Denní liveblog Baku 2015 (27. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (27. června 2015)

Sobota 27.06.2015, 06:30Evropské hry Baku 2015
     
    To je pro dnešek vše vážení, Lukáš Krpálek o půl šesté získal stříbrnou medaili, druhou pro Českou republiku. Lukáš se po zranění vydal na tyto Hry a rychle se dostal zpátky na špičku. Zítra je na programu poslední den EH v Baku. Děkujeme za pozornost a přejeme pěkný zbytek večera. (18:32:23)
     
    Lukáš Krpálek byl sice trochu zklamaný z finálové prohry, ale na odhodlání mu to neubralo: „Doufejme, že si odvetu schovám na ještě větší závod, jakým je mistrovství světa nebo olympiáda!“
     
    18:29
    Je znám i poslední výsledek dnešních Her. Zlatou medaili v kategorii nad 100 kg získal Adam Okruashvili z Gruzie, stříbro patří Oru Sassonovi z Izraele.
     
    18:21
    Druhým bronzovým medailistou se stává Ukrajinec Iakiv Khammo. Dnes nás už čeká poslední událost a to boj o zlato v kategorii judistů nad 100 kilogramů.
     
    18:08
    Judisti v kategorii nad 100 kilogramů právě zahájili boj o stříbrné medaile. V prvním zápase se do vedení 1:0 dostal Rus Renat Saidov a v něm zůstal až do konce. První bronz je udělen, za krátko začne druhý souboj.
     
    Lukáš Krpálek by měl zároveň po oficiálním ceremoniálu převzít i stříbrnou medaili z mistrovství Evropy. V Baku jsou totiž Evropské hry pro judisty spojené právě s evropským šampionátem.
     
    A na plochu už přicházejí medailisté v kategorii pod 100 kg, mezi nimi i Lukáš Krpálek, který za malou chvíli převezme stříbro.
     
    A rozhodnuto už je i o zlaté medailistce! Francouzka Emilie Andeolová zdolala po jasném průběhu Jasminu Kuelbsovou z Německa.
     
    Ázerbájdžánské publikum teď dohnalo tureckou judistku Kayu Belkisovou k bronzu! Diváci při absenci ázerbájdžánských judistů dávají najevo podporu alespoň sportovcům z oblíbeného Turecka. Ve druhém bronzovém zápase uspěla Svitlana Iaromková z Ukrajiny.
     
    17:49
    Ještě než dostane Lukáš Krpálek na krk stříbrnou medaili, proběhnou finálové souboje žen v kategorii nad 78 kilogramů.
     
    Byl to urputný a velice těsný souboj, Lukáš Krpálek ale zůstává krůček od zlata... Ještě čekáme na vyhlášení medailistů, které by se mělo konat během několika desítek minut.
    Díky za stříbro!
     
    Bohužel, Nizozemec si závěr pohlídal a získává zlato... Lukáš Krpálek tak má z Evropských her stříbrnou medaili a evropský titul neobhájí.
     
    Ale jsou tu už tři varování pro Grola... do konce 30 sekund!
     
    Lukáš Krpálek je pochopitelně teď aktivnější a snaží se finálový souboj ještě zvrátit, Nizozemec si ale zatím počíná zkušeně.
     
    Yuko pro Henka Grola! Nizozemec se tak ujímá vedení 1:0 a do konce zbývají dvě minuty...
     
    Čeká ho neoblíbený soupeř – Henk Grol. Toho náš judista dokázal porazit pouze jednou z pěti vzájemných soubojů – ve finále ME v roce 2013. Bude se historie opakvoat?
     
    A na žíněnku už přichází Lukáš Krpálek!

    Michal Kuba

    Jan Vojkůvka

    ocianews.com