Omsk – Soči 8:1 (kon.) | Barys – Dynamo Moskva 1:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:1 (kon.)
Magnitogorsk – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Riga – Vladivostok 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Minsk 2:0 (kon.)
Čerepovec – Toljatti 4:3 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 5:2 (kon.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 5:6 (po pr.)
Petrohrad – Viťaz 7:1 (kon.) | Jokerit – Atlant 4:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Sobota 27.09.2014, 15:00 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Krajíček (MIN) (0 + 0) (17:09:17)
     
    Utkání v hlavním městě Ruska nakonec zvládá favorit duelu a velikán CSKA Moskva. Domácí neinkasovali ani jedinou branku a také dnes potvrzují neporazitelnost před vlastními fanoušky. Brankář CSKA sice neměl tolik zákroků jako jeho protivník v kleci na druhé straně, možná i proto udržel vzácné čisté konto. Nutno uznat, že Dinamo Minsk neudělalo na ruském kluzišti ostudu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Jenže naděje při odvolání hostující brankáře končí, Jonathan Cheechoo dostává od rozhodčího dvě minuty za sekání, což teď určitě hostujícímu kádru nepomůže.
     
    59:23
    Dinamo Minsk už hraje s prázdnou brankou a zkusí hru v šesti mužích!
     
    58:46
    Krajíček zkusil nahodit kus černé gumy na spoluhráče vepředu, ale jeho nápad nakonec nebyl dobře vystižen. Naděje Dinama Minska na body se krátí.
     
    58:03
    Hlasatel v hale oznámil poslední dvě minuty třetí třetiny, začínají je s pukem na hokejkách muži v červeném na polovině Minsku.
     
    57:40
    Muršak se šinul skoro sám na branku po pravém křídle. Když chtěl ovšem zakončovat, sjel mu puk z tokejky a už nestihl ani objet branku, což se jevilo jako záložní řešení při zmařené situaci.
     
    56:48
    Trojice v bílém trikotu po delší době dobře přešla přes třední zúžené pásmo, dostala se až za klec Lalandeho, kde však celá akce následně skončila.
     
    55:58
    Domácí kombinují kolem branky běloruského výběru, kterému zbývá něco málo přes čtyři minuty na boj o body z utkání na kluzišti velikána.
     
    54:58
    Lehce nahozený puk z dálky na tři tyče Lalandeho málem pozlobil strážce svatyně v červeném dresu. Nakonec ale bez větších problémů Moskva vyhazuje, je zase o něco blíže tříbodovému zisku v zápase.
     
    54:18
    Znovu povedená kombinace po přechodu do útočné třetiny v podání CSKA Moskva. Dinamo Minsk drží pohotový gólman, jenž i přes dvě inkasované branky kvituje kvalitní zápasovou statistiku.
     
    53:20
    Alexander Radulov přesto plánoval navýšit skóre zápasu, osamocený při střele proti Milčakovi neuspěl podle představ.
     
    52:38
    Moskva už pochopitelně tolik do předních pozic spěchat nemusí. Když to jen trochu jde, vystaví u branky pevnou barikádu a zkusí vyhodit kotouč na polovinu soupeře z území Běloruska.
     
    52:00
    Puk končí mimo hrací plochu, jeden ze šťastných diváků v poměrně zaplněném hledišti má krásný suvenýr do hokejové sbírky pro pamětníky.
     
    51:30
    Minsk musí spěchat dopředu, jestliže chce pomýšlet na body z utkání. Moskevští nadále zůstávají důslední ve středním pásmu, kde se přes jejich těla musí opravdu hodně složitě přejíždět do útoku.
     
    50:48
    Až teď na druhém konci hrací plochy samotný Linglet postavený u pravé tyče branky Lalandeho, kterého kus černé gumy málem přeskočil po dorážce prvního jmenovaného!
     
    50:12
    Jakoby Minsku už docházely síly, které bylo ještě potřeba trochu pošetřit na samotný závěr třetí periody. Moskva opět v tlaku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Radulov (Muršak), 40. DaCosta (Radulov, Zajcev)


    CSKA Moskva: Lalande (Galimov) – Děnisov, Bondarev, Zajcev, Naumenkov, Kiselevič, Panin, Jegoršev – Korotkov, Andronov, Ljubimov, Zhafjarov, Žarkov, Grigorenko, Muršak, Arťuchin, Radulov, Fefelov, Prochorkin, Da Costa
    HC Dinamo Minsk: Milčakov (Haugen) – Nogačjov, Šinkevič, Lisovec, Krajíček, Bailen, Goroško – Linglet, Ellison, Kulakov, Drozd, Vesce, Kaljužnyj, Cheechoo, Maleško, Szczechura, Razvadovskij, Pavlovič, Kitarov, Gavrus

    Rozhodčí: Bondar, Rogačjov – Otmakov, Palei
    ocianews.com