Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester Utd. – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke – Queens Park 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Brom – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
West Ham United
Sobota 31.01.2015, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
    Velmi aktivní byl dnes Philippe Coutinho, který svým spoluhráčům připravil oba góly. Navíc v posledních pěti ligových zápasech vytvořil 12 šancí a třikrát asistoval.

     
    Mění se postavení v tabulce a hráče West Hamu to určitě mrzí. Ještě v prosinci patřil West Ham mezi top pětku, ale nyní je v tabulce až na 8. místě. Díky dnešní výhře se Liverpool posunul na 7. příčku. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního dne. (17:56:57)
     
    Rozhodčí Marriner ukončil zápas 23. kola, ve kterém Liverpool zvítězil nad West Hamem 2:0. Domácí tým byl lepší od úvodních minut a dokázal si vytvořit více šancí, také byl častěji u míče. Nicméně na vstřelený gól si fotbalisté Liverpoolu počkali až do 51. minuty, to se mezi tři tyče trefil Sterling. Aktivita domácích stále pokračovala a hráči West Hamu nemohli na svého soupeře najít ten správný recept. Gólman Mignolet si za celý zápas připsal pouze dva zákroky, takže hosté toho opravdu moc nevymysleli. Navíc fotbalisté v červených dresech šli v 80. minutě do dvoubrankového vedení, jako další skóroval Sturridge. Na oba góly přihrával Coutinho, který zaslouží obrovskou pochvalu. Adrián dělal mezi třemi tyčemi co mohl, ale i přesto dvakrát inkasoval. West Ham tak do Londýna odjíždí s prázdnou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    West Ham zahrával rohový kop a podařilo se mu snížit na 2:1, avšak rozhodčí gól O'Brienovi neuznal, protože Nolan fauloval Mignoleta.
     
    90+2
    Žlutou kartou byl potrestán Sterling.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    85
    Reid potřeboval ošetřit, a tak byla hra chvíli přerušena. Nicméně už je vše v pořádku a hraje se dál.
     
    84
    K odraženému balonu se dostal ještě Sturridge, ale tentokrát mířil nepřesně.
     
    83
    V obrovské šanci se ocitl Ibe, avšak Adriána z blízké vzdálenosti nepřekonal. Gólman West Hamu zareagoval skvěle.
     
    81
    Hrací plochu opustil Coutinho, který si dnes připsal 2 asistence a předvedl parádní výkon. Na trávník místo něj přišel Ibe.
    Daniel STURRIDGE - 2:0
     
    80
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Coutinho podnikl parádní sólo a poté se prezentoval výstavní přihrávkou do pokutového území, kde se mu nabídl DANIEL STURRIDGE a přesnou trefou navýšil stav skóre na 2:0.
     
    79
    Domácí tým vytváří na West Ham obrovský tlak, ale hosté odolávají. Lallana teď přihrával na vzdálenější tyč, ale jeho spoluhráč se k balonu nedostal.
     
    78
    Lallana poslal dobrý centr do vápna, kde hlavičkoval Sturridge, ale jeho pokus do brány nemířil.
     
    77
    Liverpool se před rohovým kopem ubránil a okamžitě vyrazil do protiútoku, na jehož konci byl Sturridge, ale Adriána z úhlu nepřekonal.
     
    76
    Na pravém křídle dostal dobrou přihrávku Downing, který obehrál jednoho protihráče a poté odcentroval balon, ale tento centr tečoval další bránící protihráč. Centr byl velmi nepříjemný a jistit vše musel Mignolet, který vyrazil míč na rohový kop.

    Lucie Rapantová

    Branky: 51. Sterling (Coutinho), 80. Sturridge (Coutinho)

    Karty:   90+2. Sterling (LIV) – 60. Carroll (WHU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:2.
    Liverpool FC: Mignolet – Škrtel, Can, Sakho – Marković (68. Sturridge), Henderson (C), Lucas Leiva, A. Moreno – Lallana, Sterling, Coutinho (81. Ibe).
    Náhradníci: Ward – Johnson, Lambert, Sturridge, Allen, Borini, Ibe.

    West Ham United: Adrián – O´Brien, Collins (74. Demel), Reid, Cresswell – Song – Amalfitano (55. Noble), Downing, Nolan (C) – E. Valencia, Carroll (63. Cole).
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Demel, Poyet, Cole, Oxford, Noble.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, McDonough
    thejrc.org