Zlín – Olomouc 2:3 (2:3 po s.n.) | K. Vary – Plzeň 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (po pr.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:6 (kon.) | Třinec – Litvínov 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Neděle 26.10.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Videosestřih ze zápasu mezi Třincem a Litvínovem si můžete už deset minut po skončení zápasu prohlédnout na webu HOKEJ.CZ. (21:45:43)
     
    Oceláři tedy Vervě i podruhé v sezoně podlehli, přesto zůstávají po šestnáctém kole ve vedení. Ale právě druhý Litvínov ztrácí na Třinec pouhý bod a má navíc utkání k dobru. V úterý 28. října budou chemici dohrávat utkání 8. kola na ledě pražské Slavie, a to od 18:15. Také Oceláři se v úterý znovu představí na ledě, bude to ve slezském derby ve Vítkovicích, kde budou slezská mužstva předehrávat sedmnácté kolo. Oba zápasy budete moci sledovat na našem serveru.

    Teď už je to z Třince doopravdy vše. Já vám přeji příjemný zbytek neděle a úspěšný vstup do nového týdny. Mějte se co nejlépe, já se u dalších přenosů těším. Na počtenou!
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 43 (20, 12, 11) – 30 (9, 13, 8),
    střely mimo: 8 (3, 2, 3) – 4 (3, 1, 0),
    hity: 21 (6, 8, 7) – 9 (4, 3, 2),
    vyhraná vhazování: 50/84 (20, 15, 15) – 34/84 (12, 12, 10),
    úspěšnost na vhazování: 60% – 40%,
    trestné minuty: 26 (8, 4, 14) – 16 (10, 2, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Tomáš Plíhal -TRI (1+0),
    Pavel Francouz – LIT (42 úspěšných zákroků).

    Nejlepším hráčem byl na straně domácích vyhlášen Plíhal, tedy střelec jediné branky Ocelářů. Na straně Vervy to nemohl být nikdo jiný než gólman Francouz, který se od začátku sezony ukazuje v reprezentační formě.
     
    Je dobojováno a Litvínov i podruhé v této sezoně dokázal na třinecké Oceláře vyzrát. Do třetí části vstupovali chemici s hubeným náskokem a Slezané mohli na začátku poslední periody opravdu několikrát vyrovnat. Největší šanci měl na holi Žejdl, když střílel nebezpečně z mezikruží, ale Francouze nepřekonal, přestože už byl na ledě. Za další dvě minuty využili Litvínovští přesilovou hru, když Jánský úspěšně tečoval Lukešovu ránu. Třinec se ještě snažil o dramatizaci, ale Francouz za svá záda nepustil ani blafák Irgla, následně mu pomohl také obránce Kubát. Definitivní pojistku přidal dvě minuty před koncem Martynek, jenž se na ledě svého mateřského klubu trefil hned dvakrát. V Třinci dnes zvítězila pevná obrana Vervy a také její smrtící protiútoky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Utkání se dohrává v litvínovské obranné třetině, ale to hosty nemusí nijak mrzet. Francouz pokryl Rothovu střelu a Polanského nepustil k dorážce důrazný Pavelka.
     
    59:15
    Dnešnímu zápasu v Třinci přihlíželo celkem 4445 diváků. Ti, kteří ještě neodešli, teď viděli, jak Jánský dostal puk přes M. Douderu do středního pásma.
     
    58:53
    Oceláři rozehrávají u Hrubce a snaží se ještě dostat k Francouzovi. V litvínovském sektoru už fanoušci ze severozápadu Čech slaví tříbodový export.
     
    58:30
    Běží poslední dvě minuty utkání, které by mělo skončit vítězstvím Litvínova. Ten dnes skvělé brání a jeho protiútoku jsou doslova smrtící.
    MARTYNEK - 1:4
     
    57:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Z ojedinělé šance dokonce hosté přidávají další branku a o vítězi utkání je zřejmě definitivně rozhodnuto! Jurčík poslal odražený kotouč na volného ROSTISLAVA MARTYNKA, ten vystřelil bez přípravy a puk skončil v síti za Hrubcem! Martynek se dnes trefil již podruhé – 1:3! Asistence: Ondřej Jurčík.
     
    57:25
    Verva nechává Oceláře hrát a sleduje jejich trápení při rozehrávce. Třinečtí nemohou proniknout přes skálopevnou obranu chemiků.
     
    56:50
    Kubát trefil při obranném obloučku jen napadajícího M. Douderu, přesto se puk odrazil znovu na litvínovské hole. Hosté s ním ale nenaložili nejlépe a rozehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    56:30
    Přesilová hra Ocelářů končí, domácí měli jednu velkou šanci, ale proměnit ji nedokázali. Nyní se Slezané trápí s rozehrávkou v prostředním pásmu.
     
    55:49
    Litvínov už třikrát vyhodil puk z obranného pásma a když už jsou Oceláři před Francouzem, je to v jejich podání divoké a dost nepřesné.
     
    55:07
    Po další akci Ocelářů už někteří domácí fandové křičeli, ale puk se za čáru nedostal! Irglův bekhendový blafák skončil pod betony Francouze a kotouč, který klouzal do sítě, zastrčil pod svého brankáře Kubát!
     
    55:01
    Rotha na modré čáře zaskočila Linhartova přihrávka a puk si nezpracoval. Ručinský proto pohodlně vyhodil až k Hrubcovi.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 29. Plíhal (Kreps, Klesla) – 37. Lukeš (Jánský, Chaloupka), 37. Martynek (Pavlík), 49. Jánský (Lukeš, Hübl), 58. Martynek (Jurčík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský – Kreps, Plíhal, Dravecký – Irgl, Polanský (A), Adamský – Rákos, Žejdl, Orsava – Cienciala, Růžička, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman – Jánský, Hübl (C), Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský (A) – Majdan, Piroš (A), Gerhát – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Petr Lacina – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 4445
    thejrc.org