Magnitogorsk – Ufa 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Omsk – Barys 2:0 (kon.)
Kazaň – Jekatěrinburg 3:2 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 06.03.2015, 14:30 • Metallurg Ice Arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi tímto slovem loučím, přeji nadále další hezké zážitky u všech možných sportů, děkuji za pozornost a příště se těším na počtenou! (17:12:43)
     
    Kanadské bodování play off KHL po tomto duelu:

    1. Linus Omark (Jokerit) – 2+6
    2. Sergej Mozjakin (Magnitogorsk) – 5+2
    3. Deron Quint (Čeljabinsk) – 3+3
    4. Jan Kovář (Magnitogorsk) – 0+6
    7. Denis Zaripov (Magnitogorsk) – 2+3

    Na tomto příkladu jsou vidět tři hráči Metallurgu v první desítce bodování. Přičemž na místě 17. figuruje ještě Vladimír Antipin (2+2). Střílení gólů a ofenziva Magnitce starosti dělat opravdu nemusí.
     
    Hráč s nejvyšším Ice-time:

    Obránci obou klubů byli dnes nejvytěžovanější.
    - Chris Lee – 21:18 (MMG) – Kanaďan
    - Andrej Zubarev – 24:23 (UFA) – Rus
    :
     
    Statistiky dnešního utkání:

    - Střely na branku: 29 – 32
    - Vyloučení: 4 – 4 (8 – 8 v minutách)
    - Využití přesilovek. 0 – 1
    - Vyhraná vhazování: 21 – 25
     
    Československá stopa:

    Jan Kovář – 0+1
    - 3 střely na branku
    - 7/19 vyhraných buly (36.8 % úspěšnost)
    - 19:20 času na ledě
    - 2 trestné minuty

    To je sice hodně silný český zástupce, ale bohužel také jediný v této sérii. Žádný ze Slováků nebo dalších Čechů zde nehrají/li.
     
    KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:1 (2:0, 1:2, 2:1, 6:4, 3:1)

    Čtvrtým čtvrtfinalistou je po třech týmech ze Západu (Petrohrad, Jokerit Helsinky a CSKA Moskva) i dnešní postupující z Východní konference Metallurg Magnitogorsk – loňský vítěz Gagarinova poháru.
     
    Máme tu konec zápasu a také série. Domácí zvítězili 3:1, ve 3. třetině přidali po trpělivé hře třetí gól do prázdné branky a ukázali velké zkušenosti a chytrost.

    Nešťastný scénař pro fanoušky, hráče a management Ufy se naplnil. Mají po sezóně. Teď budou skládat mužstvo na nový ročník, podepisovat smlouvy a trénovat, pilovat vše co se nedařilo letos a příští rok se budou chtít vrátit silnější.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Sochatskij zpět v brance a ví, že je konec sezóny, že těch posledních 20 vteřin tam musí dostát = dochytat jen z povinnosti. To je psychická rána pro Salavat.
    Tim STAPLETON - 3:1
     
    59:09
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Což se ovšem nestalo a po buly, kterou chytře a rychle získali hráči Magnitorsku skóruje TIM STAPLETON do OPUŠTĚNÉ KLECE. Je rozhodnuto. Asistence: Oskar Osala, Michajl Junkov
     
    59:02
    Salavat v šesti hráčích. Bude se vhazovat v jeho útočném pásmu. Nutností je vyhrát zmíněné vhazování.
     
    59:02
    Oddechový čas pro hosty. Další možnost jak nechat odpočinout klíčové hráče, rozdat poslední taktické pokyny a sehrát něco překvapivého, nacvičeného z tréninku, co by Metallurg překvapilo tak, že by nedokázal reagovat.
     
    59:02
    Ufě se těžko prosazuje do plných. Své by o tom mohly vyprávět týmy, které jsou už z play off KHL venku – Minsk, Soči, Novgorod.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty. Možná třetiny, možná zápasu i série.
     
    57:03
    Ufa už prostě musí. Teď hodit vše za hlavu. Risk je zisk. Do konce zbývá málo a jiná možnost, než hrát vabank neexistuje.
     
    56:13
    Hosté v plném počtu.
     
    54:48
    Magnitka se usadila a kombinuje, střílí na Sochatského. Chce to rozhodnout už dnes a nepřipustit žádné trable s postupem do dalšího kola play off – čtvrtfinále.
     
    54:20
    Nervozita stoupá. Fanoušci neustále pokřikují. Můžeme čekat vyhrocené souboje, agresivní hru a pěkné kombinace a rychlé přechody do útoků.

    Jan Volf

    Branky a nahrávky: 7. Antipin (Zaripov), 19. Mozjakin (Kovář), 60. Stapleton (Osala, Junkov) – 6. Višněvskij (Kajgorodov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Murygin) – Birjukov (A), Antipin, Lee, Bartyšin, Ibragimov, Chabarov, Bereglazov, Těreščenko – Zaripov (A), Kovář, Mozjakin (C) – Platonov, Kameněv, Osala – Stapleton, Brent, Timkin – Jakucenja, Juňkov, Potěchin
    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Višněvskij, Kulda, Zubarev, Heikkinen, Kolcov, Bodrov, Kutuzov– Tolpeko, Sjomin, Chlystov(C) – Slepyšev, Gluchov, Hartikainen – Pihlström, Kajgorodov (A), Mereškin – Stěpanov, Skačkov, Ankudinov

    Rozhodčí: Ronn, Sergejev – Aljošin, Ivanov
    thejrc.org