Španělsko – Česko 2:2 (kon.) | Česko – Španělsko 1:0 (1:0 po s.n.)
konec
Španělsko
2:2 (1:1, 1:1)
Česko
Středa 10.06.2015, 13:15 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji žen • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli z argentinského Rosaria všechno. Půl dne si ještě počkáme na šlágr juniorů proti Spojeným státům, zítra pak odstartují vyřazovací boje oběma našim výběrům. Pěknou středu do České republiky! (14:34:32)
     
    Pro ženskou reprezentaci to znamená, že do čtvrtfinále jde z nejlepší možné pozice. Ať už byla naše hra jakákoli, tohle byl první cíl, který se nám podařilo úspěšně splnit. Čtvrtfinálovou bitvu odehrají české hokejistky ve čtvrtek od 20:15 místního času, tedy od 1:15 českého času v noci na pátek. Soupeřem jim bude čtvrtý tým druhé skupiny, o jehož jménu se dneska teprve rozhodne mezi trojicí Itálie – Argentina – Kolumbie. Do utkání jednoznačně vstoupíme v roli favorita.
     
    No byly to hrozné nervy, ale konečné první místo ve skupině B je naše! Rozhodně jsme nesledovali žádný pohledný zápas, ale české hokejistky ubojovaly s inlinovými specialistkami ze Španělska remízu, která se zkrátka a dobře počítá.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Ještě přišla nebezpečná pozice, ale holky dneska zblokovaly opravdu velký počet střel. Poslední buly před Šmardovou.
     
    39:43
    Vonková sice neuspěla, ale aspoň ušetřila několik vteřin. Tohle už vypadá dobře!
     
    39:13
    Další španělský protiútok do otevřené české obrany. Ainhoa Merinová naštěstí tečuje kotouč těsně před Šmardovou nad branku!
     
    38:52
    Na druhé straně zasahuje držadlem hokejky Petra Šmardová!
     
    38:20
    Pančáková se teď na druhé straně tlačila do střelecké pozice, nicméně proti dvěma soupeřkám to měla těžké.
     
    37:38
    Naše soupeřky poslední dvě minuty kontrolují hru a tlačí se do útoku. Na Merinovou směřovala další přihrávka, ale musela trefit kotouč z první, což se jí nepovedlo.
     
    36:52
    Nyní má naše gólmanka puk v bezpečí u levé tyčky. Španělkám se nepodařilo naši obranu rozhýbat.
     
    36:42
    Vyústilo to až v pokus autorky obou branek Merinové. Ten zblokovala Petra Šmardová do ochranné sítě.
     
    36:24
    Španělky uklidnily hru, pozvolna si rozehrály kotouč a rozjíždějí kombinaci.
     
    35:52
    Hokejistky ze všech sil bojují o každý kotouč. K prvnímu místu ve skupině nám chybí čtyři minuty!
     
    35:28
    Uff. Česká obrana předvedla několik obětavých bloků a zastavila hodně nadějnou španělskou ofenzívu.
     
    35:07
    Tereza Němcová zkusila využít moment překvapení, Španělky jí k tomu nechaly dost místa. Ne už tak jejich brankářka, která se poctivě roztáhla po brankové čáře.
     
    34:32
    Alba Gonzalová předvádí ve španělské kleci také vynikající výkon. Vyrážečkou doslova vyškrábla přesnou střelu Mrázové, potom s jistotou chytila i další českou střelu. Soupeřky jsou kompletní.
     
    33:38
    V české přesilovce přišly obrovské šance na obou stranách! Mrázová nepropálila gólmanku, z dorážky pak neuspěla Jančová, a po naší chybě naopak ujela do samostatného nájezdu Merinová. Ale na Šmardovou si nepřišla!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Merinová (Ruizová), 25. Merinová – 5. Mrázová (Pančáková), 21. Studentová (Mrázová)


    Španělsko: Gonzalová (C. Alvaradová) – Reventósová, Abrisquetaová, Merinová, Cassiová, Munozová, Ruizová, Beltranová, L. Alvaradová "C", Gonzalezová, Gonzalová, Ortegaová. Trenér: Phil Boudreault.
    Česko: Šmardová (Nenadálová) – Pančáková, Studentová, Mrázová "C", Jančová – Kaltounková, Vonková, Řepková, Němcová – Pipková, Zelenková, Erbenová, Vojtěchová. Hrající trenérka: Věra Pančáková.
    bahis siteleri