Lazio – AS Řím 1:2 (kon.)
konec
S. S. Lazio
1:2 (0:0)
AS Řím
Pondělí 25.05.2015, 18:00 • Stadio Olimpico (kapacita: 82 656 diváků), Řím • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Kolo před koncem Serie A je tedy jasné, že AS Řím skončí na druhém místě a kvalifikuje se do skupinové fáze Ligy mistrů! Jeho městský rival Lazio naopak obsadí bronzovou příčku a vstup mezi fotbalovou smetánku se popere v předkole. S konstatováním, že AS Řím porazil Lazio 2:1 se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a hezký zbytek pondělního večera. (20:02:57)
     
    Je dobojováno! Věčné město se zahaluje do barev Giallorossi, kteří porazili svého městského rivala po velké bitvě 2:1! První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl. Za zmínku stojí jedině promarněná příležitost Kloseho, jenž z bezprostřední blízkosti neusměrnil míč mezi tři tyče. Ve druhém poločase to byla opět velká bitva, při které se především bránilo a hrálo důrazně. Nicméně zápas rozhýbala 73. minuta, ve které otevřel gólový účet Iturbe. Na tuto branku však stačilo Lazio reagovat díky přesné hlavičce Djordjeviće v 82. minutě. Poté se schylovalo k velkému tlaku Lazia, jenže ten zmrazil po standardce Yanga-Mbiwa, jenž zužitkoval přesný centr z kopačky Pjaniće.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jeho rozehrávku si v krátkém časovém sledu po zásahu de Vrije zopakují.
     
    90+4
    Ibarbo vybojoval ve spolupráci s Torosidisem rohový kop pro své barvy.
     
    90+3
    AS drží míč na útočné polovině, kde s ním Ibarbo operuje u rohového praporku.
     
    90+2
    Lazio se dostalo vzápětí zpět k míči, jenže s ním nenaložilo vůbec dobře, když Andersonův centr prolétl bez povšimnutí napříč pokutovým územím. De Sanctis teď nikam nespěchá.
     
    90+1
    Cavanda poslal dlouhý míč na rozběhnutého Candrevu. Tomu však míč na poslední chvíli odskočil.
     
    90
    Sudí Rizzoli nastaví ještě 5 minut!
     
    89
    AS Řím už se spoléhá především na svoji obranu. Lazio se přes zhuštěnou hradbu těl nemůže k ničemu dostat.
     
    87
    Lazio už nic nevymýšlí a posílá do vápna AS jeden centr za druhým!
     
    86
    Florenzi se nechtěl pouštět do sprinterského souboje s čerstvým Cataldim, a tak jej stáhl za dres k zemi. Zasloužená žlutá karta!
    Mapou YANGA-MBIWA - 1:2
     
    85
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Přímý volný kop si vzal na starosti Pjanić, který nadýchaným centrem našel YANGU-MBIWU, jehož hlavička zapadla přesně k tyči. Marchetti tady byl zcela bezmocný!
     
    85
    Poslední střídán na straně AS. Pro dnešek má už odpracování Iturbe. Jeho místo zaujme Doumbia.
    Filip DJORDJEVIĆ - 1:1
     
    82
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Centr do pokutového území si našel na zadní tyči Kloseho, který šikovně předložil hlavičkou míč na volného FILIPA DJORDJEVIĆE, jenž bez problémů vyrovnal na 1:1!

    Petr Král

    Branky: 82. Djordjević (Klose) – 73. Iturbe (Ibarbo), 85. Yanga-Mbiwa (Pjanić)

    Karty:   22. Lulić (LAZ), 32. Gentiletti (LAZ), 36. Biglia (LAZ), 63. Klose (LAZ) – 9. Totti (ASR), 51. Torosidis (ASR), 73. Iturbe (ASR), 86. Florenzi (ASR)


    S. S. Lazio: Marchetti – Basta, Gentiletti, de Vrij, Lulić (55. Cavanda) – Candreva, Parolo, Biglia (79. Cataldi), Mauri (C) (75. Djordjević), Anderson – Klose.
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, Braafheid, Djordjević, Keita, Pereirinha, Onazi, Ledesma, Cataldi, Maurício, Cavanda.

    AS Řím: De Sanctis – Torosidis, Yanga-Mbiwa, Manolas, Holebas – S. Keita (68. Pjanić), De Rossi, Nainggolan – Iturbe (85. Doumbia), Totti (C) (61. Ibarbo), Florenzi.
    Náhradníci: Skorupski – Cole, Ljajić, Maicon, Pjanić, Ibarbo, Astori, Gervinho, Paredes, Balzaretti, Uçan, Doumbia.

    Rozhodčí: Rizzoli – Liberatore, Nicoletti
    ocianews.com