Švýcarsko U20 – Německo U20 5:2 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 2:3 (kon.) | Švédsko U20 – Finsko U20 6:3 (kon.)
Česko U20 – Slovensko U20 0:3 (kon.)
konec
Švédsko U20
6:3 (0:0, 3:3, 3:0)
Finsko U20
Pátek 02.01.2015, 21:05 • Air Canada Centre, Toronto • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v derby o Skandinávii porazilo Švédsko svého tradičního rivala z Finska poměrem 6:3 a postoupilo tak do semifinále, se s Vámi loučí a hezký první víkend v novém roce přeje Tomáš Lysý. (11:55:27)
     
    Soupeřem Švédska v boji o finále bude Rusko, které po špatném výkonu proti česku tentokrát překvapilo hokejovou veřejnost a po výhře 3:2 poslalo z turnaje ven Američany.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely: 30-33.
    Zásahy gólmanů: 27-27.
    Vyloučení: 6-6.
    Využití: 3-0.
     
    Je dobojováno. Vyjma poměrně opatrné první třetiny, kdy měli přece jen Švédové nějakou tu šanci – Nylander jel sám na branku, ale nedal, jsme viděli skvělý hokej.

    Na začátku druhého dějství využil stejnou situaci jako v první třetině Nylander na druhé straně Juuso Ikonen, který potrestal chybu ve švédské defenzivě. Poté dostali Tre Kronor výhodu 99 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři a využili jak jí, tak následně klasickou převahu. Prosadil se Gustav Forsling a poté jLucas Wallmark. Po dalším gólu Robína Norella od modré to vypadalo s Finy zle, Švédsko defacto vše všechny tři góly dalo i díky výborné práci před Huusem. Jenže Finsko vstalo z mrtvých. Mikko Rantanen zamířil v polovině zápasu přesně pod víko a čtyři minuty před koncem srovnal po chybě beka Aha Kasperi Kapanen.

    Jenže dva zbytečné tresty Finska v závěru druhého dějství rozhodli a na začátku třetí třetiny tak hráli Švédové 109 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, kterou využl Adrian Kempe. Šest minut před koncem pak zvýšil na dva góly Oskar Lindblöm po parádní akci Nylandera a pečeť na semifinále Tre Kronor dal čtyři vteřiny před koncem zápasu gólem do prázdné klece Lucas Wallmark.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Lucas WALLMARK - 6:3
     
    59:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, po Haagově vyhraném buly po pravici Söderströma se k puku mezi kruhy dostal LUCAS WALLMARK a ukázal Lindblömovi, jak správně zacílit do odkryté klece. Asistence: Robert Haag.
     
    59:49
    Zakázané uvolnění Švédska.
     
    59:28
    Lucas Wallmark střílel z pravého kruhu na odkrytou branku, lýtko Kapanena ještě tečovalo puk tím správným směrem, ale Mustonen sáhl hokejkou do střely a vytěsnil jí nad branku.
     
    59:16
    Finové navíc hodně chybují, ztrácejí puk a dávají Švédsku možnost ke střelbě na prázdnou klec.
     
    58:53
    Po vyhraném buly se vydal na napadání finské rozehrávky Lindblöm, nebyl však úspěšný.
     
    58:22
    Kempe v situaci dva na dva ve středním pásmu zkusil vystřelit, ale jeho pokus dobře pokryl finský bek a zblokoval puk do rohu kluziště.
     
    58:08
    Finsko to zkusí v šesti, Husso je pryč z klece!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:17
    Navíc nyní hrají Švédové hodně efektivní hokej. Na obranné modré vystavili pětičlenný neprostupný val, přes který Finsko nemůže přejít.
     
    55:52
    Finové se sice snaží a jsou často před švédskou svatyní, ale Tre Kronor dnes doslova žerou led. Na hranici obětavosti padají do finských střel či akcí.
    Oskar LINDBLÖM - 5:3
     
    53:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Finsko v útočném snažení zapomnělo na obranu. V situaci dva na dva se ujal puku u pravé strany středního pásma Nylander, zavezl puk za modrou a poté přihrál mezi kruhy OSKARU LINDBLÖMOVI, který parádní ranou k pravé tyči nedal Hussovi nárok. Asistence: William Nylander.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 25. Forsling (Nylander, Kempe), 25. Wallmark (Aho, Olofsson), 29. Brodecki (Norell, Forsling), 42. Kempe (Lindblöm, Homlström), 54. Lindblöm (Nylander), 60. Wallmark (Haag.) – 22. Ikonen, 30. Rantanen (Ikonen, Hintz), 36. Kapanen (Mustonen, Honka)


    Švédsko U20: Söderström (Ward) – Bergmann, Hagg "A", Sebastian Aho, Lagesson, Norell, Forsling, Englund, Olofsson – de la Rose "C", Blidh, Karlsson – Nylander, Lindblöm, Holmström – Brodecki, Wallmark "A", Kempe – Looke, Ehn, Bristedt. Trenér: Rikard Gronborg
    Finsko U20: Husso (Saros) – Honka "A", Lintuniemi, Makela, Lyytinen, Ilvonen, Makinen, Niku, Bjorninen – Mustonen "A", Kapanen, Lehkonen "C" – Ikonen, Rantanen, Hintz – Puljujarvi, Kalapudas, Sebastian Aho – Ojamaki, Vahatalo, Rauhala. Trenér: Hannu Jortikka

    Rozhodčí: Steve PATAFIE (USA), Pascal ST-JACQUES (CAN) – Jordan BROWNE (CAN), Simon WUST (SUI)
    bahis siteleri