Teplice – Č. Budějovice 1:0 (kon.)
konec
FK Teplice
1:0 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Neděle 21.09.2014, 15:00Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    V nedělním odpoledni nás čeká tak trochu zápas osmiček a šestnáctek. Domácí Teplice jsou v tabulce osmé se šestnácti body, hosté z Českých Budějovic naopak šestnáctí s osmi body. Papírově jsou tak favoritem domácí, což potvrzuje i pohled na statistiku vstřelených branek. Severočeši mají na svém kontě devětadvacet zásahů a pyšní se tak nejproduktivnějším útokem ligy. Naopak Dynamo s patnácti góly patří spíše k ligovému podprůměru.
     
    Tepličtí vévodí ještě jedné statistice, a to konkrétně statistice střelců. Na jejím čele je totiž Chukwudi Chukwuma s dvanácti brankami. Nigerijský útočník je další z povedených teplických nákupů ze zahraničí, na svou šanci v áčku ale zatím stále čeká.
     
    FK Teplice už pět utkání v řadě neprohrál, zvítězil ale jen jednou, a to vysoko 7:0 doma nad Znojmem. Jinak si Severočeši připsali remízy s Hradcem (5:5), Bohemians 1905 (2:2), Libercem (1:1) a naposledy v pondělí s Plzní rovněž 1:1.
     
    SK Dynamo České Budějovice se naopak v dosavadním průběhu Juniorské ligy příliš nedaří. Jihočeši zvítězili zatím pouze dvakrát, v posledním zápase ale dokázali na domácí půdě překvapivě porazit jeden z celků ze špičky tabulky – Baumit Jablonec – 3:2. Od konce července mají ale jinak nelichotivou bilanci: Pouze dvě remízy, jinak šest proher.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Lipš – Horváth, Heger, Stibor, Richter, Chukwuma, Urma (C), Kodeš, Schettl, Dzaba, Minařík
    Náhradníci: Procházka, Kalivoda, Uhlíř, Výborný, Skalák

    SK Dynamo Č. Budějovice: Coufal – Podrázký, Funda, Jenne, Dvořák, Held Jakub, Horák, Čadek (C), Held Martin, Podstavek, Schertler
    Náhradníci: Křiváček, Pěnka, Vít, Pavelec

    Rozhodčí: Bílek – Kříž, Janeček.
     
    5
    Více z utkání mají zatím domácí fotbalisté, kteří předvedli několik pokusů o rychlý protiútok.
     
    9
    Máme za sebou téměř celou úvodní desetiminutovku a zápas se vyrovnal, neviděli jsme zatím ani jednu střelu, ať už na branku nebo mimo ni.
     
    9
    Budějovice se dostaly k prvnímu rohovému kopu zápasu, ani z něj ale hostující hráči nevytěžili střelu na branku, k míči se rychle dostali domácí borci.
     
    10
    K prvnímu rohovému kopu se po rychlém protiútoku dostávají i Teplice.
     
    11
    Domácím se ale exekuce rohu příliš nepovedla a nabídli Budějovicím možnost rychlého protiútoku. S tím ale ani hosté nenaložili valně a u míče jsou proto opět tepličtí.
     
    13
    První střídání v dresu Dynama přichází už po necelé čtvrthodině, Jenneho nahradil Křiváček.
     
    19
    Je za námi téměř dvacet minut zápasu a zatím jsme svědky vyrovnané bitvy, ani jednomu z klubů se zatím nechce kazit soupeři krásné nedělní odpoledne, možná i proto jsme zatím neregistrovali ani jeden střelecký pokus.
     
    23
    Oba kluby se teď vystřídaly v několika rychlých protiútocích, stále však čekáme na první střelecký pokus. Útoky končí většinou nepřesnou předfinální přihrávkou.
     
    25
    Teplice pomalu přebírají aktivitu, mají na svém kontě prozatím větší množství ataků, jejich útoční hráči v čele s nejlepším střelcem Juniorské ligy Chukwumou ale zatím žádnou příležitost nedostali.
     
    26
    Budějovičtí dostali příležitost přímého kopu, se střeleckým pokusem si ale domácí gólman Lipš poradil.
     
    27
    Budějovice teď na delší dobu podržely balon a kombinovaly na vlastní polovině, nakonec se hosté dostali chytrou přihrávkou po křídle do útoku, s následným centrem si ale poradila obrana.
     
    30
    Po postupném útoku a ztrátě domácích následoval rychlý brejk Budějovic, se kterým si ale ještě před nějakou nebezpečnější přihrávkou poradila teplická obrana.
     
    32
    Ve 32. minutě jde první žlutá karta zápasu na konto teplického Kodeše.
     
    34
    Chukwuma byl v zatím největší šanci zápasu! Po chytré přihrávce se řítil sám na hostujícího brankáře, kterému udělal kličku, následně mu ale balon utekl a nejlepší střelec ligy se do zakončení nedostal.
     
    36
    Hraje se teď hlavně na středu hřiště, oba týmy předvedly několik náznaků slibného útoku, stejně jako na začátku poločasu se ale nedostávají do finální fáze.
     
    37
    Na žluté karty je to 1:1, ta budějovická pro Dvořáka přišla stejně jako předchozí teplická za faul.
     
    41
    V závěru poločasu mají míč na kopačkách přeci jen znovu o něco více tepličtí hráči.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu Juniorské ligy mezi Teplicemi a Dynamem České Budějovice. Po zcela vyrovnaném průběhu je stav 0:0 a zatím se nenaplňuje role Teplic jako favorita. Doufejme, že se hra ve druhé pětačtyřicetiminutovce trochu rozhýbe, zatím jsme registrovali jeden jediný střelecký pokus!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Teplice provedly o poločase jednu výměnu, Milan Procházka nahradil Schettla.
     
    46
    Teplice měly hned po prvním útoku možnost kopat roh, obrana Budějovic ale odvrátila a domácí budou pokračovat v postupném útoku.
     
    51
    Druhá půle pokračuje ve stejném duchu, v jakém skončila ta první. Míč mají o něco více na kopačkách Teplice, do žádných větších šancí je ale hostující obrana nepouští.
     
    55
    Teplice pomalu získávají větší a větší převahu, Budějovicím se tak ale otevírá prostor pro rychlé brejky. Před malou chvílí musela domácí obrana řešit hned dva rychlé protiútoky v krátkém časovém úseku.
     
    62
    Na hřišti je místo Dzaby v teplickém dresu Výborný.
     
    65
    Teplice právě vstřelily branku!
    Konečně se diváci kolem hřiště dočkali branky, a to hned z první střely, která mířila mezi tři tyče! Teplice vedou 1:0 a to díky krásné trefě DANIELA RICHTERA z přímého kopu. Teplický záložník se trefil z cca 20 metrů krásně přes zeď.
     
    69
    Teplice po vstřelené brance drží míč a vypadá to, že si chtějí zápas pohlídat. Hostům balon příliš nepůjčují.
     
    69
    Teplice vystřídaly: Minaříka nahradil Kalivoda.
     
    69
    A hned o několik sekund později sáhl k prvnímu střídání i budějovický trenér Lerch: Místo Horáka poslal na hřiště Víta.
     
    74
    Ani jedno z mužstev se nedostává na dostřel branky soupeře, útoky hostujícího Dynama končí zpravidla velmi rychle na kopačkách domácích hráčů.
     
    78
    Další střídání v českobudějovickém dresu: Místo Schertlera je na hřiště Pěnka.
     
    79
    Pomalu se nám blíží poslední desetiminutovka utkání a zatím to nevypadá, že by se na výsledku mělo něco měnit. Teplice si zatím svůj těsný náskok hlídají, i když hosté několikrát zahrozili po rychlém přechodu do útoku.
     
    85
    Útočná snaha Budějovic končí centrem v rukavicích gólmana Lipše.
     
    86
    Hosté zahrávali roh, s centrem si ale opět poradil domácí brankář Lipš.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Teplice potvrdily roli favorita a na domácí půdě poráží českobudějovické Dynamo. Nejde ale o žádnou kanonádu, jakou Severočeši předvedli například v posledním domácím zápase proti Znojmu. Výsledek 1:0 nakonec zařídila jediná pořádná střela domácích mezi tři tyče.
     
    To je pro dnešek všechno, loučím se s vámi, hezký zbytek nedělního odpoledne a někdy zase u kvalitní kopané na shledanou! (17:04:54)

    Vojtěch Raiman

    Branky: 65. Richter

    Karty:   32. Kodeš (TEP) – 37. Dvořák (CEB)


    FK Teplice: Lipš – Horváth, Heger, Stibor, Richter, Chukwuma, Urma (C), Kodeš, Schettl (46. Procházka), Dzaba (62. Výborný), Minařík (69. Kalivoda)
    Náhradníci: Procházka, Kalivoda, Uhlíř, Výborný, Skalák

    SK Dynamo Č. Budějovice: Coufal – Podrázký, Funda, Jenne (13. Křiváček), Dvořák, Held Jakub, Horák (69. Vít), Čadek (C), Held Martin, Podstavek, Schertler (78. Pěnka)
    Náhradníci: Křiváček, Pěnka, Vít, Pavelec

    Rozhodčí: Bílek – Kříž, Janeček
    thejrc.org