USA U18 – Rusko U18 2:5 (kon.) | Kanada U18 – Švédsko U18 2:0 (kon.) | SR 18 – Finsko U18 2:4 (kon.)
Česko U18 – Švýcarsko U18 5:3 (kon.)
konec
USA U18
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Rusko U18
Úterý 11.08.2015, 14:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše, přeji vám hezký zbytek dne. (16:51:11)
     
    Rusové vítězí i ve svém druhém utkání na turnaji, což znamená, že si zahrají v semifinále Memoriálu Ivana Hlinky. Mužstvo USA má situaci naopak o dost složitější. Pokud Finsko večer porazí Slovensko, bude o postupujících ze skupiny B jasno.

    Nejlepší hráči zápasu:
    USA: Casey Mittelstadt – 1+0
    RUS: Vladislav Suchačev – 37 zákroků
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Vylučovat se bude i v poslední minutě utkání. Tentokrát na trestnou lavici míří ruský hráč, a to Michail Meščerjakov (RUS).
     
    59:33
    USA dvojnásobné oslabení přežilo, Rossini je na ledě.
     
    58:29
    Skvělým zákrokem se blýskl Rasmussen, jenž parádním semaforem zastavil střelu Bajna!
     
    58:00
    Rusko se snaží kombinovat, co to jen jde, místo toho, aby zvolilo přímočarost. Rusové však sami vědí, že pokud už žádný gól nepřidají, nebude je to muset mrzet.
     
    57:03
    Série vyloučení na americké straně pokračuje. Rusové si zahrají minutu a deset vteřin trvající přesilovku pět na tři. Samuel Rossini (USA) dostal trest za podražení. Timmy Gettinger (USA) pak ve stejném čase dostal trest za nesportovní chování. Je evidentní, že Američané už svou situaci příliš neunáší.
     
    56:13
    Hráči USA sice už hráli plném počtu, záhy se však vrací do čtyř. Ty Farmer (USA) dostal menší trest za hrubost.
     
    54:09
    Garrett Wait (USA) byl vykázán ze hry za krosček. Ve stejný čas pak byli na trestnou lavici posláni i Drake Rymsha (USA) a German Rubtcov (RUS). Oba inkasovali osobní desetiminutový trest.
     
    53:42
    Američanům už nehraje nic do karet. Před chvílí byla hra přerušena pro přihrávku rukou, nyní zámořský celek zastavilo další postavení mimo hru.
     
    52:54
    Knierim byl sice čárovým rozhodčím upozorňován na to, že se nachází v postavení mimo hru, americký útočník byl ale ve hře stále aktivní. Proto když se dotkl kotouče, vykázal čárový hru do pásma USA.
     
    51:31
    Velká šance pro Maxima Bajna, který se na pravém kruhu ocitl naprosto osamocen. Chtěl trefit puk z první, jenže kotouč mu nesedl, a tak Rasmussen neměl příliš práce.
     
    50:14
    Nyní se Američané museli osvobodit jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací znovu před Rasmussena.
     
    49:27
    Rusové hrají ve velké pohodě a je znát, že Američany již tlačí čas. Ví totiž, že pokud večer Finsko porazí Slovensko, semifinále je pro ně nereálnou věcí.
    47:24. Alexandr IJAKOVENKO - 2:5
     
    47:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové ale nakonec i tuto zkrácenou přesilovku využívají! Zpoza branky adresoval kotouč Verijajev, ten si našel ALEXANDR IJAKOVENKO, který lehkým dloubnutím dopravil kotouč za Rasmussenova záda. Ijakovenko se do listiny střelců zapsal v dnešním utkání již podruhé. Asistence: Danil Verijajev, German Rubtcov.
     
    46:54
    Jedovatá rána Alexandra Ijakovenka jen těsně minula levý horní roh americké klece.
     
    46:14
    Rusové jsou již v plném počtu, začíná tak jejich víc než minutová přesilovka pěti proti čtyřem.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 20. Mittelstadt (Peeke), 43. Yamamoto (Rossini) – 17. Ijakovenko (Kajumov, Ivanov), 40. Geraskin (Alexejev, Meščerjakov), 40. Popugajev (Achmetgalijev), 42. Ivanov (Popugajev, Makejev), 48. Ijakovenko (Verijajev, Rubtcov)


    USA U18: Rasmussen (Dhillon) – Peeke, Rossini, Eliot (C), Gleason, Farmer, Dineen, Perunovich – Yamamoto, Mittelstadt, Gettinger – Lown, Tufte, Harper – Leonard, Rymsha, Berger – Knierim, McGing, Wait.
    Rusko U18: Suchačev (Kalijajev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Alexejev, Ijakovenko, Švyrev, Ryženkov – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Ivanjuženkov, Ševčenko, Verijajev – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Bajn, Rubtcov, Verba.

    Rozhodčí: Novák, Lokšík – Výleta, Šefčík

    Diváci: 421
    bahis siteleri