Leverkusen – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Augsburg – Hertha 0:1 (kon.) | W. Brémy – Schalke 0:3 (kon.)
Mohuč – Ingolstadt 0:1 (kon.) | Darmstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (3:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 15.08.2015, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Borrusia Dortmund předvedl výborný výkon a v Borussii Mönchengladbach porazila jasně 4:0!

    První poločas na Signal Iduna Park nabídl výbornou podívanou! Dortmund na svého soupeře vlétl a již v osmé minutě vstřelil první branku. Mchitarjan se však nacházel v těsném ofsajdu a branka nebyla uznána! V 15. minutě už to však vyšlo! Kagawa narazil míč do běhu Marcu Reusovi, který tvrdou ranou překonal Sommera! O šest minut později už vedl Dortmund o dvě branky. Po centru Schmelzera se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang. Ve 33. minutě předvedl Dortmund parádní akci, když se do úniku dostal Aubaymeyang, který nezakončoval, ale poslal skvělý pas na Henrikha Mchitarjana, který poslal míč do prázdné branky!

    JIž po pěti minutách druhého poločasu šel Dortmund do vedení 4:0! Na krásnou přihrávku Aubameyanga si naběhl Hernikh Mchitarjan, který trefil poloprázdnou branku! V 66. minutě to mohlo být už 5:0, nicméně Kagawa ve stoprocentní šanci mířil mimo!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:22:35)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Zřejmě poslední rohový kop dnešního utkání opravdu rozehrál Kevin Kampl, jehož centr však neznamenal pro branku Yanna Sommera nějaké nebezpečí!
     
    89
    Střídající Adrián Ramos svedl na pravé straně těžký souboj s hostujícím kapitánem Tonym Jasntchkem. Domácí útočník dokázal vybojovat rohový kop, ke kterému už běží Kevin Kampl.
     
    88
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Ilkay Gündogan, který so zkusil z dobrých 25 metrů! Rána německého reprezentanta letěla velmi dobře, nicméně Yann Sommer vytáhl skvělý zákrok!
     
    87
    Střídající Kevin Kampl poslal z pravé strany krásný centr na Svena Bendera, který nešel do zakončení, nýbrž hledal před brankou Adriana Ramose. Jeho záměr však nevyšel!
     
    86
    Borussie Dortmund momentálně kombinuje na vlastní polovině a pokouší se utkání dohrát v klidu a hlavně již neinkasovat!
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Šindži Kagawa, přichází Sven Bender.
     
    84
    Velmi ostrý souboj o míč svedl ve středu hřiště Henrikh Mchitarjan s Patrickem Herrmannem. Lépe souboj vyzněl pro domácího hráče, který vybojoval míč a Dortmund může jít dopředu!
     
    81
    Poprvé po svém příchodu se zapojil do hry Kevin Kampl, který se pokoušel zakombinovat s Lukaszem Piszcekem. Polský obránce však neposlal ideální pas a slovinský borec už na míč nedosáhl!
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Kevin Kampl.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Adrián Ramos.
     
    77
    První žlutou kartu tohoto utkání dostává švýcarský záložník Granit Xhaka, který ostře zajel pod nohy Marca Reuse. Xhaka následně ještě diskutoval s rozhodčí, který si však byl svým rozhodnutím jistý!
     
    76
    Patrick Herrmann teď chyboval na vlastní polovině a málem nabídl svému soupeři možnost protiútoku, naštěstí pro hosty situaci zachránil Schulz.
     
    75
    Zajímavou střelu ze střední vzdálenosti vyslal Henrikh Mchitarjan, ta však neměla gólové parametry a Yann Sommer nemusel zasahovat!
     
    74
    Další pěkná akce domácího celku! Na pravé straně se dokázal uvolnit Henrikh Mchitarjan, který si ve vápně narazil s Kagawou a posílal míč před branku pro Aubameyanga. Yann Sommer však šel ven z branky a míč lapil!
     
    72
    Domácí Borussie hraje viditelně v pohodě a kombinuje na polovině svého soupeře. Před malou chvílí centroval z levé strany Aubameyang, který však ve vápně Gladbachu nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.

    Jan Havlovic

    Branky: 15. Reus (Kagawa), 21. Aubameyang (Schmelzer), 33. Mchitarjan (Aubameyang), 50. Mchitarjan (Reus)

    Karty:   77. Xhaka (MNC)


    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Mchitarjan, Gündoğan, Kagawa (85. S. Bender), Reus (78. Kampl) – Aubameyang (78. Ramos).
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Hofmann, Ramos, G. Castro, Ginter, Kampl.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke (C), Schulz, Christensen, Wendt – Traoré (65. Herrmann), Stindl, Xhaka (79. Dahoud), Johnson – Raffael – Drmić (67. T. Hazard).
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, Dahoud, T. Hazard, Korb, Elvedi.

    Rozhodčí: Stieler – Ittrich, Tielert (vš. GER)
    thejrc.org