Wisla Krakov – Karviná 2:0 (kon.) | Podbeskidzie – Frýdek-Místek 1:0 (kon.) | Fürth – Jihlava 5:1 (kon.)
Prešov – Zlín 1:2 (kon.) | Nitra – Opava 0:3 (kon.) | Liberec – Miedź 2:4 (kon.)
Trenčín – Olomouc 6:1 (kon.) | Příbram – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Brno – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
Třinec – Trnava 6:2 (kon.) | Hlučín – Znojmo 1:2 (kon.) | Vlašim – Táborsko 1:2 (kon.)
Hr. Králové – Olomouc B 2:2 (kon.) | Plzeň – Ural 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Paderborn 3:1 (kon.)
Jablonec – Rapid 0:0 (kon.)
konec
FK Třinec
6:2 (3:1)
FC Spartak Trnava
Středa 08.07.2015, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Přípravný zápas
     
    Já se s vámi pro dnešek budu muset rozloučit a poděkovat vám za pozornost. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Z deštěm smáčeného Třince přeji příjemný středeční večer. V neděli se těším, na počtenou! (18:54:40)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Premiérových branek v třineckém A-mužstvu se dnes dočkali mladíci Martin Samiec a Pavol Zimka, věkem ještě dorostenci. Tisícikorunou bude muset do týmové kasy údajně přispět také dvacetiletý Dawid Martynek, který byl v prvním poločase kapitánem.

    Třinečtí dnes šetřili starší opory jako Lukáše Palečka, Benjamina Vomáčku nebo Pavla Malíře, přesto se mohou radovat z výrazného vítězství. Další přípravné utkání je čeká už v neděli 12. července proti Baníku Ostrava. Ligový soupeř se v Třinci představí od 10:30. Trnavské béčko by mělo hrát v sobotu v Galantě. Zato boj A-mužstva Spartaku v Evropské lize proti Sarajevu můžete na našem serveru sledovat už zítra.
     
    Malcharkův přímý kop skončil v náručí Švábka, rozhodčí Cieslar nenastavil nad rámec devadesáti minut ani jednu další, a proto skončil druhý poločas stejným výsledkem jako ten první. Týmy vystřídaly o přestávce většinu hráčů a druhá půle začala ve vyrovnaném duchu. Po faulu Čelůstky na Bašu v pokutovém území proměnil Steinhübel penaltu střelou k tyči a snížil na rozdíl jediné branky. Za dalších deset minut mohl vrátit Třinci větší náskok Tomeček, jenže si na Švábka nepřišel.

    Poslední půlhodina patřila se vším všudy Slezanům. Dvacet minut před koncem stál na konci pohledné akce Samiec a levou nohou střílel přesně k tyči. Při pátém gólu Třince Trnavští neuhlídali ve vápně Hupku, který po centru Joukla zvýšil hlavou už na 5:2. Šestý banán na cestu přibalil svým slovenským krajanům Zimka, když sedm minut před koncem doklepl za Švábka povedený Velnerův centr. Trnavě utkání v Třinci hrubě nevyšlo a na Slovensko veze půltuctový náklad. Slezané naproti tomu v přípravě zvítězili poprvé.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Roh si vzal na starosti Tomeček, Spartak před brankou hrozící nebezpečí odvrátil. Poslední minuty zápasu probíhají ve znamení třinecké aktivity.
     
    89
    Po zásahu Hrebíka si balon zpracoval Samiec a technickou střelou na zadní tyč potrápil Švábka. Ten vyrazil balon jen na rohový kop.
     
    88
    Lačarak přišlápl při napadání nohu Velnerovi, ale faul se nepískal, s balonem pokračovali domácí. Tomečkův centr před branku odhlavičkoval Hrebík.
     
    87
    Samiec se v obranné práci ano natřikrát nevzdal, nejdříve obtěžoval Uboviče, pak znepříjemnil přebírání míče Jirkovi. Trnavané i přesto míč do vápna dostali, jenže štěstí jim při odrazech balonu nepřálo.
     
    86
    Tomeček si se spoluhráči při rozehrávce standardní situace příliš neporozuměl. Na jeho střílený centr nikdo z domácích nezareagoval a pro balon si pohodlně vyběhl Švábek.
     
    85
    Čelůstka byl zezadu tlačen Bašou, a proto zahrál hlavou raději do náruče brankáře Brycha. Hra se rychle dostala před trnavskou šestnáctku, kde byl faulován Dedič.
     
    84
    Po Samiecovi se tak i Zimka dočkal premiérového zásahu v dresu třineckého A-mužstva. Třinečtí teenageři to budou mít určitě pořádně drahé.
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už je to debakl, který budou hosté z Trnavy skousávat jen těžko! Velner unikl po pravém křídle a podařilo se mu odcentrovat přesně na zadní tyč. Tam si zaběhl sedmnáctiletý útočník Třince PAVOL ZIMKA a poslal balon do prázdné brány – 6:2!
     
    83
    Ošemetnou situaci před Švábkem po rohu Třince Bílí andělé zvládli, ale pak balon vybojovali opět domácí.
     
    82
    Samiec si potáhl balon středem hřiště a pak jej posunul doleva na Malcharka. Ten sice centroval ve skluzu, ale alespoň vybojoval po odrazu míče od Hrebíka roh.
     
    81
    Po přesné přihrávce od Hupky měl Deket co dělat s bráněním Velnera, ale pomohlo mu vyběhnutí brankáře Švábka.
     
    80
    Slezané zaváhání Spartaku nepotrestali, a tak mohl Jirka vyzkoušet pozornost Brycha. Třinecký gólman balon vyboxoval do bezpečných prostor.
     
    79
    Trnava už to bude mít s dramatizací dnešního souboje hodně těžké. V lehkém ztrácí už tři branky, navíc teď opět chybuje při rozehrávce.
     
    78
    Třinec dnes čtyřech z pěti branek dosáhl hlavou. Joukl v následující akci ubránil Jirku, Třinečtí pak byli uprostřed hřiště zastaveni nedovoleně.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 27. Dočekal, 30. Dočekal, 32. Gajdošík, 69. Samiec, 77. Hupka, 83. Zimka – 24. Pikulík, 54. Steinhübel (pen.)

    Karty:   74. Horník (TRN)


    FK Třinec: 1. poločas: Bruk – Martynek (C), Bedecs, Hloch (28. Čelůstka), Janoščín – Salachna – Ondrušík, Motyčka, Dočekal, Ceplák – Gajdošík.
    2. poločas: Brych – Velner, Hupka, Čelůstka, Joukl – Malcharek, Samiec, Bedecs, Tomeček – Dedič, Zimka.
    Trenér: Marek Kalivoda.

    Náhradníci: Brych – Velner, Joukl, Malcharek, Samiec, Zimka, Tomeček, Čelůstka, Hupka, Dedič.

    FC Spartak Trnava: 1. poločas: Vahalík – Gasser, Djiby Ba (12. Horník), Víglaský, Grabež – Bakuš, Deket (C), Steinhübel, Ujlaky – Pikulík, Slávik.
    2. poločas: Švábek – Bakuš, Deket (C), Horník, Grabež– Julíny, Steinhübel, Lačarak – Jirka, Baša, Pikulík (64. Ubovič).
    Trenér: Peter Zelenský.

    Náhradníci: Švábek – Repa, Jirka, Horník, Lačarak, Ubovič, Julíny, Haršány, Hrebík, Baša.

    Rozhodčí: Ondřej Cieslar – Tomáš Mankovecký, Ondřej Kuchař

    Diváci: 102
    thejrc.org