Eindhoven – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 1:1 (kon.)
Heracles – Nijmegen 3:0 (kon.)
konec
SC Cambuur Leeuwarden
0:2 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 16.08.2015, 14:30 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Cambuur Leuwarden nepředvedl v zápase s Feyenoordem Rotterdam špatný výkon, nicméně po brankách Kramera a Kuijta prohrál 0:2!

    První poločas na Cambuurstadion nenabídl nikterak ofenzivní podívanou! Velmi aktivně vstoupil do utkání domácí fotbalisté, kteří však z úvodního tlaku branku nevytěžili. Po necelé půlhodině hry mohli udeřit hosté. Centr Vejinoviće lízl Basacikoglu a Kazim-Richards se málem dostal do zakončení! Bohužel, to byla také poslední vážnější šance prvního poločasu.

    Po deseti minutách druhého poločasu měl velkou příležitost Bascacikoglu, který však mířil těsně mimo! O pět minut později měl další velkou příležitost Kazim-Richards, který však rovněž minul! První branky jsme se dočkali až v 77. minutě, kdy si na centr Basaçikoglua naběhl Michiel Kramer, který přesnou hlavičkou poslal Feyenoord do vedení! O tři minuty později však mohl Cambuur vyrovnat! Po závaru ve vápně hostů se míč odrážel do branky, avšak obránce Feyenoordu na poslední chvíli míč vykopl z brankové čáry! Hlavní rozhodčí v nastavení navíc odpískal penaltu pro Feyenoord po údajné ruce domácího hráče. K penaltovému puntíku se postavil Dirk Kuijt a upravil na konečných 2:0!

    To je z mé strany vše a dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:27:30)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Dirk KUIJT - 0:2
     
    90+3
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil hostující kapitán DIRK KUIJT, který penaltu bezpečně proměnil a definitivně rozhoduje o vítězství Feyenoordu!
    90+2.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nařizuje penaltu pro Feyenoord! Z pravé strany poslal do vápna centr Kerence Kongolo, na který si naskočil domácí Peersman a dle názoru rozhodčího zahrál rukou! Opakované záběy však toto rozhodnutí nepotvrdily!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Cambuur tak má ještě čas na vyrovnání!
     
    89
    I následného rohového kopu se ujal Overgoor, jehož centr však pro brankáře Vermeera žádné nebezpečí neznamenal. Obrana Feyenoordu si dokázala poradit!
     
    88
    Standardní situaci si vzal na starost domácí kapitán Overgoor, jehož centr obrana Feyenoordu odvrátila. Následně však vrátil míč do ohně van de Streek a van der Heijden odvrátil míč na rohový kop!
     
    87
    Na pravé straně se velmi hezky uvolnil obránce Narsingh, kterého však následně poslal k zemi stoper Van Beek. Domácí celek tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    86
    Útočná akce Leeuwardenu k zakončení nevedla, neboť útočník Barto si nedokázal zpracovat přihrávku od Ogbecheho. Míč je momentálně u brankáře Kennetha Vermeera!
     
    85
    Domácí Ogbeche dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu, neboť ve vzudšném souboji zasáhl loktem do obličeje hostujícího Lexu Immerse.
     
    83
    Feyenoord mohl přidat druhou branku! Na pravé straně operoval s míčem Basaçikoglu, který poslal do vápna ideální centr, který směřoval na nabíhajícího Kramera. Stoper Peersman však na poslední chvíli změnil směr letu míče a zatím jediný střelec dnešního utkání na míč nedosáhl!
     
    82
    Na druhé straně zahrával Feyenoord rohový kop, kterého se ujal Marko Vejinović, jehož centr letěl na hranici malého vápna. Zde míč propadl až k Dirku Kuijtovi, který se však k hlavičce těsně nedostal!
    80. Obránce Feyenoordu na poslední chvíli míč z brankové čáry vykopl!
     
    80
    Domácí tým zahrával standardní situaci, které se ujal kapitán Overgoor. Jeho centr letěl do vápna, kde se míč odrazil a po nevýrazném vyběhnutí brankáře Vermeera mířil do branky! Na poslední chvíli však obránce Karsdorp míč vykopl! Opakované záběry však nepotvrdily, zda-li se o branku skutečně jednalo!
     
    79
    Stoper van Beek poslal hodně nepřesnou přihrávku na levou stranu, kde míč sebral obránce Heering. Za záchrannou brzdu zatáhl Dirk Kuijt a bude z toho standardní situace!
    77. Michiel KRAMER - 0:1

    Jan Havlovic

    Branky: 77. Kramer, 90+3. Kuijt (pen.)

    Karty:   85. Ogbeche (CMU) – 57. van der Heijden (FEY), 79. Kuijt (FEY)


    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Pereira (46. Heerings), Mac-Intosch, Peersman, Andriuškevičius (62. F. Narsingh) – van de Streek, Overgoor (C), E. Bakker – Houtkoop, Ogbeche, M. Rosheuvel (68. Barto).
    Náhradníci: Zeinstra – Heerings, F. Narsingh, Barto, Mašek, Berisha, Steblecki.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, van der Heijden, Kongolo – Toornstra (70. Immers), Vejinović, El Ahmadi – Kuijt (C), Kazim-Richards (62. Kramer), Basaçikoglu.
    Náhradníci: Hahn – Immers, Manu, Nelom, Vilhena, Kramer, Botteghin.

    Rozhodčí: Van Boekel – Goossens, van Dongen (vš. HOL)
    thejrc.org