domácí výběr vyzve naše osmnáctka. Hezké odpoledne! (14:55:33)
     
    České hokejistky do 15 let tak zvládly svůj první zápas s Německem vítězně, navíc s čistým kontem pro brankářku Kristýnu Bláhovou. V první třetině jsme měli výraznou převahu, kterou jsme přetavili v dvě branky, pak se ale Němky viditelně zvedly a dokázaly naši aktivitu utlumit. Výhra 3:0 každopádně putuje na českou stranu zcela po zásluze.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Ovšem české hokejistky to spíš jen zabrzdilo, proti čtyřem soupeřkám jim to teď jde paradoxně hůř. Ale už jim to nemusí vadit.
     
    58:34
    Kvalitní hra nám chvíli před koncem zápasu přisoudila početní výhodu. Lynn Ledergerberová (GER) je vyloučena za hákování.
     
    58:02
    Dvě obrovské šance pro Karolínu Hornickou! Krásně se protáhla do samostatného úniku, jenže Mayová si pohlídala spodní část branky. A to platilo i o pár sekund později při další střele naší útočnice.
     
    57:15
    Jako by si ale také Kristýna Bláhová musela své čisté konto zasloužit. Doteď sice moc práce neměla, ale jakmile Němky získaly puk, z pravého kruhu ji nebezpečně ohrozily.
     
    56:45
    Slušný pokus od Barbory Hrůšové přes změť těl v německém pásmu. Johanna Mayová na poslední chvíli zareagovala a vyrážečkou poslala puk do vzduchu, odkud ho labužnicky sebrala lapačkou.
     
    56:29
    Po pravé straně útočného pásma se rozjela Sandra Halounková. Vypálila přes obránkyni, která však kotouč zpomalila a Mayová pak snadno zasáhla.
     
    55:51
    Zakázané uvolnení českých hokejistek, hra se stěhuje k levé ruce Kristýny Bláhové.
     
    55:04
    Ne, Němky si své brankové území hlídají nesmírně poctivě. Nedovolí nic víc, než aby do něj šla střela z úhlu, a české útočnice moc dobře hlídají.
     
    54:07
    Časy plyne opravdu velmi rychlým tempem. Naše holky teď možná trochu zbytečně odevzdaly kotouč, naštěstí pak dalekonosná střela Gehrsitzové přeletěla Bláhovou i s její svatyní.
     
    52:57
    Po velmi dlouhé době se musela mít na pozoru naše gólmanka Kristýna Bláhová, ovšem do brankoviště ji přiletěl pouze takový pozdrav. Třetí třetina zatím není pro oko diváka až tak záživná.
     
    52:22
    Mohutná útočnice Karolína Hornická vletěla do pásma jako utržený vagón, ale soupeřka ji zvládla odblokovat až za brankovou čáru.
     
    51:42
    A zase se puk motal kolem pravé tyčky německé svatyně. Na to, aby se skóre změnilo, to nestačilo.
     
    50:55
    V pěti už se zase naše hokejistky snaží zatlačit soupeře. Poslední ohrožení ale bylo spíš náhodné, k brance Mayové se puk dostal ze záporného úhlu.
     
    50:16
    Česká reprezentace je kompletní, i zbytek oslabení strávila velmi aktivním napadáním, které neslo ovoce.
     
    49:40
    Navíc je tu zakázané uvolnění Německa. Domácí hokejistky věřily, že by se v přesilovce mohly chytnout, ale zatím to podle toho vůbec nevypadá.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Čajanová (Lorencová), 12. Kaltounková (Krejníková, Mlýnková), 25. Mlýnková (Matoušková, Kaltounková)


    Německo: Mayová (Klömpgesová) – Brendelová, Botthofová, Gawronová, Klingerová, Herzmannová, Krauseová, Niewolliková, Nickischová – Gehrsitzová, Haiderová, Kubiczeková, Kaiserová, Lillová, Meyerová, Schattnerová, Schurrová, Röcklová, Ledergerberová, Schwambornová „C“, Stockerová. Trenér: Bejnamin Hinterstocker.
    Česko: Bláhová (Juřicová) – Erbenová „C“, Škrdlová, Krejníková, Kotounová, Hrůšová, Hrdinová, Horáková, Radová – Hornická, A. Halounová, S. Halounová – Matoušková, Mlýnková, Kaltounková – Lorencová, Čajanová, Hájková – Černá, Samohýlová, Dýcková. Trenér: Rudolf Valla.
    bahis siteleri