Zlín – Olomouc 2:3 (2:3 po s.n.) | K. Vary – Plzeň 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (po pr.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:6 (kon.) | Třinec – Litvínov 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Neděle 26.10.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Videosestřih ze zápasu mezi Třincem a Litvínovem si můžete už deset minut po skončení zápasu prohlédnout na webu HOKEJ.CZ. (21:45:43)
     
    Oceláři tedy Vervě i podruhé v sezoně podlehli, přesto zůstávají po šestnáctém kole ve vedení. Ale právě druhý Litvínov ztrácí na Třinec pouhý bod a má navíc utkání k dobru. V úterý 28. října budou chemici dohrávat utkání 8. kola na ledě pražské Slavie, a to od 18:15. Také Oceláři se v úterý znovu představí na ledě, bude to ve slezském derby ve Vítkovicích, kde budou slezská mužstva předehrávat sedmnácté kolo. Oba zápasy budete moci sledovat na našem serveru.

    Teď už je to z Třince doopravdy vše. Já vám přeji příjemný zbytek neděle a úspěšný vstup do nového týdny. Mějte se co nejlépe, já se u dalších přenosů těším. Na počtenou!
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 43 (20, 12, 11) – 30 (9, 13, 8),
    střely mimo: 8 (3, 2, 3) – 4 (3, 1, 0),
    hity: 21 (6, 8, 7) – 9 (4, 3, 2),
    vyhraná vhazování: 50/84 (20, 15, 15) – 34/84 (12, 12, 10),
    úspěšnost na vhazování: 60% – 40%,
    trestné minuty: 26 (8, 4, 14) – 16 (10, 2, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Tomáš Plíhal -TRI (1+0),
    Pavel Francouz – LIT (42 úspěšných zákroků).

    Nejlepším hráčem byl na straně domácích vyhlášen Plíhal, tedy střelec jediné branky Ocelářů. Na straně Vervy to nemohl být nikdo jiný než gólman Francouz, který se od začátku sezony ukazuje v reprezentační formě.
     
    Je dobojováno a Litvínov i podruhé v této sezoně dokázal na třinecké Oceláře vyzrát. Do třetí části vstupovali chemici s hubeným náskokem a Slezané mohli na začátku poslední periody opravdu několikrát vyrovnat. Největší šanci měl na holi Žejdl, když střílel nebezpečně z mezikruží, ale Francouze nepřekonal, přestože už byl na ledě. Za další dvě minuty využili Litvínovští přesilovou hru, když Jánský úspěšně tečoval Lukešovu ránu. Třinec se ještě snažil o dramatizaci, ale Francouz za svá záda nepustil ani blafák Irgla, následně mu pomohl také obránce Kubát. Definitivní pojistku přidal dvě minuty před koncem Martynek, jenž se na ledě svého mateřského klubu trefil hned dvakrát. V Třinci dnes zvítězila pevná obrana Vervy a také její smrtící protiútoky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Utkání se dohrává v litvínovské obranné třetině, ale to hosty nemusí nijak mrzet. Francouz pokryl Rothovu střelu a Polanského nepustil k dorážce důrazný Pavelka.
     
    59:15
    Dnešnímu zápasu v Třinci přihlíželo celkem 4445 diváků. Ti, kteří ještě neodešli, teď viděli, jak Jánský dostal puk přes M. Douderu do středního pásma.
     
    58:53
    Oceláři rozehrávají u Hrubce a snaží se ještě dostat k Francouzovi. V litvínovském sektoru už fanoušci ze severozápadu Čech slaví tříbodový export.
     
    58:30
    Běží poslední dvě minuty utkání, které by mělo skončit vítězstvím Litvínova. Ten dnes skvělé brání a jeho protiútoku jsou doslova smrtící.
    MARTYNEK - 1:4
     
    57:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Z ojedinělé šance dokonce hosté přidávají další branku a o vítězi utkání je zřejmě definitivně rozhodnuto! Jurčík poslal odražený kotouč na volného ROSTISLAVA MARTYNKA, ten vystřelil bez přípravy a puk skončil v síti za Hrubcem! Martynek se dnes trefil již podruhé – 1:3! Asistence: Ondřej Jurčík.
     
    57:25
    Verva nechává Oceláře hrát a sleduje jejich trápení při rozehrávce. Třinečtí nemohou proniknout přes skálopevnou obranu chemiků.
     
    56:50
    Kubát trefil při obranném obloučku jen napadajícího M. Douderu, přesto se puk odrazil znovu na litvínovské hole. Hosté s ním ale nenaložili nejlépe a rozehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    56:30
    Přesilová hra Ocelářů končí, domácí měli jednu velkou šanci, ale proměnit ji nedokázali. Nyní se Slezané trápí s rozehrávkou v prostředním pásmu.
     
    55:49
    Litvínov už třikrát vyhodil puk z obranného pásma a když už jsou Oceláři před Francouzem, je to v jejich podání divoké a dost nepřesné.
     
    55:07
    Po další akci Ocelářů už někteří domácí fandové křičeli, ale puk se za čáru nedostal! Irglův bekhendový blafák skončil pod betony Francouze a kotouč, který klouzal do sítě, zastrčil pod svého brankáře Kubát!
     
    55:01
    Rotha na modré čáře zaskočila Linhartova přihrávka a puk si nezpracoval. Ručinský proto pohodlně vyhodil až k Hrubcovi.
     
    54:27
    Jeden ze soubojů však rozhodčí vyhodnotili jako faul a Třinec si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici usedl Petr Chaloupka (LIT) na dvě minuty za hákování. Početní výhoda domácích odstartuje po skončení komerční přestávky.
     
    54:24
    Jánského střelu Hrubec pomocí betonu zneškodnil a Třinec vyrazil do útoku. Kindl se však na útočné modré čáře nedostal přes bránícího Kubáta.
     
    53:49
    Třinec oslabení přečkal a Kindl je zpět ve hře. Na dohánění dvoubrankové ztráty mají Třinečtí něco přes šest minut.
     
    53:34
    Skleničkova rána od modré čáry Hrubcovi vypadla, naštěstí pro něj nebyli Litvínovští schopni hned dorážet. Střelu Jurčíka pak třinecký gólman vyrazil do ochranné sítě.
     
    52:51
    Plíhal padl do střely Pavlíkovo a dokázal ji zablokovat. Do úniku pak vyrazil Kreps, přes Pavlíka neprošel, ale aspoň našetřil nějaký ten čas v útočném pásmu.
     
    52:16
    Kubát se octl na modré čáře v tísni, nastřelil jen clonícího Draveckého, a tak se puk dostal do středního pásma. Chemici zakládají nový útok.
     
    51:40
    Třinecká cesta za body z tohoto zápasu se pořádně komplikuje. Před Francouzem se totiž strhla menší potyčka a Denis Kindl (TRI) byl vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    51:40
    Linhart střílel vedle, Noskovo nahození pak zastavil bránící hosté. K puku se ale dostal Růžička, nabruslil si blíže k bráně a tvrdou ranou poslal k zemi Francouze. Ten ovšem kotouč udržel, muselo to pořádně bolet.
     
    50:46
    Hübl se prodral po pravém křídle a Hrubec jeho pokus vykopával betonem. Na druhé straně neměl s Růžičkovou střelou Francouz velké starosti a v pohodě vyrazil.
     
    50:05
    Rozběhla se poslední desetiminutovka základní hrací doby. Svou střelou ji zahájil litvínovský Jánský, Hrubcova lapačky byla na místě a připravena.
     
    49:50
    M. Doudera nerozehrál nejpřesněji a puk se ve středním pásmu po několika odrazech dostal znovu na litvínovské hole. Vervě takový styl hry vyhovuje.
     
    49:17
    Třinečtí to budou mít s dotahováním proti precizní litvínovské obraně těžké. Chaloupka vyvezl na polovinu, nahodil a odjel střídat.
     
    48:30
    Oceláři opět zahodili své gólové šance a pak sami inkasovali. Verva zůstává v útočné třetině, Pavlíkův pokus z první už Hrubec kontroloval a puk udržel.
    JÁNSKÝ - 1:3
     
    48:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva využívá přesilovou hru a odskakuje do dvoubrankového vedení! Lukeš si mazácky stáhl puk na modré čáře a vypálil na Hrubce, střelu ještě dokázal tečovat PETER JÁNSKÝ a usměrnil dráhu kotouče mimo dosah třineckého gólmana – 1:3! Asistence: František Lukeš, Viktor Hübl.
     
    47:30
    Celá situace ale končí vyloučením třineckého hráče. Marek Trončinský (TRI) je vykázán na dvě plus deset minut za vražení na hrazení. Menší trest za něj odpyká David Cienciala. Přesilovka Litvínova začne po komerční přestávce.
     
    47:29
    Oceláři se dostali do obrovské šance! Trončinský sklepl mezi kruhy volnému Žejdlovi, ale ani ten nepřekonal už ležícího Francouze a puk vyplaval těsně vedle!
     
    47:20
    Noskovu střelu tečoval Žejdl jen do betonu Francouze, puk se odrazil k Trončinskému a ten z ostrého úhlu minul a přestřelil branku Litvínova.
     
    46:30
    Také další třinecká snaha je zatím marná. Poprvé to byl ofsajd, podruhé obětavý Piroš, kdo zastavil Oceláře v kombinaci. Piroš vypíchl přihrávku Orsavy ven z obranné třetiny Vervy.
     
    46:07
    Francouz v pohodě vyrazil Rothovu střelu a Litvínov se dokázal osvobodit. Pak Třinci nevyšla rozehrávka a k puku se opět dostal hostující Sklenička.
     
    45:23
    Dobrou možnost teď mají Slezané. Peter Jánský (LIT) fauloval pronikajícího Rotha a je potrestán dvěma minutami za hákování. Přesilovka pro Třinecké.
     
    45:17
    Zakončení Ocelářů z protiútoku pokryl Francouz, vhazuje se před jeho brankou a po jeho pravé ruce. Uplynulo už pět minut třetí třetiny a výraznou gólovou příležitost jsme ještě neviděli.
     
    44:57
    Po delší době se hra napevno přesunula před Hrubce, uvidíme, jak dlouho to vydrží. Piroš střílel vedle, tam bojují o kotouč jeho spoluhráči s obránci Třince.
     
    44:30
    Kindl zadělal na problémy při napadání litvínovské rozehrávky, ale hostující obránci se ze složité situace dostali. Kotouč zaváží dopředu Martynek.
     
    43:45
    Po několika sekundách střílel Trončinský ze strany, ale Zeman nedovolil Orsavovi střelu tečovat. Další ránu Žejdla vyrazil Francouz vyrážečkou.
     
    43:02
    Trončinský ukořistil volný puk a okamžitě rozehrával na Orsavu, ten vtrhl do útočného pásma, ale tam byl ještě dříve Irgl a je pískán ofsajd Třince.
     
    42:26
    Ze skrumáže před brankou Vervy vyplaval puk k Adamskému, ten přesto nedokázal zakončit. Litvínov se však pouze brání a odevzdává puky, tak jako v případě Jurčíka.
     
    42:01
    Po litvínovském zakázaném uvolnění nahazoval na teč před Francouze Nosek, ale Kreps se ke kotouči nedostal. Chemici pak ovšem opět vyhodili přes všechny čáry.
     
    41:44
    Noskova střela skončila až v ochranné síti za litvínovskou brankou, a tak je hra vykázána do středního pásma, kde se chystá další vhazování.
     
    41:09
    Francouz vyjel za svou branku, aby zastavil nahození M. Doudery. To se mu povedlo, ale jeho spoluhráči pak puk rychle odevzdali Ocelářům.
     
    40:42
    Chaloupka pronikl po pravém křídle a našel mezi kruhy Ručinského. Jeho střelu poslal Hrubec vyrážečkou do ochranné sítě, proto se bude vhazovat po jeho levici.
     
    40:30
    Třetí dějství začíná za rovnovážného počtu hráčů na obou stranách. Litvínovské vyhození nebylo posouzeno jako zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 32 (20, 12) – 22 (9, 13),
    střely mimo: 5 (3, 2) – 4 (3, 1),
    hity: 14 (6, 8) – 8 (4, 4),
    vyhraná vhazování: 37/61 (22, 15) – 24/61 (12, 12),
    úspěšnost na vhazování: 61% – 39%,
    trestné minuty: 12 (8, 4) – 12 (10, 2).
     
    Druhá perioda přinesla ještě více vzruchu, gólových šancí a konečně také branek. Na začátku druhé části hrál Litvínov na chvilku ve čtyřech proti třem a Zemanova bomba zazvonila na třinecké tyči. Rozhodčí se přesvědčili, že se o gól opravdu nejednalo, a pokračovalo se dále. V devětadvacáté minutě vyrazil do protiútoku Třinec, Plíhal vyzrál stahovačkou na Pavelku a jeho střela prošla Francouzovi mezi betony. Verva mohla srovnat, když M. Douderovi unikl Šrámek, ale se zakončením si neporadil. V šestatřicáté minutě znemožnil Polanskému doklepnutí do prázdné brány Kubát a Verva se vydala do brejku. Jánského střelu vykopl Hrubec jen k Lukešovi a litvínovský ostrostřelec se z dorážky nemýlil. O třicet sekund později chybovali Oceláři při rozehrávce, Martynek se prodral do útočného pásma a otočil skóre. Litvínov tedy po dvou třetinách vede, přestože ve druhé části rozhodně nebyl aktivnější. Slezané budou ve třetím dějství dotahovat jednobrankové manko.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:18.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Záhy po vhazování musel Hrubec čelit ráně Kubáta od modré čáry a dokázal puk vykopnout betonem do rohu. Třinecký útok pak přerušil ofsajd. Schází třicet sekund do druhé sirény.
     
    39:20
    Dvakrát v krátkém sledu byla hra přerušena. Nejdříve zahrála Verva na zakázané uvolnění, podruhé donutila Hrubce k zákroku. Vhazuje se v obranném pásmu Třince.
     
    38:53
    Plíhal si ještě po Francouzově zákroku vyměňoval názory s hostujícími beky, ale vše se obešlo bez vyloučení. Nosek střílel po vhazování vedle.
     
    38:39
    Kreps si nabruslil do dobré střelecké pozice, ale Francouz dokázal těžkou střelu skrýt v lapačce, přestože před ním projížděl Plíhal.
     
    37:53
    Oceláři jsou samozřejmě šokováni, protože aktivita byla celou druhou část na jejich straně. Nyní jsou v útočném pásmu a snaží se o brzké vyrovnání.
     
    37:29
    Je tady zcela nečekaný zvrat ve vývoji a Oceláři rázem musejí dotahovat. Polanský předával na modré Adamskému, ale výjimečně si tito dva nerozuměli.
    MARTYNEK - 1:2
     
    36:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínov dokonce otáčí průběh zápasu během půlminutky! Třinečtí chybovali při rozehrávce, k puku se dostal ROSTISLAV MARTYNEK, pronikl do útočné třetiny a přesnou ranou vstřelil svému mateřskému klubu druhou branku – 1:2! Asistence: Filip Pavlík.
    LUKEŠ - 1:1
     
    36:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Otřepané klišé znovu vstupuje v platnost a Verva srovnává krok! Jánský vypálil v přečíslení z levé strany, Hrubec vyrazil betonem jen k FRANTIŠKU LUKEŠOVI, ten se rychle zorientoval a doklepl do odkryté brány – 1:1! Asistence: Peter Jánský, Petr Chaloupka.
     
    35:45
    Adamského střela Francouzovi vypadla do strany a obrovskou šanci na vstřelení gólu měl Polanský! Toho však o radost připravil Kubát, když mu puk ještě vypíchl!
     
    35:04
    Chaloupkovi se nepovedlo vyhodit, a tak musel znovu svádět osobní souboj s Adamským před bránou. Francouz nic neviděl, ale Noskovo nahození na něj ani nedošlo.
     
    34:39
    Hrubec poslal od své branky dlouhou přihrávku na Draveckého, ten ovšem třinecký útok přibrzdil. Zakončoval nakonec Trončinský, jehož tvrdou ránu Francouz udržel.
     
    34:09
    Plíhal vracel z otočky puk před branku a Francouz si jej skoro srazil za svá záda. Litvínov se poté dokázal osvobodit od třineckého náporu.
     
    33:44
    V další situaci dostali Slezané puk na brankoviště a vytvořili skrumáž. Ta končí vyloučením Jiřího Zemana (LIT) na dvě minuty za hákování. Přesilovka pro Oceláře.
     
    33:31
    Oceláři se usadili v útočné třetině, ale zatím bojují především o udržení pásma. Ke střelám se dostat zatím nemohou.
     
    32:40
    S pukem se až do útočné třetiny prodral Kubát, ale v poslední chvíli mu do avizované střely sáhl Kreps. Na druhé straně se s Noskem stihl vrátit Chaloupka a znemožnil třineckému obránci zakončení po přihrávce Žejdla.
     
    32:20
    Litvínov tedy zajímavou příležitost na vyrovnání nevyužil. Na opačné straně zůstal po souboji s Polanským ležet Chaloupka, ale už je v pořádku. Puk mezitím sebral Francouz a ohlášena je další komerční pauza.
     
    32:03
    M. Doudera zaváhal při bránění a pustil před sebe dravého Šrámka! Ten si šteloval puk při zakončení na bekhend, ale M. Doudera se ještě stihl vrátit a kotouč soupeři vypíchnout!
     
    31:34
    Oceláři se snažili hned po vhazování poslat únikovou přihrávku na Adamského, ten byl ovšem v ofsajdu. O něco později střílel Adamský bekhendem hodně nepřesně.
     
    31:00
    Hrubec uklidnil hru dalším pohodovým zákrokem a na buly před jeho brankou zkříží hole Polanský a Šrámek. Do konce druhé třetiny zbývá ještě devět minut.
     
    30:47
    Hrubec si po několika dalších sekundách připsal další ze zákroků. Mezitím skončila litvínovská přesilovka a Polanský je zpět na ledě. Verva ale zůstává v útočném pásmu.
     
    30:12
    Piroš po přihrávce od Gerháta obkroužil třineckou branku a servíroval přihrávku na Martynka. Ten ovšem z ostrého úhlu nestřílel přesně a Slezané se osvobodili.
     
    29:33
    Následně už se Verva v útočné třetině usadila, celá kombinace skončila přihrávkou na Hübla, pokus litvínovského kapitána ale Hrubec pokryl.
     
    29:06
    Lukeš přihrál zpoza Hrubcovy branky pouze protivníkovi Adamskému, ten ale do úniku nevyrazil, pouze našetřil s pukem na holi nějaké ty sekundy.
     
    28:44
    Máme tady další průtahy ohledně dalšího vyloučení. Na trestnou lavici je odeslán Jiří Polanský (TRI) na dvě minuty za hru vysokou holí. To se Ocelářům vůbec nelíbí a dohadují se s rozhodčími.
     
    28:34
    Třinecké vstřelený gól pochopitelně nabudil a nadále se tlačí do útoku. Adamský zkoušel vystřelit z těžkého úhlu a Francouz si bližší tyčku pohlídal.
    PLÍHAL - 1:0
     
    28:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok Ocelářů ovšem znamená vedoucí zásah na druhé straně! TOMÁŠ PLÍHAL si pohrál s bránícím Pavelkou, stáhl si puk na střelu a procedil jej mezi betony Francouze až do sítě – 1:0! Asistence: Kamil Kreps, Rostislav Klesla.
     
    27:52
    V další situaci pokryl Hrubec střelu Lukeše před dojíždějícím Jánským a znovu se pouze vhazuje před jeho svatyní. Hra je teď často přerušována.
     
    27:21
    Galvas si nepočínal při rozehrávce zrovna sebejistě a kotouč ztratil. Litvínovský útočník Písařík si ale nezpracoval nejlépe a také on o puk vzápětí přišel.
     
    26:48
    Piroš se uvolnil na levém křídle, ale s jeho pokusem neměl Hrubec žádné velké potíže. Přesto nemohl rozehrát, a tak se vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    26:32
    Po vhazování se puk od hokejky Žejdla odrazil mezi Orsavu a Francouze, u kotouče byl dříve hostující gólman. Hra se přesunula do prostřední třetiny kluziště.
     
    26:16
    Další pobyt Ocelářů skončil pukem v ochranné síti, ale bylo to s přispěním litvínovské teče. Ohlášena je první komerční přestávka ve druhé periodě, po ní se bude vhazovat u Francouze.
     
    25:56
    Gerhát na modré čáře protečoval do útočného pásma, ale jeho Litvínov pouze střídal, a tak rozehrávají třinečtí obránci v obranném pásmu.
     
    25:18
    V další situaci přihrával Dravecký zpoza brány do brankoviště na své spoluhráče, ale po teči některého z hostí se puk odrazil mimo dosah obou z nich.
     
    24:58
    Cienciala šikovně předal na modré čáře puk Noskovi a ten se do něj opřel celou vahou. Dělovka ovšem skončila jen ve výstroji Francouze, kterého to nejspíš muselo zabolet.
     
    24:31
    Hosté zachytili na mantinelu Trončinského nahození, ale Skleničkovi pak rozehrávka nevyšla a odpískáno bylo zakázané uvolnění.
     
    24:13
    Kreps vyjel zpoza Francouzovy branky a na kruhu se rozhodl pro překvapivou střelu z otočky. Litvínovský gólman byl trochu zaskočen, ale dokázal kotouč zkrotit.
     
    23:55
    Hrubec vytěsnil střelu Písaříka a kotouč se odrazil Ocelářům do jízdy. Po prvním pokusu o pobyt v útočném pásmu se Třinečtí chtěli před Francouze vrátit, ale zastavil je ofsajd.
     
    23:05
    Skutečně to byla pouze tyč, o gól se při střele Zemana nejednalo. Ručinský zavezl puk dopředu, tam byl o něj ale připraven třineckými obránci.
     
    22:52
    Dalšího přerušení využili rozhodčí a rozhodli se prohlédnout videozáznam z předchozí akce. Nejsou si jistí, jestli Zemanova střela opravdu zacinkala o tyč.
     
    22:31
    Po delší době jsou obě mužstva v plném počtu, ale velké šance měli hosté! Majdan pálil z první těsně vedle, o něco později napřáhl Zeman a jeho pumelice zazvonila o pravou tyč branky!
     
    21:38
    Hosté jsou v plném počtu, ale mají ve své obranné třetině problémy s Rákosem, který drží kotouč u mantinelu a nehodlá jej nikomu jinému půjčit.
     
    21:04
    Oba týmy jsou nyní ve čtyřech, pak by měla začít znovu přesilovka Vervy. Naposled střílel vedle Hübl a hra je ve středním pásmu.
     
    20:47
    Lukeš si mezi kruhy připravil puk ke střele a vyslal pořádnou bombu. Hrubec máchl lapačkou na tu správnou stranu a připsal si velmi pohledný zákrok.
     
    20:26
    Šestadvacet sekund uplynulo a máme tu další faul. Vladimír Roth (TRI) je vyloučen na dvě minuty za krosček. Litvínov hraje ve čtyřech proti třem.
     
    20:19
    Druhou dvacetiminutovky tedy začínají obě mužstva ve čtyřech hráčích. Třineckým při rozehrávce puk poskakoval, a tak jej raději pouze odevzdali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Fanynka Třince

     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 20 – 9,
    střely mimo: 3 – 3,
    hity: 6 – 4,
    vyhraná vhazování: 22/34 – 12/34,
    úspěšnost na vhazování: 65% – 35%,
    trestné minuty: 8 – 10.
     
    Ve Werk Areně mají diváci za sebou úvodní třetinu, určitě se nenudí, ale góly zatím žádné neviděli. Aktivněji hrají Oceláři, kteří několikrát pořádně zaměstnali litvínovského Francouze, ale do větších šancí se tolikrát nepropracovali. Asi v té největší uháněl na litvínovskou bránu v oslabení Adamský, ale zakončení mu znemožnil faulující Ručinský. Jenomže trestné střílení nařízeno nebylo. Na straně opačné si Hrubec poradil s několika střeleckými pokusy Vervy. Zajímavou příležitost měl také Irgl, po sklepnutí puku od Plíhala ovšem nezacílil z úhlu přesně. Hodně se vylučuje, celkem bylo k vidění již devět trestů a rovněž do druhé části vstoupí oba týmy pouze se čtyřmi bruslaři do pole.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Přesilovka Litvínova je opět přerušena vyloučením právě na hostující straně. Karel Kubát (LIT) sevřel v útočném pásmu puk do rukavice a za to jsou od letošní sezony dvě minuty. Kubát usedl na lavici hanby již podruhé, hraje se ve čtyřech.
     
    19:08
    Orsava procedil puk přes hlídkujícího Kubáta na modré čáře a osvobodil Oceláře poprvé. Rozběhla se poslední minuta první třetiny, Verva hraje v početní výhodě.
     
    18:52
    Pobyt Ocelářů v útočné třetině překvapivě končí jejich vyloučením. Provinilcem je Tomáš Plíhal (TRI), ten bude na trestné lavici po dobu dvou minut za podražení.
     
    18:47
    Zákrok z kategorie těch lehčích si připsal Francouz, když byl doslova trefen střelou Klesly. Hned po vhazování pálil pro změnu Trončinský, litvínovský strážce tentokrát volil lapačku.
     
    18:03
    Nosek našel zpětnou přihrávkou na čas volného Rákose, k tomu ovšem stihl dostoupit včas Ručinský a srazit jeho střelu do rohu kluziště.
     
    17:33
    Orsava se cpal přes obránce Vervy do zakončení, nakonec však puk bekhendem dloubl vedle. Třinec se dostal znovu ke kotouči, rozehrávka ale skončila zakázaným uvolněním.
     
    17:05
    Na modré čáře dostal prostor ke střele Linhart, ale na poslední chvíli jeho pokus některý z hostí přizvedl do ochranné sítě. Proto se vhazuje před litvínovskou brankou.
     
    16:53
    Litvínovští několikrát vyhodili puk do bezpečné vzdálenosti od Francouze a daří se jim kouskovat třineckou přesilovku. Oceláři musí začínat zezadu.
     
    16:24
    Teď už jsou hosté ve čtyřech, ale Třinec měl největší šanci své přesilovky! Plíhal sklepl puk ze vzduchu na Irgla, ten však nedokázal dorazit z úhlu do odkryté branky!
     
    15:45
    Oceláři kombinují v trojúhelníku mezi kruhy, ale k pořádné střele se ještě nedostali. Verva brání velmi svědomitě a nepouští domácí do zakončení.
     
    15:10
    Ale přesilovka Slezanů se na třiačtyřicet sekund zdvojnásobí. Petr Chaloupka (LIT) podrazil Kleslu a odpyká si dvouminutový trest.
     
    14:56
    Třinecká přesilovka se zatím nehraje zrovna podle not Slezanů a hra se odehrává hlavně ve středním pásmu. Další vyhození obstaral Pavelka.
     
    14:20
    První třineckou kombinaci hosté přerušili a sebrali puk Rákosovi. Ručinský pak vyhodil kotouč až k Hrubcovi a odjel v klidu na střídačku.
     
    13:53
    Po velké mele u Francouze se puk od Draveckého odrazil jen vedle a pak střílel mimo Linhart. Celá pasáž je ukončena vyloučením Karla Kubáta (LIT) na dvě minuty za hrubost. Třinečtí budou mít po komerční pauze možnost přesilové hry.
     
    13:21
    Po střele Galvase už z litvínovského gólmana puk vypadl, ale Rákos nedokázal v pádu bekhendem zakončit. Třinecký tlak ovšem pokračuje.
     
    13:07
    Hosté jsou již v plném počtu a dohrávají kratičkou přesilovku. Zatím se ale musí bránit, Francouz bez potíží pokryl nahození Trončinského.
     
    12:37
    Až do útočné třetiny zavezl puk Pavlík a utrpěl při tom sekeru od Polanského. Přesto se ani tentokrát nevylučuje, o puk se bojuje za Hrubcem.
     
    12:20
    Oceláři se dožadovali odpískání faulu při souboji Kubáta s Irglem, ale nic takového se nestalo. Ve hře čtyři na čtyři jsou však zatím aktivnější.
     
    11:35
    Rychlý průnik zakončil Orsava svižnou střelou a Francouz měl problémy. Nebyl si jistý, jestli mu puk nepropadl, ale kotouč opravdu zůstal pod jeho tělem.
     
    11:21
    Oceláři zahájili přesilovku nepřesnou střelou Rotha a ihned museli dozadu. S Gerhátem se vracel Kamil Kreps (TRI), ale zasáhl ho vysokou holí do obličeje a také on dostává dvě minuty. Hraje se tedy opět pouze čtyřech na obou stranách.
     
    11:00
    V obranné činnosti si faulem vypomohl Rostislav Martynek (LIT) a je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Odchovanec Ocelářů fauloval Krepse.
     
    10:29
    Další rychlý protiútok už Litvínovu vyšel mnohem lépe. Jánský přihrál přes celé útočné pásmo rozjetému Hüblovi, jehož pokus musel Hrubec krotit do lapačky.
     
    10:17
    Galvas chytře nastřeloval puk o zadní hrazení, ale Polanský stál před bránou trochu jinde, než by si obránce Třince představoval. Jenomže Verva potom zahrála pouze přes všechny čáry, vhazuje se tedy opět u Francouze.
     
    10:07
    Irgl si našel odražený kotouč na modré čáře a přichystal palebnou pozici pro Polanského. Francouz ale vše dobře viděl a střelu třineckého útočníka stáhl do své lapačky.
     
    09:54
    Jurčík pokazil přihrávku v útočném pásmu a čtvrtá formace Severočechů musela dozadu. Rychlý Orsava jí však pomohl svou nepozorností, když byl nachytán v postavení mimo hru, tedy ofsajdu.
     
    09:24
    Po buly se do zakončení tlačil Plíhal, ale puk se mu zamotal pod nohama a nebylo z toho nic. Na opačné straně lapil zcela bez potíží Martynkův pokus Hrubec.
     
    09:04
    Roth aktivně napadal rozehrávku Vervy a vytěžil kotouč pro Polanského. Ten se nerozpakoval a bekhendem nahodil na branku. Žádný problém pro Francouzovu lapačku.
     
    08:33
    Nyní už jsou oba týmy v plném počtu. Ještě na konci hry ve čtyřech jeli do přečíslení pro změnu domácí. Klesla zvolil místo přihrávky na Rotha střelu ze strany, se kterou si Francouz betonem poradil.
     
    08:07
    S Chaloupkou se poctivě vrátil Adamský a přečetl Gerhátovu přihrávku. Oceláři však po tomto zásahu puk znovu ztratili.
     
    07:30
    Po střetu Krepse s Pavelkou zůstali oba hráči na ledě a Litvínov vyrazil do přečíslení. Martynek přihrál Hanzlovi, jeho bekhendovou střelu Hrubec vyrazil. Hra je kvůli ležícímu Pavelkovi přerušena, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    07:04
    Po několika odrazech se před Francouze natlačil Irgl a zakončoval, ale kotouč skončil pod betony litvínovského brankáře. Vhazuje se v útočné třetině Ocelářů.
     
    06:29
    Přesilovka začala pro Litvínov nejhůře, jak mohla! Obráncům pláchl Adamský a ujížděl sám na Francouze. Zasahovat musel Martin Ručinský (LIT). Ten obdržel dvě minuty za hákování, ale trestné střílení nebylo nařízeno. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    06:22
    Dravecký si se štěstím poradil s Pavlíkem, ale ke střele už se nedostal. Na druhé straně zastavil pronikajícího Ručinského pouze za cenu faulu Vladimír Roth (TRI). Obránce Ocelářů si odpyká dvě minuty za držení protihráče.
     
    06:01
    Střídání druhé litvínovské formace končí přikrytím puku v podání domácího gólmana Hrubce. Po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho levici.
     
    05:49
    Hanzl je mezitím znovu na ledě, prosmýkl se po pravé straně, ale vystřelil pouze mimo Hrubcovu. V prvních minutách sledujeme aktivní a vyrovnaný hokej.
     
    05:25
    Piroš hledal přihrávkou zpoza brány Gerháta, toho ale dobře střežil Irgl a nedopustil, aby litvínovský forward vystřelil.
     
    04:51
    Verva přečkala těžkou pasáž a opět otočila hru na druhou stranu. Kubát však neměl moc času, a tak jen nahodil za Hrubcovu bránu.
     
    04:23
    Třinec se nastěhoval dopředu a je tam pevně usazen. Galvas vyslal další nebezpečnou ránu a znovu minul jen o chloupek.
     
    03:45
    Se střelou Noska už měl Francouz menší potíže, ale dokázal puk vyrazit. Totéž provedl i s ostrým projektilem z hole útočníka Krepse.
     
    03:15
    Litvínovská přesilová hra se chýlí ke konci a hraje se dokonce před Francouzem. Toho dvakrát trápil Orsava, ale k zakončení nikdy nedošlo.
     
    02:52
    Lukeš našel pohlednou přihrávkou Ručinského a ten krátkým švihem vypálil ze svého oblíbeného místa na levém křídle. Hrubec střelu nadvakrát pokryl.
     
    02:38
    Plíhal s Rákosem se s pukem dostali až do útočného pásma, pak se ke kotouči probili Litvínovští, ale nedokázali se vrátit před Hrubce. Neurovnaná pasáž nakonec končí zákrokem Francouze.
     
    02:01
    Verva se hned dokázala usadit v útočném pásmu, ale Kubát pálil z mezikruží těsně vedle. Z podobném pozice později vystřelil jen do lapačky Hrubce Hübl.
     
    01:22
    Jiří Polanský (TRI) však v útočné třetině fauloval Pavelku a je vyloučen na dvě minuty za podražení. První přesilovka zápasu pro Litvínov.
     
    01:12
    Za Lukešovy asistence odkulhal Hanzl na střídačku a uvidíme, jak to s ním bude dál. Piroš sice uspěl na buly, ale pak se ke kotouči dostal Adamský a vystrkal jej z obranného pásma.
     
    01:04
    Hanzl se zřejmě trochu poranil při napadání třinecké rozehrávky a těžce se zvedá z ledu. Mezitím však Galvas zahrál pouze na zakázané uvolnění.
     
    00:35
    Okamžitě po vhazování střílel hodně prudce, ale nepřesně Lukeš. Tím zároveň vyhnal svůj tým z útočné třetiny. Další akci hostí zastavil ofsajd.
     
    00:17
    Po úvodním buly se puk odrazil do obranného pásma Třince. Na modrou čáru dostal nabito Kubát, jehož rána skončila v Hrubcově lapačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledě jsou již čtyři rozhodčí a čeká se pouze na příjezd samotných hokejistů. Jako první by se měli ukázat hosté, až po nich domácí Oceláři.
     
    Jako první se začínají ozývat hostující fanoušci, kteří neváhali přijet až z Litvínova. Nyní jsou v Třinci čteny sestavy, pak by měl následovat 3D mapping na ledové ploše.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Necelou půlhodinku před zahájením utkání probíhá závěrečné rozbruslení a zahřátí obou mužstev. Mezitím proudí na sedačky Werk Areny první skupinky fanoušků.

     
    Verva nemá ke střídání svých brankářů ani nejmenší důvod. Neotřesitelná jednička Pavel Francouz bude hájit svatyni chemiků také dnes, mladší Lukáš Horák se prozatím musí spokojit se sbíráním extraligových zkušeností na střídačce. Do Třince nepřicestoval zkušený bek Jiří Šlégr a chybí rovněž další obránce Martin Kokeš. Novým mužem v defenzivních řadách je Tomáš Pavelka, svěřenci kouče Rulíka dnes nastoupí se šesti zadáky. K rošádám došlo i v útočných řadách. Litvínovu schází Pavel Smolka, ale rovnou do první formace naskakuje Peter Jánský, jenž v pátek proti Plzni chyběl. To má za následek přesun slovenského forwarda Majdana do třetího útoku, Šrámek bude hrát zase ve čtvrté řadě s Jurčíkem a Písaříkem. K návratu na ledovou plochu stále není ze zdravotních důvodů připraven tradiční litvínovský kapitán Michal Trávníček.
     
    Třinečtí udělali před domácím zápasem již tradiční změnu a vystřídali brankáře. Dnes proto od první minuty uvidíme v brance Šimona Hrubce, slovenský gólman Peter Hamerlík zůstane pouze na střídačce. V obranných formacích Oceláři nic neměnili, to už se nedá říct o řadách útočných. Do hry se po absenci v Olomouci vrací nejlepší střelec Třince Martin Adamský a na křídle druhého útoku vystřídá Poláka Arona Chmielewského, jenž dnes na soupisce vůbec není. Ostatní útočné lajny Ocelářů zůstávají beze změn. Trenér Kalous stále nemůže počítat se zraněným Adamem Ruferem, zotavujícím se Radimem Matušem, a dnes zůstal mimo hru také mladíček Lukáš Jašek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský – Kreps, Plíhal, Dravecký – Irgl, Polanský (A), Adamský – Rákos, Žejdl, Orsava – Cienciala, Růžička, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.

    HC Verva Litvínov: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman – Jánský, Hübl (C), Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský (A) – Majdan, Piroš (A), Gerhát – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Petr Lacina – Stanislav Barvíř, Petr Blümel.

     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Litvínovem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ V PRVNÍ ČTVRTINĚ

    První vzájemný zápas Třince a Litvínova v letošní Tipsport extralize se odehrál v polovině září v rámci třetího kola na severozápadě Čech. Utkání začalo ve velmi opatrném tempu a v první třetině diváci žádný gól neviděli. Ve druhé části počali být aktivnějšími domácí hráči, ale na Hrubce nevyzráli. To se v několika šancích nepovedlo ani Ocelářům. Góly padaly až v poslední periodě. Polanský zasunul do branky pas Irgla a Orsava v padesáté minutě prostřelil Francouze mezi betony. Hned za minutu byl však Hrubec bezmocný proti ráně Skleničky a ve třiapadesáté minutě vyrovnal Jánský, jenž unikl třinecké obraně a prostřelil i Hrubce. V následném prodloužení gól nepadl a v nájezdech se trefil pouze domácí Hanzl. Oceláři tak ztratili de facto vyhrané utkání. Litvínov – Třinec 3:2 sn.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ Z LOŇSKÉ SEZONY

    V loňském ročníku se poprvé mezi oběma týmy hrálo v sedmém kole v Litvínově. Třinec tam cestoval po výprasku na Spartě a chtěl ostudnou porážku odčinit. Ve druhé třetině však skóre otevřel domácí Kousalík. Za Oceláře vyrovnal za šest minut Rufer. Vítěznou branku zaznamenali hosté deset minut před koncem a měl ji na svědomí Marek Růžička. Ve hře bez brankáře v podání Vervy pečetil třinecké vítězství Bonk. Litvínov – Třinec 1:3.

    Podruhé se už hrálo v rámci dvacáté rundy pod Javorovým a Oceláři se tehdy herně a střelecky docela trápili. Verva šla do vedení po třinácti minutách, kdy v oslabení ujel Černý a zamířil přesně. Malátný výkon Třince pokračoval i ve druhém dějství, naopak hostující náskok navýšil přesně v polovině zápasu zkušený Ručinský. Oceláři v poslední části tlačili, ale na litvínovskou obranu byli prostě krátcí. Třinec – Litvínov 0:2.

    Příliš branek nebylo k vidění ani v dalším vzájemném střetnutí na konci prosince v Litvínově. Oceláři prožívali v té době ohromný brankový půst na kluzištích soupeřů a do bodů se nezakousli ani na ledě chemiků. Jediný zásah celého zápasu si připsal litvínovský obránce Pavlík, odchovanec Třince, jenž se trefil od modré čáry dvě minuty před druhou sirénou. Ve třetí části byli Třinečtí často vylučovaní a vyrovnání se nedočkali. Litvínov – Třinec 1:0.

    Nejvíce branek padlo mezi oběma mužstvy až ve čtvrtém vzájemném zápase začátkem února. Tehdy otevřel skóre ve třetí minutě Roth a za hosty srovnal ve druhé třetině Hübl. Ale vedení si Oceláři vzali zpět díky trefě Noska. Ještě před koncem druhé periody znovu srovnal Černý a vše zůstávalo otevřené. Ve třetím dějství už ale kralovali Oceláři. Do vedení je dostal Galvas, pak přidal další dva zásahy kanonýr Martin Růžička. Šestý banán na cestu zabalil Vervě dvě minuty před koncem Orsava. Třinec – Litvínov 6:2.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Po brankových hodech patnáctého kola se Třinečtí hokejisté v kanadském bodování soutěžě trochu propali. Nejproduktivnější Ocelář Zbyněk Irgl (7+8) spadl na sedmé místo produktivity, patnáct kanadských bodů má však hned několik dalších hráčů a na vedoucího Tybora ztrácí Irgl čtyři body. O pozici nejlepšího třineckého nahrávače se Irgl dělí s Jiřím Polanským (6+8), největším kanonýrem je pak poslední člen Martin Adamský (8+5), který ovšem v Olomouci nenastoupil. Velmi dobře jsou na tom například také Daniel Rákos (5+6) nebo Jakub Orsava (7+3). Vladimír Roth (4+6) je díky svému bodovému příspěvku druhým nejproduktivnějším obráncem extraligy. V Radegast indexu míří za říjnovým vítězstvím obětavý zadák Lukáš Galvas, jenž má na kontě šedesát bodů a jedenáctibodový náskok na druhou pozici.

    Nejlepším brankářem celé extraligy je, co se týče gólmanských statistik, Šimon Hrubec, jenž zasáhl do jedenácti zápasů. Hrubec je nejlepší v počtu čistých kont, jichž má na kontě čtyři. Má nejnižší průměr 1,06 obdržených branek na utkání a největší procentuální úspěšnost zákroků 95,50 %. Naposled v Olomouci však chytal slovenský gólman Peter Hamerlík, jenž nastoupil v šesti zápasech a udržel jednu nulu. Nechme se překvapit, kdo bude hájit branku proti Vervě.

    Tradičně asi největší ofenzivní oporou Litvínova je i v letošní sezoně František Lukeš (8+8), jemuž patří v kanadském bodování druhá příčka o tři body za dominujícím Tyborem z Pardubic. Lukeš je zároveň nejlepším střelcem Litvínova. Nejvíce asistencí má pak na kontě velezkušený Martin Ručinský (4+10), kterému v tomto ohledu patří sedmá pozice v extralize. Zmínit musíme i bodové příspěvky Viktora Hübla (5+7), Robina Hanzla (3+8) nebo třineckého odchovance Rostislava Martynka (5+4). Podle očekávání je bodově nejplodnějším obráncem chemiků Karel Kubát (2+5), jenž se v létě vrátil z pražské Sparty. Ve statistikách Radegast indexu najdeme z Litvínovských nejvýše beka Zbyňka Skleničku se ziskem pětačtyřiceti bodů.

    Naprosto neotřesitelnou jedničkou v litvínovském brankovišti je Pavel Francouz. Reprezentační gólman chytal ve všech čtrnácti utkáních Vervy a udržel tři čistá konta. V procentuální úspěšnosti zákroků je Francouz s číslem 94,58 % druhý nejlepší právě za Hrubcem, totéž platí ve statistice obdržených branek na zápas, Francouz si drží průměr 1,66. Litvínovský brankář vévodí statistice počtu zákroků a také počtu vítězných zápasů. Druhým gólmanem je mladý Lukáš Horák, který však zatím odchytal jen jednu třetinu.

    Třinečtí jsou dlouhodobě úspěšní ve hře v oslabení. Oceláři ubránili 88,66 % přesilovek soupeře a navíc v nich vstřelili dokonce osm branek. V Olomouci se jim však v této herní činnosti moc nedařilo. Slezané suverénně vedou v týmové statistice Radegast indexu.

    Litvínovská hra v oslabení je podle procent ubráněných přesilovek soupeřů ještě lepší než ta třinecká. Verva ubránila 89,71 % oslabení a je v tomto ohledu druhá nejlepší v extralize. Ba naopak litvínovské přesilovky jsou dokonce nejlepší v celé soutěži. Chemici využili 23,61 % her v početní výhodě. Jenomže Severočeši jsou také pátým nejtrestanějším mužstvem Tipsport extraligy.

    Ocelářům chyběl v Olomouci nejlepší střelec Martin Adamský a po těžkém otřesu mozku se ještě stále nedal úplně do pořádku další forward Radim Matuš. V Olomouci nenastoupil ani další mladý útočník Adam Rufer, kterého zřejmě stále trápí zranění. Pozitivem pro Třinecké je ovšem uzdravení dalšího útočníka Plíhala.

    Litvínovu zase chyběl proti Plzni řízný útočník a kapitán Michal Trávníček kvůli zranění. Ve hře ale byli oba třiačtyřicetiletí matadoři Šlégr s Ručinským.
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    Litvínovská Verva byla v loňské základní části po první čtvrtině dokonce nejhorším týmem, ale v aktuálním ročníku je vše úplně jinak. Severočeši v letním období kádr příliš nezměnili, trenérovi Rulíkovi se vrátili pod ruce Kubát a Sklenička, pryč z Litvínova vyrazili Stříteský, Pšurný, Černý a mladý brankář Nechvátal. Všechny opory však ve městě chemie zůstaly. Litvínov měl velkolepý vstup do nového ročníku a v úvodních osmi zápasech ztratili pouhé dva body. Poprvé pak Verva prohrála až v devátém kole s Libercem. Následně začaly výkony Litvínova trochu kolísat, ale momentálně drží chemii minisérii dvou výher v řadě. V tabulce patří Vervě 2. pozice s jednatřiceti body. Na vedoucí Oceláři ztrácí čtyři body, ale odehráno má o zápas méně. Na záda dýchá Litvínovu pražská Sparta s bodovým odstupem.

    Před týdnem nastupovali Litvínovští na ledě Karlových Varů do zápasu vstupovali s vědomím, že z posledních tří utkání vytěžili pouze tři body. Energie šla do vedení již po dvou minutách a hubený náskok nechtěli Západočeši za žádnou cenu pustit. Až po další půlhodině hry Verva srovnala. Jenomže na začátku třetí části se trefili opět domácí a vedení si již pohlídali až do konce. Karlovy Vary zdolaly Litvínov v poměru 2:1. Za další dva dny dohrávala Verva utkání desátého kola na ledě trápících se Vítkovic. Po úvodní dvacetiminutovce hosté vedli a když padlo po jedné brance i ve druhé periodě, zůstávalo vedení pořád na straně Litvínova. Vítkovice vyrovnaly šest minut před koncem a vypadalo to na prodloužení. Litvínov však nesložil zbraně a sedmačtyřicet sekund před závěrečnou sirénou si utrhl tři body pro sebe. Ostravané prohráli podeváté v řadě, Litvínovu podlehli 2:3. Verva se vrátila na vítěznou vlnu a v očekáváném zápase patnáctého kola přivítala Plzeň. Na domácím ledě nastoupili do zápasu aktivněji chemici, ale po prvních dvaceti minutách byl stav bezbrankový. Ve druhé části se hra vyrovnala, jenomže prim hrály defenzivy v čele s brankáři. Až devět minut před koncem třetí periody udeřili domácí trochu šťastným gólem. Plzni se nepodařilo srovnat ani ve hře bez brankář, Litvínov zvítězil fotbalovým způsobem 1:0.

    V první třetině proti Škodě byla aktivnější litvínovská Verva, ale na výborného Mensatora v bráně Plzně neplatilo nic, ani přesilové hry domácích. Ve druhé třetině se hrálo podle podobného scénáře, Lukeš nastřelil Mensatora a ten vychytal po vzoru legendárního Haška i únik Šrámka. Na domácího Francouze zase nevyzrál Hollweg, na Mensatorovi si vylámal zuby zase Majdan. Litvínov přestál i dvojnásobné oslabení na konci druhé části a znovu u toho byl skvělý Francouz. Ve třetí části se na šance dlouho čekalo, ale hostující Kubalík Plzeň do vedení neposlal. To se podařilo v jednapadesáté minutě litvínovskému Pirošovi, jenž tečoval nahození Šrámka. Závěrečný tlak si Plzeňští sami znemožnili honbu za vyrovnáním a v Litvínově těsně prohráli. Verva vydřela hubené vítězství 1:0 nad západočeskými indiány.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Oceláři skončili v posledních dvou sezonách vždy před branami finále play-off a k největším favoritům extraligy se řadí také letos. Mužstvo trenéra Kalouse v léte posílilo o některá zvučná jména jako Irgl, Klesla, Plíhal, Kreps nebo Žejdl a vyrovnalo se s odchodem ostrostřelce Martina Růžičky či tří útočných veteránů Bonka, Peterka a Varadi. Slezané v úvodních dvou kolech nezaváhali, pak ovšem dvakrát v řadě ztratili. Oceláři hráli v první čtvrtině mnoho zápasů doma, a také proto v dalších osmi utkáních za sebou za tři body zvítězili. Vítězný apetit Třince pokazila po dlouhé době až pražská Sparta a v dosud posledním kole dokázal na Oceláře vyzrát i nováček z Olomouce. V pořadí se přesto Oceláři stále drží na vedoucí 1. příčce se ziskem pětatřiceti bodů. Čtyři body ztrácí Litvínov, jenž má však utkání k dobru. Třetí sparťané počítají na Třinec pětibodové manko.

    Před devíti dny hostil Třinec na domácím ledě pražskou Spartu a v zápase navazoval na osm vítězství z předchozích kol. V první třetině se ale vedení ujala Sparta, Oceláři srovnali krok ve druhém dějství. Extrémně vyrovnané střetnutí gradovalo ve třetí části, šance byly k vidění na obou stranách, vítězný gól padl čtyři minuty před koncem a měla jej na svědomí Sparta. Potom už Holešovičtí vítězství nepustili, Třinec jim podlehl 1:2. Hned o dva dny později měli Slezané šanci na nápravu, když se doma utkali s Pardubicemi. Po prvních dvaceti minutách byli ve vedení, ale Východočeši vyrovnali a pokoušeli se o vstřelení vedoucí branky. To se ovšem povedlo Ocelářům a dokonce dvakrát. Ve třetí třetině Třinec svůj náskok ještě navýšil a dokráčel k pohodové výhře. Třinec porazil Pardubice jasně 5:2. Naposled se Třinečtí představili v Olomouci, kde čelili houževnatému nováčkovi soutěže. Kohouti byli v první části lepší a zaslouženě vedli o dvě branky. Ve druhé polovině druhé třetiny však Třinec vyrovnal. Jenomže pak zase dvěma zásahy odskočila Olomouc a zdálo se, že vyhraje. Drama vyvrcholilo dalším třineckým vyrovnáním a šlo se do prodloužení. V něm byli šťastnější domácí hokejisté a po boji zvítězili 5:4 pp.

    Utkání v Olomouci začaly oba týmy aktivně a šancemi se to jen hemžilo. První branka padla v přesilovce Kohoutů, když od modré čáry vypálil obránce Houdek a Olomouc vedla. Oceláři dopláceli na nedisciplinovanost a v dalším oslabení znovu inkasovali. Tentokrát přihrál Herman Lašovi, jenž už měl jednoduchou pozici. Na začátku druhé třetiny přečkali hosté několik olomouckých šancí a sami udeřili v přesilové hře, Žejdl úspěšně tečoval Rothův pokus. Dvě minuty před koncem druhého dějství hráli Oceláři další přesilovku a zužitkoval ji Plíhal. Na úvod třetí periody hrála Olomouc dvojnásobnou přesilovku, využil ji Cibák a vrátil domácím vedení. Hala bouřila po další akci Hermana, který tentokrát vybídl ke skórování extřineckého Hrňu. Potom snížil přesným zakončením Trončinský, ale Kohouti mohli rozhodnout gólem do prázdné branky. To se nepovedlo a ve hře bez gólmana prostřelil klubko hráčů před Trvajem Roth. Strhující zápas tak zamířil do prodloužení, tam vystřelil v přesilovce bod navíc pro Kohouty znovu Hrňa. Olomouc – Třinec 5:4 pp.
     
    Krásný nedělní večer přeji všem příznivcům extraligového hokeje a vítám je při sledování textového online přenosu! Hokejová Tipsport extraliga neubírá ze svého tempa a již před týdnem rozjela druhou čtvrtinu své základní části. Dnes má naše nejvyšší hokejová soutěž na pořadu dne šest utkání šestnáctého kola a všechny zápasy můžete na našem serveru sledovat. V tomto přenosu se budeme pod drobnohledem věnovat střetnutí mezi mužstvy HC Oceláři Třinec a HC Verva Litvínov, která doposud patří k absolutní špičce extraligového pořadí. Třinečtí Oceláři už sice v dlouhé sérii vítězství nepokračují, ale stále jsou v čele pelotonu, to Litvínov překvapuje svými výkony od prvního kola a neustále se drží na pomyslných medailových příčkách. Úvodní vzájemný zápas pro sebe na domácím ledě urvala až po nájezdech Verva, kdo se bude radovat tentokrát? To se rozhodne od 18:20 v třinecké Werk Areně. Pokud se do ochozů stadionu nedostanete, pak si můžete ke sledování zápasu vybrat právě tento přenos. Jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 29. Plíhal (Kreps, Klesla) – 37. Lukeš (Jánský, Chaloupka), 37. Martynek (Pavlík), 49. Jánský (Lukeš, Hübl), 58. Martynek (Jurčík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský – Kreps, Plíhal, Dravecký – Irgl, Polanský (A), Adamský – Rákos, Žejdl, Orsava – Cienciala, Růžička, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman – Jánský, Hübl (C), Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský (A) – Majdan, Piroš (A), Gerhát – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Petr Lacina – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 4445
    thejrc.org