Bělorusko – Švýcarsko 2:3 (kon.) | Slovensko – Norsko 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Norsko
sk Sobota 20.12.2014, 20:15 • 350 • Arosa Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa nám skončil, naša reprezentácia prehráva 3:1 a tak na tomto turnaji zaujme posledné štvrté miesto, keď prehrala oba zápasy. Včera podľahla Bielorusku 2:1, dnes v súboji s Nórskom 3:1! Prvú a veľkú časť aj druhej tretiny sme hrali aktívnejšie a boli sme lepším tímom, až prišiel zbytočne inkasovaný gól v závere druhej tretiny. Vstup do tretej tretiny bol famózny, v 43.minúte vyrovnal na 1:1 Patrik Lušňák, ale z vyrovnania sme sa tešili len minútu, pretože po rýchlom brejku sa Nóri dostali späť do vedenia. Od tohto momentu sme už výrazne brankára Nórska nezamestnali a v závere tretej tretiny dali Nóri definitívu tohto zápasu. Na tomto turnaji sme dokázali streliť len dva góly, o ktoré sa postarali Miklík a Lušňák a inkasovali sme ich päť. Radovan Puliš dnes pri svojom debute v národnom tíme zaznamenal asistenciu.

    Najlepšími hráčmi zápasu sú vyhlásený obrancovia, na našej strane to je Ďaloga, na strane Nórska to je Sorvik.

    Konečné poradie hokejového turnaja Arosa Challenge:
    1. Švajčiarsko
    2. Bielorusko
    3. Nórsko
    4. SLOVENSKO

    To je už z tohto on-line textového prenosu všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok už neskorého sobotného večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch na tomto športovom portáli. (22:21:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Pri puku sú teraz navyše Nóri a zbierajú tak cenné sekundy, s pukom sa držia pri svojej bránke. Už len čakáme na záverečnú sirénu tohto zápasu.
     
    59:01
    Beží posledná minúta tretej tretiny a už určite celého zápasu. Našim chýbajú už fyzické aj psychické sily s výsledkom niečo spraviť.
     
    58:30
    Nóri nás aj naďalej výborne vysoko napádajú a do ničoho zaujímavého nás nepúšťajú.
     
    57:35
    Naši už nehrajú až tak aktívne, veľmi dlho sa hra neprerušila, zrejme sa už naši reprezentanti s osudom tohto zápasu zmierili.
     
    56:15
    Stále viac sa tlačíme pred bránku Nórska, ale všetko sú to z našej strany buď nepresné strely alebo prihrávky. Nóri kontrolujú hru a hra sa takmer neprerušuje. Čas sa našej reprezentácii rýchlo kráti.
     
    55:45
    Pri puku je aj naďalej naša reprezentácia, hra sa neprerušuje a čas plynie veľmi rýchlo. Ku ohrozeniu bránky Nórska sa však dostať nemôžme.
     
    54:45
    Dnešné stretnutie sleduje 350 divákov.
    HOLOS - 1:3
     
    53:12
    Nórsko dalo gól!

    Zrejme je definitívne o osudu tohto zápasu rozhodnuté, aj keď ešte nejaký ten čas našim reprezentantom ostáva. Nóri vyhrali vhadzovanie vo svojom obrannom pásme, dostali sa do rýchleho brejku, Froshaug z ľavej strany poslal puk pred bránku, kde si poň prišiel zle bránení JONAS HOLOS a poľahky prekonal nášho brankára – 1:3!
    Asistencie: Froshaug.
     
    52:50
    Oddychový čas sa skončil, v hre tak môžme pokračovať. Bude sa vhadzovať v obrannom pásme Nórska.
     
    52:45
    Tréner Nórska si zobral oddychový čas!
     
    52:40
    V útočnom pásme sa držíme aj naďalej a naša aktivita čoraz viac narastá. Nórov sme zavreli a pribúdajú aj šance, druhý gól sa nám však pridať nedarí.
     
    52:35
    Graňák za z pravej strany natlačil pred bránku Nórska, ale bekhendom neprekonal Smitha, Viedenský sa následne tlačil ku dorážke, avšak ku puku sa nedostal!
     
    52:00
    Aj naďalej sa držíme v útočnom pásme a držíme Nórov pod tlakom. Defenzíva Nórov je však dnes pevná ako skala.
     
    51:00
    Ku strele od modrej sa teraz po prihrávke od Graňáka dostal Sloboda, tento slabý pokus však brankár Smith bez problémov chytá. Ostaneme však ešte v útočnom pásme.
     
    50:45
    Teraz sme sa prebojovali do útočného pásma, Nóri však výborne napádajú našu rozohrávku a tak skúšame častejšie strieľať. Všetky strely však končia len mimo bránky Nórska.
     
    50:00
    Je tu posledných 10 minút tretej tretiny, naša reprezentácia stále prehráva o jeden gól. Momentálne sledujeme boj u puk pri mantineloch.
     
    49:45
    Momentálne sa na ľade nič zaujímavé nedeje, útoky sa teraz striedajú zo strany na stranu, ale bez streleckého zakončenia na jednu či druhú bránku.

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 43. Lušňák (Puliš, P. Mikuš) – 35. Roest (bez asistencie), 44. Espeland (Rindal), 54. Holos (Froshaug)


    Slovensko: J.Hudáček (Čiliak) – Sloboda, Graňák(C), Tybor, Viedenský, Miklík(A) – J.Mikúš, Ďaloga, Cingeľ, Dravecký, Vandas – Čerešnák, Starosta(A), Kudrna, Marcinko, Lapšanský – Jánošík, P.Mikúš, Puliš, Lušňák, Šťastný – L.Hudáček.
    Norsko: Smith (Haukeland) – Sorvik, Holos, Froshaug, Thoresen P.(C), Thoresen S.(A) – Espeland, Rindal, Trettenes, Borresen, Ask(A) – Mostue Larsen, Sveum, Forsberg, Roest, Lindahl – Roste Fossen, Stene, Kristiansen.

    Rozhodčí: Koch, Stricker – Borga, Progin
    thejrc.org