Třinec – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:1 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 2:3 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 1:2 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Neděle 28.09.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Oceláři dokázali zvítězit potřetí v řadě a v tabulce se bodově znovu dotáhnou na vedoucí Litvínov. Severočechy však jejich utkání sedmého kola teprve čeká. Mladá Boleslav přidala po pátečním vítězství porážku a zatím zůstává uprostřed extraligového pořadí. V dalším utkání přivítá Třinec v pátek 3. října opět na domácím ledě Karlovy Vary, začne se v 17:00. Mladá Boleslav se v pátek od 18:00 představí na zimním stadionu v Hradci Králové.

    Brankář Hrubec dnes znovu po zápase pobavil fanoušky, když si postavil několik dětí do středového kruhu jako kuželky, aby je následně mohl zbourat svou vhozenou vyrážečkou. Diváci tak odcházejí z Werk Areny příjemně pobaveni, doufám, že jste se nenudili ani vy. Děkuji vám za pozornost, přeji krásný zbytek víkendu a příště se těším, na počtenou! (17:38:35)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 39 (11, 18, 10) – 20 (5, 9, 6),
    střely mimo: 10 (3, 3, 4) – 8 (2, 4, 2),
    hity: 20 (7, 6, 7) – 18 (8, 5, 5),
    vyhraná vhazování: 44/73 (14, 12, 18) – 29/73 (8, 14, 7),
    úspěšnost na vhazování: 60% – 40%,
    trestné minuty: 26 (0, 10, 16) – 14 (8, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Martin Adamský – TRI (2+0),
    Matěj Stříteský – MBL (0+0).

    Nejlepším domácím hráčem byl po zásluze vyhlášen Adamský, který vstřelil dvě branky a na ledě byl hodně vidět. Ze strany hostí byl nejlepší obránce Stříteský.
     
    Utkání mezi Třincem a Mladou Boleslaví skončilo, a to zcela zaslouženým vítězstvím Ocelářů. Ve třetí třetině měl první velkou šanci po přihrávce Trončinského Žejdl, ale přestřelil odkrytou branku. Následně hrozili Třinečtí při přesilovce, ale Valent vyrazil Rothovu střelu, Kreps pak pro změnu tečoval Irglovu ránu těsně nad branku. Góly začaly padat v poslední pětiminutovce. Nejprve snížil na 4:1 Lenc, když prostřelil Hrubce střelou ze strany. Oceláři bezprostředně odpověděli nádhernou kombinací, Nosek vrátil Polanskému před prázdnou branku a bylo to znovu o čtyři góly. Středočeši dokázali ještě korigovat, když Valent vychytal Orsavu, Klimenta přihrál mezi beky Brošovi, který zavěsil pod břevno. V posledních minutách už si Třinečtí bezpečně dokráčeli pro jasné vítězství.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Zápas se dohrává u mantinelu v třineckém obranném pásmu. Třinec zvítězí potřetí v řadě a připíše si důležité tři body.
     
    59:05
    Květoň pronikl až za Hrubcovu branku a předkládal puk do brankoviště Vrbatovi. Toho však zablokovali třinečtí obránci.
     
    58:29
    Výborný zastavil před Valentem Rákose a vyslal na steč Lence. Toho ovšem s přehledem ubránil Galvas a hra se přesouvá znovu před mladoboleslavskou bránu.
     
    58:03
    Rozběhly se poslední dvě minuty dnešního odpoledního utkání. Přihrávku slovinského beka Widmara jeho spoluhráči nepochopili, odpískáno zakázané uvolnění.
    BROŠ - 5:2
     
    57:17
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav ještě jednou snižuje! Orsavu vychytal v samostatném úniku Valent a hosté vyrazili dopředu. Klimenta prostrčil puk mezi třineckými obránci na MICHALA BROŠE a zkušený útočník pověsil puk pod břevno Hrubcovy svatyně – 5:2! Asistence: Tomáš Klimenta, Milan Mikulík.
     
    57:01
    Widmar se za brankou zbavil bránícího Noska a přihrál do dobré pozice Brošovi. Jeho střelu z první ale Hrubec bez problémů pokryl.
     
    56:26
    Po souboji u třinecké střídačky zůstal na ledě ležet jeden z hostů a hra je přerušena. Je to Hruška, který musí být za asistence masérů dopraven na střídačku.
     
    56:19
    Mladá Boleslav je v útočném pásmu, ale zatím se spíše honí po mantinelech. Ke střele se hosté nemohou propracovat.
     
    55:36
    Tomáš Linhart (TRI) je vyloučen na dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku svého soupeře. Menší trest odpyká David Cienciala.
    POLANSKÝ - 5:1
     
    55:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ovšem odpovídají překrásnou gólovou kombinací, kterou zaútočí na gólové hitparády! Nosek si zpracoval přihrávku od Polanského, nabruslil si před Valenta, puk svému spoluhráči předložil zpět a JIŘÍ POLANSKÝ rozvlnil síť prázdné branky – 5:1! Asistence: David Nosek.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský), 25. Roth (Kreps, Irgl), 31. Rákos, 33. Adamský (Galvas), 56. Polanský (Nosek) – 55. Lenc (Robar, Výborný), 58. Broš (Klimenta, Mikulík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Trončinský, Linhart, Nosek, Galvas – Adamský, Polanský (A), Irgl – Dravecký, Kreps, Rufer – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    BK Mladá Boleslav: Rittich (33. Valent) – Hruška, Kučný, Stříteský, Trška, Robar, Widmar, Čermák – Pacovský, Výborný (C), Pabiška – Mikulík, Broš (A), Klimenta – Hyka, Musil, Lenc – Květoň, Vrbata, Bárta. Trenér: František Výborný.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 4071
    thejrc.org