Thajsko – Německo 0:4 (kon.) | Pobř. slonoviny – Norsko 1:3 (kon.) | Nizozemsko – Kanada 1:1 (kon.)
Čína – Nový Zéland 2:2 (kon.) | Ekvádor – Japonsko 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Kamerun 1:2 (kon.)
konec
Čína
2:2 (1:1)
Nový Zéland
Úterý 16.06.2015, 01:30 • John Scouras Field at Winnipeg Soccer Complex (Winnipeg, Manitoba) • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Situace ve skupině A je následovná. Z prvního místa s pěti body postoupila do vyřazovacích bojů Kanada, kterou doplní právě čtyřbodová Čína. Čtyři body nasbíral také celek Nizozemska, ale vinou nepříznivého vzájemného zápasu se bude muset spokojit pouze se třetím místem, ze kterého má však za určitých konstalací také šanci postoupit. Kdo se naopak s turnajem loučí, je Nový Zéland. Jeho hráčky dnes sice předvedly bojovný výkon, potřebné vítězství však nevybojovaly, a v základní skupině zůstaly se dvěma body poslední. (03:32:24)
     
    Je dobojováno! Utkání mezi reprezentací Číny a Novým Zélandem vítěze nepoznalo, průběh zápasu byl vyrovnaný a remíza je v tomto ohledu spravedlivá. Gólový účet zápasu otevřela ve 28. minutě Stottová, Číně se však v závěru úvodního dějství podařilo vyrovnat gólem Wan Lisi z nařízeného pokutového kopu.

    Pomyslné misky vah se po hodině hry překlopily na stranu Číny, která se díky Wang Shanshan poprvé v utkání dostala do vedení. Jednobrankový náskok však Asiatkám vydržel jen několik minut, záhy se totiž prosadila Wilkinsonová, která uzavřela gólový účet zápasu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Balon se nachází ve středovém kruhu a vypadá to, že v utkání se už víc nestane.
     
    90+3
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Wang Lisi, přichází Li Ying.
     
    90+2
    Míč opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej v blízkosti středové čáry uvedou fotbalistky Nového Zélandu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavila e druhém poločase čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    88
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Whiteová, přichází Yallopová.
     
    86
    Wang Shuang bránila Duncanové v rozehrání přímého volného kopu, tak inkasovala úder do zad. Hlavní rozhodčí si obě hráčky zavolala k sobě a udělila jim karetní trest žluté barvy.
     
    85
    Po centru Wang Shuang z přímého volného kopu zakončovala kolenem Wang Shanshan, které se však střelecký pokus vůbec nevydařil.
     
    84
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Han Peng, přichází Lou Jiahui.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Abby Ercegová (Nový Zéland).
     
    82
    Na straně Číny se připravuje střídání, která z hráček se podívá do hry však zatím není jasné.
     
    81
    Před námi je závěrečných deset minut řádné hrací doby a stav je stále nerozhodný, což se nyní snaží změnit hráčky Číny, které obléhají pokutové území soupeřek.
     
    79
    Novozélanďanky ovšem bránu Wang Fei ohrozit nedokázaly, obrana Číny centr úspěšně odvrátila.
     
    78
    Na opačné straně byl k vidění rohový kop Percivalové, po kterém se k hlavičkovému zakončení dostala Wu Haiyan, jež míč poslala těsně kolem tyče. Bylo to však s tečí jedné z obránkyň, takže Nový Zéland bude zahrávat další rohový kop.
     
    77
    Čína podnikla útočno akci po pravé straně, odkud do prostoru pokutového území přilétl centr, na který si naběhla Wang Shanshan, jež z dobré pozice vypálila vedle branky.
     
    75
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Liu Shanshan (Čína).
     
    74
    Novozélanďanky rozehrávaly v krátkém časovém sledu dva rohové kopy, po tom druhém však míč skončil přímo v náruči Wang Fei.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 41. Wang Lisi (pen.), 60. Wang Shanshan – 28. Stottová, 64. Wilkinsonová

    Karty:   75. Shanshan (CHI), 86. Shuang (CHI), 86. Duncanová (CHI) – 83. Ercegová (NZL)


    Čína: Wang Fei – Wu Haiyan, Zhao Rong, Li Dongna, Liu Shanshan – Tan Ruyin, Ren Guixin – Wang Lisi (90+3. Li Ying), Tang Jiali (72. Wang Shuang), Han Peng (84. Lou Jiahui) – Wang Shanshan
    Náhradníci: Lei Jiahui, Lou Jiahui, Gu Yasha, Zhang Rui, Zhao Lina, Zhang Yue, Li Jiayue, Wang Shuang, Ma Jun, Xu Yanlu, Li Ying, Pang Fengyue

    Nový Zéland: Naylerová – Percivalová, Stottová, Ercegová, Rileyová – Longová, Duncanová, Hassettová (46. Bowenová) –Wilkinsonová, Hearnová, Gregoriusová (46. Whiteová) (88. Yallopová)
    Náhradníci: Yallopová, Pereiraová, Greenová, Whiteová, Bowenová, Bottová, Mooreová, Millynnová, Cleverleyová, Lichtwarková, Rollsová, Keteová

    Rozhodčí: Kulcsarová (HUN) – Rafalskiová, Wozniaková (obě GER)
    bahis siteleri