SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) a S. Takanašiová (JPN) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund Vítěz: S. Freund (GER) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno

Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) a S. Takanašiová (JPN)

Neděle 15.02.2015, 14:00Skoky na lyžích
     
    30
    Daniela Iraschková-Stolzová skočila o dva metry méně než Japonka Takanašiová ve druhém kole. Bodový součet nám ale ukázal, že má na desetinu stejný bodový zisk jako Japonka, tedy 244,9. Předposlední závod světového poháru nám tedy určil hned dvě vítězky!
     
    29
    Sara Takanašiová (JPN) skočila nejdále ze všech, konkrétně na značku 89,5 metrů! A tenhle výkon jí posunul do čela. Celkově má na kontě 244,9 bodů.
     
    28
    Sarah Hendricksonová (USA) se dostala do čela. Skočila sice o půl metru méně než Rogeljová, ale v konečném účtování jí porazila o 1 bod a 1 desetinu. Američanka bude na bedně.
     
    26
    Špela Rogeljová (SLO), nejlepší domácí závodnice, doplachtila na značku 88,5 metrů a bodový součet 242,7 jí zajistila průběžnou první příčku. Tohle je možná útok na stupně vítězů.
     
    21
    Juliane Seyfarthová (GER) doletěla daleko! Konkrétně na značku 89 metrů. Suverénně se dostala na první příčku, a to díky bodovému zisku 237,3 bodů. Troufám si tvrdit, že na první příčce zůstane déle.
     
    16
    Chiara Hölzlová (ITA) zaskákala velmi, velmi dobře! Výkon 222,3 bodů jí zajistil průběžnou první pozici.
     
    13
    Sofia Tichonovová (RUS) doletěla na značku 84 metrů a vecpala se na první příčku. Ruska může být s výkonem ve druhém kole rozhodně spokojená. Celkově má na kontě 221,3 bodu.
     
    10
    Jacqueline Seifriedsbergerová (AUT) skočila 84 metrů, tedy nejdále ze všech závodnic, které absolvovaly už 2. kolo. Je první s bodovým ziskem 219,7.
     
    9
    Anna Häfeleová (GER) právě vstoupila do druhého kola. A dostala se do vedení o skoro osm bodů. Zaskákala solidně, konkrétně 83 metrů.
     
    40
    Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) nenechala nikoho na pochybách, že se chce brzy stát vítězkou světového poháru. Hodlá si dojít pro vítězství. Za skok dlouhý 88 metrů si vysloužila 124,6 bodů a je první o tři body před Takanašiovou.
     
    39
    Sara Takanašiová (JPN) jako jedna z největších favoritek závodu se dostala na čelo. Skočila krásných 88,5 metrů, byla i dobře bodově hodnocená, a Hendricksonovou skolila o 1,9 bodu. Na můstku už je jen Iraschková-Stolzová.
     
    31
    Sarah Hendricksonová (USA) jako nasazená předskočila vedoucí Jahrovou, která se na první příčce dlouho neohřála. Skok natáhla na parádních 89 metrů!
     
    30
    Line Jahrová (NOR) nakonec porazila těsně vedoucí Seyfarthovou, konkrétně o dvě desetiny bodu. Byla přece jenom na můstku o půl metru lepší.
     
    28
    Juliane Seyfarthová (GER) je novou vedoucí závodnicí! Francouzku Clairovou porazila o pouhou jednu jedinou desetinu. Stejně jako ona skočila 85 metrů.
     
    23
    Julia Clairová (FRA) potvrdila, že Francouzkám se dnes daří, a za skok dlouhý 85 metrů si vysloužila průběžnou první příčku.
     
    20
    Katja Pozunová (SLO) určitě musí být spokojená, dostala se do průběžného vedení. Skok dlouhý 84 metrů je zatím ten nejlepší.
     
    18
    Lea Lemareová (FRA) doplachtila na značku 83 metrů a dostala se na první místo. Francouzka možná malinko překvapila.
     
    8
    Anastasija Gladyševová (RUS) byla ještě lepší než před pár okamžiky Windmüllerová a je aktuálně načele. Svou soupeřku porazila o bod a dve desetiny. Skočila přece jenom o metr dál.
     
    7
    Sabrina Windmüllerová (SUI) se dostává na první místo! Jako první přeskočila hranici osmdesáti metrů a má na kontě 103 bodů.

    Patrik Sandev