Třinec – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Sokolov – Frýdek-Místek 3:0 (kon.) | Karviná – Vyšehrad 4:0 (kon.)
Táborsko – Olomouc B 1:0 (kon.) | Opava – Vlašim 3:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:2 (2:1)
FC Graffin Vlašim
Sobota 15.08.2015, 18:00 • Městský fotbalový stadion Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Nakonec velice pohledný zápas viděli diváci na stadionu v Městských sadech. Po oboustranně opatrné úvodní dvacetiminutovce padly hned tři branky, Vlašim v jednapadesáté minutě vyrovnala zásluhou Hronka. Značný vliv na výsledek mělo zbytečné vyloučení střídajícího Tomla, který se po druhé žluté pakoval ze hřiště během pětašedesáté minuty. Je téměř jisté, že od impulzivního trenéra Vlastimila Petržely dostane v šatně pořádný kartáč. Rozhodující gól vsítil čtvrthodiny před koncem Tomáš Mrázek. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:55:49)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodčí Jech nastaví pouze jednu minutu. Opava je blízko vítězství.
     
    88
    Definitivní pojistku před chvílí mohla přidat Opava. Mrázek utíkal sám na Vorla, v koncovce ale neskrblil a ve vápně našel ještě lépe postaveného Schaffartzika, který z malého vápna trestuhodně přestřelil. Nevídané.
     
    85
    Slezský FC se hnal díky Schaffartzikovi do rychlého brejku, Nemanja Kuzmanovič se ale následně přes vlašimské protihráče neprosadil.
     
    82
    Opava mohla zvýraznit své vedení. Nemanja Kuzmanovič postupoval na Vorla úplně sám, ale vlašimského brankáře prostřelit nedokázal.
     
    82
    Zástupci sdělovacích prostředků před malou chvílí obdrželi informaci o tom, že utkání v ochozech Městského fotbalového stadionu sleduje 1651 diváků.
     
    80
    Žlutou kartou před chvíli rozhodčí Jech ocenil domácího Jana Schaffartzika.
     
    79
    V rychlém sledu další střídání. Za střelce druhého gólu Opavy Václava Jurečku nastupuje na plac Radim Grussmann.
     
    78
    Hostujícího Haška na trávníku nahrazuje Ondřej Brejcha.
     
    77
    Domácí si ovšem při bránění nedají říct. U levé lajny se nechali překombinovat Pospěch s Jurečkou, volný Vondra nacentroval do vápna a hlavičkující Janda těsně minul. K vyrovnání nechybělo mnoho.
     
    74
    Opava opět vede. Vlašimská obrana nepokryla centr Jurečky. Balon se tak ve vápně dostal k TOMÁŠI MRÁZKOVI, který nakonec překonal Vorla, i když si brankář hostů na balon sáhl.
     
    72
    Nechybělo mnoho a vlašimský Hronek mohl jít sám na bránu. Stoper Dvorník si pustil míč za sebe, neodhadl přitom vzdálenost od protihráče a vše musel hasit skluzem, který ale byl pro Opavu úspěšný.
     
    69
    Pro Opavu by bylo skoro až trestuhodné početní výhodu nevyužít, proto posiluje útok. Jakuba Janetzkého tak nahradil útočník Tomáš Mrázek.
     
    66
    Zdeněk Pospěch zkusil vypálil z dobrých dvaceti metrů, střela se mu však vykroutila mimo vlašimskou bránu.
     
    65
    Martin Toml moc dlouho na trávníku nepobyl. Po další zákroku za hranicí pravidel uviděl druhou žluou a následně tedy i červenou kartu.
     
    62
    Ke střele zhruba z dvaadvaceti metrů se dostal Hronek. Tento pokus ovšem neměl gólové parametry. Opavský kotel už vyvolává jméno novice na hřišti Jana Žídka, jenž před pár okamžiky ve vápně odvrátil do bezpečí centr Graffinu.
     
    59
    Jan Žídek se po nekonečně dlouhé anabázi ohledně jeho přestupu z Frýdku do Opavy konečně dočkal druholigové premiéry v žlutomodrém dresu. Na place vystřídal Františka Metelku.
     
    58
    Opravuji své tvrzení z menší průtrže je průtrž velká. V těchto okamžicích na deštěm zkrápěném trávníku lehce dominuje Vlašim, která se dostala do několika náznaků šancí.

    Petr Dušek

    Branky: 30. Kuzmanovič, 34. Jurečka, 74. Mrázek – 26. Janda, 51. Hronek

    Karty:   33. Jurečka (OPA), 80. Schaffartzik (OPA) – 2. Hell (VLA), 30. Hašek (VLA), 54. Toml (VLA)   65. Toml (VLA)


    Slezský FC Opava: Vašek – Pospěch, Simerský, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Jurečka, Janetzký, Schaffartzik – Jursa – Kuzmanovič.
    Náhradníci: Květon, Grussmann, Matěj Hrabina, Machálek, Svatonský, Mrázek, Žídek

    FC Graffin Vlašim: Vorel – Nový, Štochl, Hell, Vondra – Tarczal, Hašek – Janda, Hronek, Průcha – Nečas.
    Náhradníci: Brejcha, Vebr, Matějka, Jícha, Reiter, Toml, Budínský

    Rozhodčí: Jech – Kotalík, Dobrovolný

    Diváci: 1651
    thejrc.org