Mountfield HK – Třinec 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 20.11.2014, 18:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z hradeckého zimního stadionu všechno. 22. extraligové kolo bude dohráno zítra, já se s Vámi těším zase někdy příště na počtenou. Užijte si zbytek čtvrtečního večera a bavte se dál krásnou hrou, která se jmenuje lední hokej! (20:50:09)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 10 (25)
    Třinec – 6 (29)
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášení Lukáš Nedvídek a Jiří Polanský.
     
    Domácí sedmizápasová série hradeckých vítězství je u konce. Postaral se o to lídr Tipsport extraligy z Třince, který tady vyhrál naprosto po zásluze! Domácí mohli ve druhé části zápas vyrovnat, ale hodně se trápili a dnes to upřímně nemohlo skončit jinak než tříbodovou výhrou hostů.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu. Na stadionu zní svěrákovské Není nutno.
     
    58:58
    Ve vlastním oslabení mohl snížit osamocený Michal Tvrdík, ale Hrubcovi byl už příliš blízko. Nevím, jestli do zakončení gólman sáhl, ale puk skončil v ochranné síti.
     
    58:39
    Pěkná švihovka Erika Hrni, jednoho z šesti hráčů Třince, kteří v minulosti oblékli hradecký prvoligový dres, minula domácí svatyni o pár čísel.
     
    57:49
    Dnešní zápas sleduje 4226 diváků.
     
    57:19
    A ještě si přesilovou hru vyzkouší i Oceláři. Za krosček je vyloučen Collin Valcourt (HKR).
     
    57:09
    To už jsou hosté pochopitelně v plném počtu. Zápas se dohrává, novináři už dávno poslali své články do tiskárny a diváci přemýšlí, co ještě dneska večer stihnou v televizi.
     
    56:35
    Až tak velký ohlas vlna neměla, ale pár stovek příznivců se do ní zapojilo.
     
    56:04
    Za stavu 1:5 rozjíždí hradecký kotel mexickou vlnu. Troufnu sí říct, že tohle skoro nikde jinde v republice neuvidíte.
     
    55:57
    Šimonu Hrubcovi vypomohl "košíkář" Lukáš Doudera, který zablokoval další ránu a pak poslal puk do bezpečí. Následuje hradecký ofsajd.
     
    55:22
    Do Vydareného pokusu strkali jeho spoluhráči hokejku, ale neúspěšně. Hrubec má puk v lapačce.
     
    55:03
    Ovšem zatím se Oceláři brání bez potíží.
     
    54:23
    Ani Tvrdíkova střela k úspěchu nevedla, domácí si zahrají vteřinu dvojnásobné přesilovky. Je jasné, že nedisciplinovanost svých svěřenců určitě třinecký lodivod Jiří Kalous na tiskové konferenci ostře zmíní. Kamil Kreps (TRI) – 2 minuty za hákování.
     
    54:01
    Teď to měl třinecký sympaťák, který proslul svými děkovačkami, hodně jednoduché. Vhazuje se po jeho levé ruce a konec zápasu se blíží.
     
    53:01
    Pro změnu střela doprostřed brány, na kterou Hrubec bezpečně viděl. Nakonec bude mít na kontě slušný počet zákroků. Musíme dodat, že i když dneska rozhodně není klíčovým hráčem Ocelářů, svým klidem jim v klíčové druhé třetině dodal potřebnou jistotu a Třinečtí pak rozhodli o svém vítězství.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Nedvídek (Frühauf) – 11. Kreps (Orsava), 18. Foltýn (Nosek), 38. Trončinský (Polanský), 39. Polanský (Nosek, Dravecký), 41. Orsava (Žejdl, Kreps)


    Mountfield HK: Kantor (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Slovák, Jank, Frühauf, Mikuš, Piegl – Dej, Mertl, Šimánek "C" – Tvrdík, Kukumberg, Červený – Beránek, Kopta, Valcourt – Kovářů, Pilař, Nedvídek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Trončinský, Linhart, Nosek, L. Doudera, Matyáš, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský "C", Adamský – Rákos, Růžička, Rufer – Jašek, Kindl, Matuš – Žejdl. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 4226
    thejrc.org