Eindhoven – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 1:1 (kon.)
Heracles – Nijmegen 3:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
2:0 (1:0)
FC Groningen
Neděle 16.08.2015, 12:30 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! PSV Eindhoven potvrdil roli favorita a porazil FC Groningen 2:0!

    První poločas nabídl na Philips Stadion hodně zajímavou podívanou! Hned v sedmé minuty se domácí fanoušci mohli radovat, neboť Luciano Narsingh dostal skvělou přihrávku od Lestienneho a poslal PSV do vedení! O osm minut později vyslal nenápadnou střelu Adam Mahrer, který mířil těsně mimo! Ve 27. minutě zahrával rohový Maxime Lestienne a jeho centr se nebezpečně snášel na malé vápno, obrana Groningenu však situaci zvládla. V závěru tekly nervy zejména André Guardadovi, který byl hodně ostře sestřelen Kappelhofem. Zákrok se dal posoudit i červenou kartou!

    Ve druhém poločase mohl vstřelit svou druhou branku Narsingh, jenže jeho technická střela mířila těsně nad! Následně měl velkou příležitost opět Narsingh, avšak domácímu střelci nesedlo zakončení! V 76. minutě už se však Luciano Narsingh prosadil, když poslal míč na vzdálenější tyč a nedal Padtovi šanci!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:21:30)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Stoper Etiënne Reijnen poslal krásný centr na levou stranu, kam si naběhl střídající Mamoun Mahi. Výborně se s ním však vrátil Brennet, který míč odkopl na tribunu.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby! Utkání se již pouze dohrává, neboť o vítězi je již rozhodnuto!
     
    89
    Po chybné přihrávce Hiarieje šlo PSV do rychlého protiútoku, který táhl André Guardado. Mexický útočník našel svou přihrávkou ve vápně Pereira, který se však do zakončení přes stopera Kappelhofa nedostal.
     
    88
    Střídající Jesper Drost dosal na levé straně hodně prostoru a poslal do vápna PSV zajímavý centr. Obrana Eindhovenu však zapracovala na jedničku a centr odvrátila.
     
    86
    Eindhoven uklidňuje hru na vlastní polovině a pokouší se dohrát utkání v klidu! V posledních minutách je Groningen velmi aktivní a chce zápas ještě zdramatizovat.
    85. Proti hlavičce de Leeuwa výborně zasáhl Zoet!
     
    85
    Na druhé straně zahrozil také Groningen! Z levé strany dokázal poslat do vápna zajímavý centr Lorenzo Burnet, který našel ve vápně hlavu Michaela de Leeuwa. Hostující kanonýr však nepřekonal výborného Jeroena Zoeta!
     
    83
    Hostující celek provádí své druhé střídání v tomto zápase! Švédský záložník Simon Tibbling neodvedl špatný výkon, je to však právě on, kdo odchází ze hřiště. Na jeho místo nastupuje Larsen.
     
    83
    Rozehrávky rohového kopu se ujal právě Maxime Lestienne, jehož centr však neznamenal pro branku Sergia Padta žádné nebezpečí. U míče je momentálně Eindhoven.
    82. Šance Maxime Lestienneho
     
    82
    Beglický záložník Maxime Lestienne dokázal na hranici vápna skvěle zakombinovat s Davy Pröpperem a dostal se ke střele. Výborný zákrok však předvedl Sergio Padt. Domácí tým bude zahrávat další rohový kop!
     
    81
    Domácí kouč Phillip Cocu provádí necelých deset minut před koncem základní hrací doby první střídání! Ze hřiště odchází domácí hrdina Luciano Narsingh, kterého nahrazuje Gastón Pereiro!
     
    79
    Groningen je i po obdržené druhé brance je velmi aktivní a pokouší se snížit! Z levé strany dokázal odcentrovat Simon Tibbling, jehož centr našel na hranici vápna Antonia. Nizozemský útočník podklouzl a dožadoval se penalty, hlavní rozhodčí ji však neodpískal.
     
    78
    Michael de Leeuw operoval s míčem na hranici vápna a pokoušel se přihrát Linssenovi. Nizozemský útočník se však nechal velmi lehce obrat o míč Brenetem a PSV míří vpřed.
    76. Luciano NARSINGH - 2:0

    Jan Havlovic

    Branky: 7. L. Narsingh, 76. L. Narsingh

    Karty:   45. Guardado (PSV) – 20. Linssen (GRO), 43. Kappelhof (GRO), 45. Rusnák (GRO), 52. Burnet (GRO), 62. Tibbling (GRO)


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet – Pröpper, Guardado, Maher – L. Narsingh (81. Pereiro), L. de Jong (C), Lestienne.
    Náhradníci: Pasveer – Vloet, De Wijs, S. Poulsen, Locadia, Pereiro, Hendrix.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet – Tibbling (83. Larsen), Hiariej, Rusnák (70. Mahi) – Antonia, de Leeuw (C), Linssen.
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, J. Drost, Larsen, van Nieff, Mahi.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. HOL)
    thejrc.org