Zlín – Olomouc 2:3 (2:3 po s.n.) | K. Vary – Plzeň 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (po pr.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:6 (kon.) | Třinec – Litvínov 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Neděle 26.10.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
    MARTYNEK - 1:4
     
    57:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Z ojedinělé šance dokonce hosté přidávají další branku a o vítězi utkání je zřejmě definitivně rozhodnuto! Jurčík poslal odražený kotouč na volného ROSTISLAVA MARTYNKA, ten vystřelil bez přípravy a puk skončil v síti za Hrubcem! Martynek se dnes trefil již podruhé – 1:3! Asistence: Ondřej Jurčík.
     
    55:07
    Po další akci Ocelářů už někteří domácí fandové křičeli, ale puk se za čáru nedostal! Irglův bekhendový blafák skončil pod betony Francouze a kotouč, který klouzal do sítě, zastrčil pod svého brankáře Kubát!
     
    54:27
    Jeden ze soubojů však rozhodčí vyhodnotili jako faul a Třinec si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici usedl Petr Chaloupka (LIT) na dvě minuty za hákování. Početní výhoda domácích odstartuje po skončení komerční přestávky.
     
    51:40
    Třinecká cesta za body z tohoto zápasu se pořádně komplikuje. Před Francouzem se totiž strhla menší potyčka a Denis Kindl (TRI) byl vyloučen na dvě minuty za napadení.
    JÁNSKÝ - 1:3
     
    48:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva využívá přesilovou hru a odskakuje do dvoubrankového vedení! Lukeš si mazácky stáhl puk na modré čáře a vypálil na Hrubce, střelu ještě dokázal tečovat PETER JÁNSKÝ a usměrnil dráhu kotouče mimo dosah třineckého gólmana – 1:3! Asistence: František Lukeš, Viktor Hübl.
     
    47:30
    Celá situace ale končí vyloučením třineckého hráče. Marek Trončinský (TRI) je vykázán na dvě plus deset minut za vražení na hrazení. Menší trest za něj odpyká David Cienciala. Přesilovka Litvínova začne po komerční přestávce.
     
    47:29
    Oceláři se dostali do obrovské šance! Trončinský sklepl mezi kruhy volnému Žejdlovi, ale ani ten nepřekonal už ležícího Francouze a puk vyplaval těsně vedle!
     
    45:23
    Dobrou možnost teď mají Slezané. Peter Jánský (LIT) fauloval pronikajícího Rotha a je potrestán dvěma minutami za hákování. Přesilovka pro Třinecké.
    MARTYNEK - 1:2
     
    36:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínov dokonce otáčí průběh zápasu během půlminutky! Třinečtí chybovali při rozehrávce, k puku se dostal ROSTISLAV MARTYNEK, pronikl do útočné třetiny a přesnou ranou vstřelil svému mateřskému klubu druhou branku – 1:2! Asistence: Filip Pavlík.
    LUKEŠ - 1:1
     
    36:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Otřepané klišé znovu vstupuje v platnost a Verva srovnává krok! Jánský vypálil v přečíslení z levé strany, Hrubec vyrazil betonem jen k FRANTIŠKU LUKEŠOVI, ten se rychle zorientoval a doklepl do odkryté brány – 1:1! Asistence: Peter Jánský, Petr Chaloupka.
     
    35:45
    Adamského střela Francouzovi vypadla do strany a obrovskou šanci na vstřelení gólu měl Polanský! Toho však o radost připravil Kubát, když mu puk ještě vypíchl!
     
    33:44
    V další situaci dostali Slezané puk na brankoviště a vytvořili skrumáž. Ta končí vyloučením Jiřího Zemana (LIT) na dvě minuty za hákování. Přesilovka pro Oceláře.
     
    32:03
    M. Doudera zaváhal při bránění a pustil před sebe dravého Šrámka! Ten si šteloval puk při zakončení na bekhend, ale M. Doudera se ještě stihl vrátit a kotouč soupeři vypíchnout!
     
    28:44
    Máme tady další průtahy ohledně dalšího vyloučení. Na trestnou lavici je odeslán Jiří Polanský (TRI) na dvě minuty za hru vysokou holí. To se Ocelářům vůbec nelíbí a dohadují se s rozhodčími.
    PLÍHAL - 1:0
     
    28:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok Ocelářů ovšem znamená vedoucí zásah na druhé straně! TOMÁŠ PLÍHAL si pohrál s bránícím Pavelkou, stáhl si puk na střelu a procedil jej mezi betony Francouze až do sítě – 1:0! Asistence: Kamil Kreps, Rostislav Klesla.
     
    22:31
    Po delší době jsou obě mužstva v plném počtu, ale velké šance měli hosté! Majdan pálil z první těsně vedle, o něco později napřáhl Zeman a jeho pumelice zazvonila o pravou tyč branky!
     
    20:26
    Šestadvacet sekund uplynulo a máme tu další faul. Vladimír Roth (TRI) je vyloučen na dvě minuty za krosček. Litvínov hraje ve čtyřech proti třem.
     
    19:37
    Přesilovka Litvínova je opět přerušena vyloučením právě na hostující straně. Karel Kubát (LIT) sevřel v útočném pásmu puk do rukavice a za to jsou od letošní sezony dvě minuty. Kubát usedl na lavici hanby již podruhé, hraje se ve čtyřech.
     
    18:52
    Pobyt Ocelářů v útočné třetině překvapivě končí jejich vyloučením. Provinilcem je Tomáš Plíhal (TRI), ten bude na trestné lavici po dobu dvou minut za podražení.
     
    16:24
    Teď už jsou hosté ve čtyřech, ale Třinec měl největší šanci své přesilovky! Plíhal sklepl puk ze vzduchu na Irgla, ten však nedokázal dorazit z úhlu do odkryté branky!
     
    15:10
    Ale přesilovka Slezanů se na třiačtyřicet sekund zdvojnásobí. Petr Chaloupka (LIT) podrazil Kleslu a odpyká si dvouminutový trest.
     
    13:53
    Po velké mele u Francouze se puk od Draveckého odrazil jen vedle a pak střílel mimo Linhart. Celá pasáž je ukončena vyloučením Karla Kubáta (LIT) na dvě minuty za hrubost. Třinečtí budou mít po komerční pauze možnost přesilové hry.
     
    11:21
    Oceláři zahájili přesilovku nepřesnou střelou Rotha a ihned museli dozadu. S Gerhátem se vracel Kamil Kreps (TRI), ale zasáhl ho vysokou holí do obličeje a také on dostává dvě minuty. Hraje se tedy opět pouze čtyřech na obou stranách.
     
    11:00
    V obranné činnosti si faulem vypomohl Rostislav Martynek (LIT) a je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Odchovanec Ocelářů fauloval Krepse.
     
    06:29
    Přesilovka začala pro Litvínov nejhůře, jak mohla! Obráncům pláchl Adamský a ujížděl sám na Francouze. Zasahovat musel Martin Ručinský (LIT). Ten obdržel dvě minuty za hákování, ale trestné střílení nebylo nařízeno. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    06:22
    Dravecký si se štěstím poradil s Pavlíkem, ale ke střele už se nedostal. Na druhé straně zastavil pronikajícího Ručinského pouze za cenu faulu Vladimír Roth (TRI). Obránce Ocelářů si odpyká dvě minuty za držení protihráče.
     
    01:22
    Jiří Polanský (TRI) však v útočné třetině fauloval Pavelku a je vyloučen na dvě minuty za podražení. První přesilovka zápasu pro Litvínov.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 29. Plíhal (Kreps, Klesla) – 37. Lukeš (Jánský, Chaloupka), 37. Martynek (Pavlík), 49. Jánský (Lukeš, Hübl), 58. Martynek (Jurčík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský – Kreps, Plíhal, Dravecký – Irgl, Polanský (A), Adamský – Rákos, Žejdl, Orsava – Cienciala, Růžička, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman – Jánský, Hübl (C), Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský (A) – Majdan, Piroš (A), Gerhát – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Petr Lacina – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 4445
    thejrc.org