Švédsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Česko
Pátek 17.04.2015, 19:00 • T3 Center, Umea • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry Česka vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího textového online přenosu, na počtenou! (21:41:42)
     
    Do třetí třetiny vstupovali hráči Česka s jednobrankovým vedením. Sami hráči věděli, že nejtěsnější možné vedení není příliš výhodné. Klid na hole českých hokejistů dal ve 43. minutě Adam Polášek, který překonal z levého kruhu Lassinanttiho a Češi vedli o dvě branky. Čechům vydrželo dvoubrankové vedení necelé čtyři minuty, ve 47. minutě snižoval na 1:2 z pohledu domácích hokejistů Marcus Sörensen. I nadále byli aktivnější hosté, kteří doletěli z České republiky. Aktivita se vyplatila, už na 3:1 zvyšoval v 50. minutě Lukáš Radil. Navíc museli o chvíli později domácí hrát pouze ve třech hráčích na ledě, jenže čeští hokejisté dvojnásobné přečíslení nevyužili. Využít se povedlo až v 59. minutě hru Švédska bez brankáře. Radil se dostal v útočném pásmu k odraženému puku a zasunul ho do opuštěné klece. Poslední jmenovaný byl po zásluze vyhlášen hráčem zápasu na české straně. V týmu Švédska byl oceněn Staffan Kronwall. Češi tedy po čtyřech neúspěšných zápasech se Švédskem dokázali vyhrát a přerušili tím v této bilanci švédskou nadvládu.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině: Švédsko – 11, Česko – 13.

    Střely celkem: Švédsko – 24, Česko – 30.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Švédsko – Staffan Kronwall (0+0
    Česko – Lukáš Radil (2+2)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Puk se nachází za bránou Švédska, nic dalšího už se tedy v zápase nestane.
     
    59:51
    Probíhá zřejmě poslední vhazování zápasu. Vhazuje se po pravici Kováře. Švédsko podruhé v zápase zkouší hru bez brankáře.
    Lukáš RADIL - 1:4
     
    58:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přihrávka jednoho z obránců Česka propadla domácímu obránci až do vlastní obranné třetiny. Zde se ještě touš odrazil od hokejky druhého obránce přesně na hůl LUKÁŠE RADILA, který neměl problém zasunout puk do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    58:21
    Hráči Švédska zkoušejí hrát bez brankáře, z domácí strany probíhá powerplay.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:44
    Jeden z hostujících hráčů byl v útočném pásmu dříve, než puk. Je odpískán ofsajd.
     
    56:17
    Puk se v tuto chvíli ocitá v útočném pásmu, kde se o něj svádí u mantinelů hodně velký boj. Ohrožení Lassinanttiho nepřišlo.
     
    55:23
    Radil při snaze dohnat puk, který klouzal po mantinelu do útočného pásma spadl. Jeho spoluhráči však naštěstí pro český tým dokázali puk vybojovat zpět.
     
    54:49
    Pro Kováře nebyl problém vyrazit do rohu hrací plochy puk po teči jednoho domácího hráče.
     
    54:27
    O pár chvil později je hra přerušena. Vhazuje se po pravačce českého brankáře.
     
    54:21
    Kovář byl se svým pravým betonem včas u své pravé tyče po střele Zaara.
     
    54:04
    Novotný efektně rybičkou poslal puk z obranného pásma do středního.
     
    53:51
    Michal Vondrka odjíždí za asistence lékaře české výpravy na střídačku za svými spoluhráči.
    Marken.cz

    Josef Cestr

    Branky a nahrávky: 46. Sörensen (Wallmark) – 8. Zaťovič (Radil, Koukal), 43. Polášek (Buchtele, Radil), 51. Radil (Buchtele), 59. Radil


    Švédsko: Lassinantti (Petterson-Wentzel) – Kronwall "C", Andersson, Rahimi "A", Ahnelöv "A", Motin, Ekbom, Gunnarsson, Sandberg – Thuresson, Bengtsson, Johansson – Zaar, Wallmark, Sörensen – Danielsson, Sjögren, Janmark-Nylén – Aslund, Carlsson, Ridderwall
    Trenér: Pär Marts

    Česko: Kovář (Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava "A", Jordán, Kempný, Mozík, Polášek – Birner, Sobotka, Vondrka – Simon, Novotný "A", Smoleňák "C" – M. Růžička, Filippi, Zaťovič – Radil, Koukal, Buchtele – Valský
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Rantala, Pajula – Ahlström, Käck

    Diváci: 4520
    thejrc.org