Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester Utd. – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke – Queens Park 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Brom – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
West Ham United
Sobota 31.01.2015, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    West Ham zahrával rohový kop a podařilo se mu snížit na 2:1, avšak rozhodčí gól O'Brienovi neuznal, protože Nolan fauloval Mignoleta.
     
    90+2
    Žlutou kartou byl potrestán Sterling.
     
    83
    V obrovské šanci se ocitl Ibe, avšak Adriána z blízké vzdálenosti nepřekonal. Gólman West Hamu zareagoval skvěle.
     
    81
    Hrací plochu opustil Coutinho, který si dnes připsal 2 asistence a předvedl parádní výkon. Na trávník místo něj přišel Ibe.
    Daniel STURRIDGE - 2:0
     
    80
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Coutinho podnikl parádní sólo a poté se prezentoval výstavní přihrávkou do pokutového území, kde se mu nabídl DANIEL STURRIDGE a přesnou trefou navýšil stav skóre na 2:0.
     
    74
    Collins odkulhává ze hřiště, na trávníku ho nahrazuje Demel.
     
    68
    Máme tu avizované střídání: hrací plochu opustil Marković, kterého nahradil Sturridge.
     
    68
    Vše na sebe vzal teď Henderson, jenž ze své pravačky vyslal prudkou ránu, ale k vstřelené brance mu scházelo pár centimetrů.
     
    63
    Carrolla dnes ve hře už neuvidíme, na trávníku ho nahradil útočník Cole.
     
    60
    Rozhodčí má na celou situaci jiný pohled a jako faul na Carrolla ji vůbec neviděl. Navíc útočník West Hamu ještě vyfasoval žlutou kartu, to se nelíbí hlavnímu kouči.
     
    55
    Dohráno má Amalfitano, který dnes příliš vidět nebyl, spíše vůbec. Místo něj přišel na hřiště Noble.
    Raheem STERLING - 1:0
     
    51
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí tým se konečně dočkal. Coutinho dostal přihrávku od RAHEEMA STERLINGA a poté mu balon chytře vrátil. STERLING se dostal za bránícího Collinse a v souboji jeden na jednoho nedal Adriánovi šanci.
     
    45+1
    V souboji s protihráčem šel k zemi Sterling, který se dožadoval pokutového kopu, ale sudí byl jiného názoru. Nicméně, kdyby se penalta pískala, tak by se určitě nic nestalo. Collins přihrál svému protihráči, po kterém chtěl, aby odkopl balon do bezpečí, ale to se mu nepodařilo. Do obrovské šance se tak dostal Marković, který se přes dva bránící protihráče dostal do zakončení, ale ve stoprocentní příležitosti branku netrefil.
     
    33
    West Ham zahrával rohový kop a nevypadalo to ani trochu špatně. K centrovanému míči se nejprve dostal Collins, který hlavou prodloužil na Carrolla a ten pak hlavičkoval do pravého horního rohu, ale brankář Mignolet svůj tým podržel.
     
    24
    Coutinho mohl poslat Liverpool do vedení, ale brankář Adrián byl zásadně proti. Coutinho ze své kopačky vyslal nepříjemnou ránu k tyči, ale španělský gólman svůj tým podržel.
     
    18
    Standardní situaci si vzal na starost Valencia a rozhodl se pro přímou střelu, která mu sedla parádně, ale tento jedovatý pokus zablokovala dobře postavená zeď. Fotbalisté West Hamu se teď ale pořádně zlobí, protože mají pocit, že jeden z fotbalistů Liverpoolu zahrál ve vápně rukou. Penalta se však nepíská.
     
    12
    Song ze své kopačky vyslal parádní přihrávku pro Valenciu, ale ten se ke střele neprodral. Na poslední chvíli se stihl vrátit jeden z obránců, který Valenciovi všechny plány překazil, protože útočník West Hamu si dal míč daleko od nohy a poté k němu měl blíž právě obránce Liverpoolu, který pustil balon Mignoletovi.

    Lucie Rapantová

    Branky: 51. Sterling (Coutinho), 80. Sturridge (Coutinho)

    Karty:   90+2. Sterling (LIV) – 60. Carroll (WHU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:2.
    Liverpool FC: Mignolet – Škrtel, Can, Sakho – Marković (68. Sturridge), Henderson (C), Lucas Leiva, A. Moreno – Lallana, Sterling, Coutinho (81. Ibe).
    Náhradníci: Ward – Johnson, Lambert, Sturridge, Allen, Borini, Ibe.

    West Ham United: Adrián – O´Brien, Collins (74. Demel), Reid, Cresswell – Song – Amalfitano (55. Noble), Downing, Nolan (C) – E. Valencia, Carroll (63. Cole).
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Demel, Poyet, Cole, Oxford, Noble.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, McDonough
    thejrc.org