Turín – Lazio 0:2 (kon.) | Fiorentina – AC Milán 2:1 (kon.) | AS Řím – Sampdoria 0:2 (kon.)
konec
AS Řím
0:2 (0:0)
UC Sampdoria
Pondělí 16.03.2015, 21:00 • Stadio Olimpico (kapacita: 82 307 diváků), Řím • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že si Sampdoria odváží všechny tři body z hřiště AS Řím se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc. (23:03:51)
     
    Pondělní dohrávka mezi AS Řím a Samdorií je u konce! Z vítězství se nakonec překvapivě radují hosté, kteří dokázali vytěžit z minima maximum a po dvou vstřelených brankách z kopaček De Silvestriho a Muriela si odvážejí z Věčného města tři body! Sampdorii se to povedlo vůbec jako prvnímu týmu v probíhající sezóně. AS tak přichází o domácí neporazitelnost a zároveň prohlubuje svoji krizi. Sampdoria kromě brankových situací neměla k dispozici žádnou další příležitost. Naopak domácí AS spálil do inkasované branky tři až čtyři velké šance a jelikož se hraje fotbal na góly a ne na krásu, doplatil favorizovaný celek na svou impotenci v koncovce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí posílají do vápna hostů jeden centr za druhým, ale bez tíženého efektu. To vše za neutichajícího pískotu.
     
    90+1
    Poslední střídání na straně hostů. Ze hry odchází Eder, jeho místo zaujme na poslední vteřinky Wszolek.
     
    90
    Astoriho hlavičku směřující za brankářová záda vyhlavičkoval na brankové čáře Palombo!
     
    88
    Závěr zápasu je často kouskován frustrujícími fauly domácích hráčů. Naopak hosté hrají na vlastní polovině, drží míč a očividně už čekají na závěrečný hvizd.
     
    86
    Pjanić si vybil frustraci v souboji s Palombem, za což vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    85
    Domácí fanoušci neopouští stadión, jako tomu bývá například v jiných soutěžích a z plných hrdel dávají svému týmu najevo, že jejich předváděná hra se jim vůbec nelíbí. Pod velkou kritikou tak určitě bude i trenér Garica, jehož odvolání se bude zítra probírat ve všech římských novinách.
     
    82
    Keita právě obdržel červenou kartu, ale odmítá tomu uvěřit a nechce opustit hřiště. Keita totiž dostal během několika vteřin dvě žluté za své protesty a úplnou klukovinou oslabuje svůj tým.
     
    81
    Pjanićův přízemní pokus vytáhl konečky prstů Viviano na další roh. Domácím dnes není opravdu přáno a brankář Viviano má svou branku zakletou.
     
    80
    Verdeho dělovku musel brankář Viviano vytěsnit se vší námahou nad břevno! Následovat bude roh pro AS.
     
    80
    Domácí se snaží za ohlušujícího pískotu překonat obranný val Sampdorie.
    Luis MURIEL - 0:2
     
    78
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Zmar domácího týmu dokonává po rychlém protiútoku z dorážky LUIS MURIEL! Řím tak s největší pravděpodobností poprvé v sezóně padne na vlastní půdě!

    Petr Král

    Branky: 60. De Silvestri, 78. Muriel

    Karty:   57. Astori (ASR), 86. Pjanić (ASR) – 24. Obiang (SMD), 39. Silvestre (SMD), 51. Palombo (SMD)   82. S. Keita (ASR)


    AS Řím: De Sanctis – Torosidis (73. Ljajić), Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas – Pjanić, S. Keita, Florenzi – Gervinho, Totti (C) (63. Verde), Iturbe (68. Doumbia).
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Cole, Ljajić, Paredes, Spolli, Uçan, Verde, Pellegrini, Doumbia, Calabresi, A. Sanabria.

    UC Sampdoria: Viviano – De Silvestri, Silvestre, Romagnoli, Regini – Obiang (64. Duncan), Palombo, Soriano – Okaka (75. Muriel), Eto'o, Eder (90+1. Wszolek).
    Náhradníci: Romero, Frison – Duncan, Correa, Bergessio, Muriel, Dordević, Coda, Marchionni, Wszolek.

    Rozhodčí: Calvarese – Passeri, Paganessi
    thejrc.org