Sabres Vídeň – Bracknell 8:1 (kon.) | Osvětim – Karviná - ženy 2:5 (kon.)
konec
Aksam Unia Osvětim
2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
S.K. Karviná - ženy
Sobota 18.10.2014, 17:30 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga mistryň
Partner:
     
    Karviná vítězí i ve svém druhém utkání, když zdolala polskou Osvětim 5:2. Její vítězství se však nerodilo vůbec lehce a Unia domácí hokejistky hlavně v první třetině pořádně potrápila. V závěrečném dějství sice snížila na 2:4 Karolina Pozniewská, ale poslední slovo patřilo Martině Křupkové. Ode mě je to pro dnešek z Karviné vše, děkuji vám za pozornost a dovoluji si vás pozvat na zítřejší program. Odpoledne se utká britský Bracknell Queen Bees s Unií Osvětim a večer nás čeká zlatý hřeb celého turnaje, když si to o první místo rozdá domácí Karviná s Vídní. Na shledanou. (20:11:11)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Osvětim – 10 (24)
    Karviná – 17 (51)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Osvětim – Katarzyna Frackowiaková
    Karviná – Kateřina Solničková
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Ještě je tady nebezpečí v obranném pásmu Osvětimi, Anna Zíková opět nadělala starosti brankářce Rybacké nepříjemnou ranou od modré čáry.
     
    58:50
    Tohle byla slibná šance pro Unii! Kamila Wieczoreková nabrala rychlost na pravém křídle a mohla střílet do odkryté brány, jenže trefila zblízka jen gólmanku Bečevovou!
     
    58:14
    Hraje se pořád v pásmu Osvětimi, jež má teď hodně starostí s tím, aby udržela střelkyně Karviné na uzdě. Fanoušci si přejí ještě jeden gól.
     
    57:59
    Karviná se natlačila v hojném počtu do předbrankového prostoru, ale osvětimská obrana teď vypomohla své gólmance Rybacké a rozehnala nebezpečí.
     
    57:21
    Anna Zíková, která dnes hraje velmi dobrý zápas, napřáhla na modré čáře a její prudká rána zazvonila na pravou tyčku brankářky Rybacké, jež se jen bezmocně ohlížela!
     
    56:41
    Osvětim čelí velkému tlaku, gólmanka Rybacká teď sice nemusela zasahovat, ale domácí hokejistky ji neustále zasypávají sprškou střel.
     
    56:20
    Teď už se puk zdržuje hlavně v blízkosti gólmanky Rybacké, kam se Karviné podařilo přesunout děj hry.
     
    55:43
    Fanoušci se v ochozech zimního stadionu stále dobře baví. Není divu, k vidění je pohledný hokej. Navíc není od věci se v chladném počasí trochu zahřát tleskáním.
     
    55:11
    Domácí soubor už je v plném počtu,oslabení nakonec odehrál velmi dobře, když až na jednu či dvě nebezpečnější střely Unii k ničemu nepustil.
     
    54:41
    Karviné se rýsovala možnost hned několika slibných protiútoků, jenže bránícím se hráčkám chyběla síla, protože oslabení je hodně fyzicky náročné, nebo se puk smolně odrazil pryč od jejich holí.
     
    54:11
    Od modré čáry vypálila Kamila Wieczoreková, jež má snad ve své holi zabudovaný dynamit. Její prudkou ránu však gólmanka Bečevová viděla a chytila ji do náruče.
     
    53:48
    Unia dnes hraje přesilové hry velmi dobře, dokáže si při nich vytvořit velký tlak díky přesné a rychlé kombinaci. Zatím se trápí s nepřesnou koncovkou.
     
    53:11
    Martina Křupková (KNZ) – 2 minuty – držení protihráčky.
     
    52:48
    Katka Kaplanová s Kateřinou Solničkovou teď pořádně zatopily brankářce Rybacké, jež musela zasahovat proti dvěma nepříjemným střelám zblízka!
     
    52:08
    Karviná stále tlačí soupeřky v jejich pásmu a jde si pevným krokem za svým druhým cenným vítězstvím. Ještě ale není konec, Polky určitě budou chtít zadělat na drama.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 13. Pozniewská, 41. Pozniewská – 13. Solničková (Kytková), 15. Solničková, 19. Zíková (Kovářová), 37. Křupková (Walicová), 52. Kaplanová


    Aksam Unia Osvětim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.
    S.K. Karviná - ženy: Bečevová (Dvořáková) – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C" – Kosellková, Němcová.

    Rozhodčí: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Tereza Štreitová (CZE)
    bahis siteleri