Mountfield HK – Třinec 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 20.11.2014, 18:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Ve vlastním oslabení mohl snížit osamocený Michal Tvrdík, ale Hrubcovi byl už příliš blízko. Nevím, jestli do zakončení gólman sáhl, ale puk skončil v ochranné síti.
     
    57:49
    Dnešní zápas sleduje 4226 diváků.
     
    57:19
    A ještě si přesilovou hru vyzkouší i Oceláři. Za krosček je vyloučen Collin Valcourt (HKR).
     
    56:04
    Za stavu 1:5 rozjíždí hradecký kotel mexickou vlnu. Troufnu sí říct, že tohle skoro nikde jinde v republice neuvidíte.
     
    54:23
    Ani Tvrdíkova střela k úspěchu nevedla, domácí si zahrají vteřinu dvojnásobné přesilovky. Je jasné, že nedisciplinovanost svých svěřenců určitě třinecký lodivod Jiří Kalous na tiskové konferenci ostře zmíní. Kamil Kreps (TRI) – 2 minuty za hákování.
     
    52:25
    Hosté si v plném počtu zas tak moc dlouho nezahráli a už putují na lavici hanby znovu. Menší trest za držení protihráče vyfasoval Erik Hrňa (TRI).
     
    51:31
    Před brankovištěm byli volní dva domácí hokejisté, Michal Tvrdík se chystal dorazit kotouč do prázdné brány. Puk ale trochu skákal a Tvrdíka navíc v klíčovém okamžiků jeden ze soupeřů rozhodil seknutím do hokejky.
     
    49:40
    Další početní výhoda pro Hradec Králové. Milan Doudera (TRI) poslal puk z vlastní třetiny mimo kluziště a pyká za zdržování hry.
     
    49:13
    Šimon Hrubec si následně poradil i se střelou od modré čáry, která možná byla lehce tečována. Snadné to každopádně neměl.
     
    46:06
    Marek Růžička povedeně tečoval nabídku od modré čáry a Pavel Kantor se vytáhl skvělým zákrokem u bližšího růžku.
     
    42:39
    Mertlova tradiční přihrávka od brankové čáry hledala Reného Vydareného. Ten měl ale k puk dál, než by pro zakončení potřeboval.
     
    42:12
    Aktivní junior Ondřej Kovářů si na soupeři vykoledoval nedovolený zákrok. Za sekání odchází k trestoměřičům Erik Hrňa (TRI), domácí mají šanci dostat se z mizérie využitou přesilovkou.
    Jakub ORSAVA - 1:5
     
    40:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je hotovo. Hradeckou obranu zachvátil na 23 sekund požár, který končí pátým gólem hostů. Nepřehlednou situaci zakončila Krepsova přihrávka volnému JAKUBU ORSAVOVI, který byl sice faulován, přesto stačil poslat puk o břevno na místo určení – 1:5. Asistence: Lukáš Žejdl, Kamil Kreps.
    Jiří POLANSKÝ - 1:4
     
    38:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec vyučuje přesilovky a domácím se zápas pomalu rozplývá mezi prsty. Od modré vyslal puk do skrumáže David Nosek a černá guma se odrazila k nehlídanému JIŘÍMU POLANSKÉMU. Ten sice musel dorážet hodně krkolomně, ale i s hokejkou mezi nohama to zvládl a na kostce už svítí stav 1:4! Asistence: David Nosek, Vladimír Dravecký.
    Marek TRONČINSKÝ - 1:3
     
    37:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šťastný gól, ale i takové se počítají. Oceláři využívají přesilovku a vedou už o dva góly! MAREK TRONČINSKÝ hledal křižným pasem svého parťáka před brankou, ale Rudolf Červený nešťastně srazil puk bruslí do Kantorova protipohybu – 1:3. Asistence: Jiří Polanský.
     
    36:59
    Domácí brankář Pavel Kantor (HKR) se ohnal po Jiřím Polanském, který jel pro puk za bránu. Polanského poslal na zem, což je faul. Menší trest za podražení odsedí Martin Pláněk. Hosté mají 17 sekund přesilovky 5 na 3.
     
    36:28
    Hradečtí měli i v oslabení únik tři na jednoho, ale nedokázali ho zakončit!
     
    35:17
    A naopak si sami zahrají početní výhodu, domácím tak mohou ukázat, jak se to hraje. Bohumil Jank (HKR) pyká za hákování.
     
    34:40
    Teď už mohlo být vyrovnáno. Tomáš Mertl dostal chytrou přihrávku do střely, třineckou branku minul, ale pak se před Hrubce vrátil a počkal si na dorážku. Volný kotouč se motal před dezorientovaným brankářem, ten ale ucpal brankovou čáru a další Mertlův pokus vsedě zastavil pod výstrojí!
     
    33:58
    Hradecké dělovky dnes míří výhradně doprostřed brány, kouč Peter Draisaitl by řekl, že Hrubce už z toho musí bolet břicho. Nezaváhal ani proti ráně Vydareného.
     
    32:39
    12 sekund hry 5 na 3 pro domácí. Milan Doudera (TRI) je vyloučen za podražení.
     
    32:39
    Velká možnost pro Jiřího Šimánka, který se zbavil svého obránce, ale pak vypálil těsně vedle! Bylo to s faulem.
     
    32:05
    Vydareného ránu šikovně tečoval Mertl, ale puk se mezi tři tyče třinecké klece nevešel.
     
    30:52
    Vteřinu si hosté zahrají ve třech, přesilovka domácích tak bude bez přestávky pokračovat. Za hákování si menší trest odpyká Marek Růžička (TRI). Zadaří se už domácím?
     
    28:53
    Hosté hráli v šesti, a tak si dvě minuty zahrají ve čtyřech – tedy aspoň v to doufají. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jiří Polanský (TRI).
     
    26:47
    Nakonec se to rovnou dvakrát povedlo Jakubu Matyášovi. Druhá střela zaváněla velkým nebezpečím, ale Kantor ji dokázal vykopnout špičkou pravého betonu!
     
    21:03
    Nakonec si domácí vybojovali svou druhou přesilovku v zápase. Za hákování je vyloučen obránce David Nosek (TRI).
     
    19:37
    Kdyby se Orsavova dělovka vešla mezi tři tyče, Kantor by byl asi bezmocný. Tyčku ale o kousek minula!
     
    18:23
    Domácí stadion signalizoval faul a Pavel Kantor už vyjížděl z branky. Jenže rozhodčí neposoudili třinecký zákrok jako nedovolený, naopak pár sekund nato posílá sudí Hribik za katr Tomáše Mertla (HKR) za držení.
    Michael FOLTÝN - 1:2
     
    17:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a Třinec si bere své vedení zpátky! Hosté měli k dispozici ponechanou výhodu, ovšem vylučovat se nebude. Ve spolupráci dvou obránců narýsoval David Nosek od zadního hrazení krásnou přihrávku MICHAELU FOLTÝNOVI, který se do puku opřel z první a slaví svůj první extraligový gól kariéry – 1:2! Asistence: David Nosek.
    Lukáš NEDVÍDEK - 1:1
     
    15:58
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Hostující defenzíva se potřetí za krátký čas rozestoupila a tentokrát už Hrubec inkasuje. Od modré dloubl puk za záda tří hostujících hráčů Peter Frühauf, v gólové pozici čekal LUKÁŠ NEDVÍDEK. Chvíli počkal, pak ho ale přesně poslal za vyrážečku a je to 1:1! Asistence: Peter Frühauf.
     
    15:32
    Obrany ve hře poslední minutu prakticky neexistují. Třinec měl i další přečíslení, ale Hradec rovnou dvojici příležitostí. Nedvídek si nezpracoval puk, potom poslal dorážku mimo prázdnou bránu Ondřej Kovářů!
     
    14:28
    Už to mohlo být o dva góly! Nádherná přihrávka poslala do samostatného úniku Vladimíra Draveckého, který se mohl Kantora zeptat, kam to chce. Pálil na druhou tyč, tu ale možná i s lehkým přispěním brankáře o fous minul!
    Kamil KREPS - 0:1
     
    10:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Silná třinecká pasáž je oceněna prvním gólem zápasu! Hradečtí propadli na vlastní modré čáře, dopředu se po pravém hrazení vydal Jakub Orsava. Narýsoval krásnou přihrávku do tandemu KAMILU KREPSOVI, který z první poslal puk bekhendem za Kantorova záda – 0:1! Asistence: Jakub Orsava.
     
    09:33
    Hnedka po buly pálil Trončinský, další dobrou pozici si vybojoval před brankovištěm mladík Lukáš Jašek. Z těžké pozice ale střílel jen doprostřed brány, kde čekal Pavel Kantor.
     
    05:41
    Obrovský kiks Petera Mikuše vyslal do sóla třineckého šutéra Martina Adamského. Ten pálil rychle nad vyrážečku, Kantor ale ramenem zasáhl!
     
    03:04
    Následuje nedovolené bránění Jakuba Matyáše (TRI) a Hradec si zahraje první přesilovku zápasu.
     
    02:42
    Čtvrtý útok domácích měl největší šanci dosavadního průběhu. Lukáš Nedvídek šikovně tečoval střelu Reného Vydareného, puk ale zastavila tyčka!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Nedvídek (Frühauf) – 11. Kreps (Orsava), 18. Foltýn (Nosek), 38. Trončinský (Polanský), 39. Polanský (Nosek, Dravecký), 41. Orsava (Žejdl, Kreps)


    Mountfield HK: Kantor (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Slovák, Jank, Frühauf, Mikuš, Piegl – Dej, Mertl, Šimánek "C" – Tvrdík, Kukumberg, Červený – Beránek, Kopta, Valcourt – Kovářů, Pilař, Nedvídek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Trončinský, Linhart, Nosek, L. Doudera, Matyáš, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský "C", Adamský – Rákos, Růžička, Rufer – Jašek, Kindl, Matuš – Žejdl. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 4226
    bahis siteleri