Bracknell – Osvětim 2:7 (kon.) | Karviná - ženy – Sabres Vídeň 1:7 (kon.)
konec
Bracknell Queen Bees
2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Aksam Unia Osvětim
Neděle 19.10.2014, 14:00 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga mistryň
Partner:
     
    V závěrečném dějství zkorigovala na 2:5 Leanne Ganneyová, jenže Unia reagovala dvěma přesnými zásahy z holí Magdaleny Czaplikové a Karoliny Pozniewské. Osvětim si tak připsala zasloužené vítězství 7:2 a může se radovat z bronzové příčky. Nyní si ještě polské hráčky zazpívaly na počest vítězného týmu státní hymnu a užívají si děkovačku s enklávou svých fanoušků. Ode mě je to pro tuto chvíli vše a dovoluji si vás pozvat na večerní třaskavou bitvu o první místo, v níž se spolu utkají domácí Karviná a Šavle z Vídně (17:30). Oba týmy už mohou hrát v naprostém klidu, postup do semifinále mají totiž jistý. Pro tuto chvíli vám děkuji za pozornost. (16:16:25)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Bracknell – 14 (35)
    Osvětim – 11 (37)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Bracknell Queen Bees – Natalie Aldridgeová
    Unia Osvětim – Oliwia Rybacká
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Veronique Laramee-Paquetteová ještě mohla upravit konečné skóre zápasu, jenže z bezprostřední blízkosti si vylámala zuby na pravém betonu gólmanky Rybacké!
     
    59:13
    Osvětim ještě svírá protihráčky při početní převaze v jejich obranném pásmu, ale gólmanka Bonathanová zasahuje minimálně, střely jsou hodně nepřesné.
     
    58:56
    Hráčky Bracknellu se vzorně tlačily do zakončení na brankovišti, ale zblízka ani jedna z nich nedokázala v nepřehledné skrumáži protlačit puk na bránu!
     
    58:07
    Klaudia Chrapeková tvrdě vypálila z pravého kruhu, ale její projektil skvěle lapila do své náruče u první tyčky brankářka Bonathanová.
    POZNIEWSKÁ - 2:7
     
    57:29
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Tak to byl teda fofr, jen čtyři sekundy přesilovky stačily Unii na zvýšení svého vedení! Magdalena Czapliková vyhrála vhazování na KAROLINU POZNIEWSKOU, přičemž její parťačka z elitní formace tvrdou a hodně přesně střelou, jež se ještě odrazila o tyčku chladnokrevně skórovala! Asistence: Magdalena Czapliková.
     
    57:25
    Alice Lambová (BRC) – 2 minuty – podražení.
     
    57:05
    obrovský tlak si vytvořily hráčky Bracknellu a byly blizoučko třetímu přesnému zásahu! Natalie Aldridgeová ještě předložila před branku puk na hůl Veronique Laramee-Paquetteové, jež však zblízka neprotlačila puk přes betony Oliwie Rybacké!
     
    56:31
    Do slibné šance se tlačila Christine Newmanová, jež z mírného úhlu na pravé straně tvrdě vypálila nad horní tyčku brankářky Rybacké, ale byla při tom faulována. Joanna Strzelecká (OSV) – 2 minuty – podražení.
     
    55:24
    Sledujeme vyrovnaný hokej, oba soupeři se střídají o kotouče a snaží se s nim něco nebezpečného vymyslet.
     
    54:52
    Střídačka Osvětimi je potrestána za porušení pravidel pro střídání hráček. Trest odpyká Karolina Trethanová (OSV).
     
    54:41
    Natalie Aldridgeová se nacpala před brankoviště, jenže v těžké pozici, když byla ještě tísněna protihráčkou, usměrnila puk k bližší tyči jen do brankářky Rybacké.
     
    54:22
    Veronique Laramee-Paquetteová se tlačila k puku, který se odrazil od betonů gólmanky Rybacké, ale v pozici ležmo nedokázala prudčeji strčit do puku.
     
    54:00
    Bracknell sympaticky neskládá zbraně a doslova potí krev. Hokejistky v černožlutém hýří pohybem a tlačí Osvětim u brankářky Rybacké.
    CZAPLIKOVÁ - 2:6

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 15. Girdlerová (Laneová, Adamsová), 50. Ganneyová (Laramee-Paquetteová) – 8. Frackowiaková (Wieczoreková), 16. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 22. Frackowiaková (Strzelecká), 24. Bielasová (Pozniewská), 29. Pozniewská (Czapliková), 54. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 58. Pozniewská (Czapliková)


    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Lambová, Highgateová, Summersová "A", Handisidesová, Graichen-Cunninghamová "C", Curtisová – Ganneyová, Aldridgeová, Overtonová – Laneová, Adamsová, Girdlerová – Laramee-Paquetteová, Newmanová "A", Eppsová – McCluskeyová.
    Aksam Unia Osvětim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.

    Rozhodčí: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Michaela Štefková (CZE)

    Diváci: 50
    ocianews.com