Dinamo Minsk – Salzburg 2:0 (kon.) | Qäbälä – Panathinaikos 0:0 (kon.) | Astra Giurgiu – Alkmaar 3:2 (kon.)
Liberec – Hajduk Split 1:0 (kon.) | Zorja Luhansk – Legia 0:1 (kon.) | Ajax – Jablonec 1:0 (kon.)
Molde – Standard 2:0 (kon.) | PAOK – Brøndby 5:0 (kon.) | FK Krasnodar – Helsinki 5:1 (kon.)
Sparta – Thun 3:1 (kon.) | Milsami – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Young Boys – Karabach 0:1 (kon.)
Atromitos – Fenerbahce 0:1 (kon.) | FK Rabotnički – Kazaň 1:1 (kon.) | FCSB – Rosenborg 0:3 (kon.)
Žilina – Ath. Bilbao 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Belenenses 0:1 (kon.) | Odd – Dortmund 3:4 (kon.)
Bordeaux – Kajrat 1:0 (kon.) | Plzeň – Vojvodina 3:0 (kon.) | Lech Poznaň – Fehérvár 3:0 (kon.)
Southampton – Midtjylland 1:1 (kon.)
konec
Dinamo Minsk
2:0 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Čtvrtek 20.08.2015, 18:00 • Stadjen Dynama, Minsk • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Dnenší utkání je u konce! Dinamo Minsk nepodalo ideální výkon, nicméně FC Red Bull Salzburg nedokázal proměnit své šance a běloruský tým zvítězil 2:0! Skvělá výchozí pozice do odvety!

    První poločas nabídl na Stadjen Dynama velmi zajímavou podívanou. První vážnější šanci měl ve 23. minutě Andreas Ulmer, který však svou střelu poslal nad branku. O sedm minut později měl skórovat Naby Keïta, avšak i on mířil mimo. Na druhé straně mohl domácí poslat do vedení Fatos Bećiraj, nicméně domácímu útočníkovi nevyšlo zakončení.

    Domácí tým se dokázal dostat do vedení v 57. minutě, když se před brankou nejlépe zorienotval Gleb Rassadkin! Salzburg si na velkou šanci počkal až do 79. minuty, kdy po rohovém kopu zakončoval Ćaleta-Car, gólman Gutor však zasáhl! V závěru přišel druhý gól Dinama, který pěkně zamíchal postupovými šancemi! Nenad Adamović dokázal dostat míč po odrazu do tyče a upravil na konečných 2:0!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:53:48)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Walke (FC Red Bull Salzburg).
    Žlutou kartu dostává Schwegler (FC Red Bull Salzburg).
    90+3. Nenad ADAMOVIĆ - 2:0
     
    90+3
    Dinamo Minsk právě vstřelil branku! Závěrečný tlak Salzburgu se nekonal a Dinamo se dostává do dvoubrankového vedení! Na levé straně odvedl skvělou práci Adamović, který dokázal udržet míč a dostal ho na střídajícího Voronkova, který trefil tyč. Odražený míč mířil do míst, kde se nacházel NENAD ADAMOVIĆ. Střídající srbský záložník vstřelil hodně důležitou branku!
     
    90+2
    Poslední střídání domácího celku! Ze hřiště jde střelec zatím jediné branky v utkání, Gleb Rassadkin. Na jeho místo přichází ukrajinský obránce Igor Voronkov.
     
    90+1
    Teď však mohl rozhodnout domácí Gleb Rassadkin, který se po chybě obrany Salzburg dostal do samostatného úniku. Domácí hráč však svůj druhý gól nepřidal, neboť mířil mimo! Velmi dobře vyběhl Alexander Walke!
     
    90
    Hostující tým velmi pozorně sledoval, kolik český sudí nastaví. Emanuel Marek má na své tabulce čtyřku, což značí, že se budou nastavovat čtyři minuty! Salzburg má ještě hodně času!
     
    89
    Po delším ošetření Nikity Kurzunova se již znovu mohlo hrát. Salzburg se opět hnal do zakončení. Střídající David Atanga se nakonec dostal ke střele, avšak mířil hodně mimo.
     
    87
    Na druhé straně zůstal ležet na trávníku domácí Nikita Korzun, který ošklivě dopadl po vzdušném souboji s Paulem Mirandou. Miroslav Zelinka značí, že by se mělo střídat. Je však jasné, že běloruský tým řád pošetří nějaké vteřinky!
    86. Standardní situace Christiana Schweglera
     
    86
    Rozehrávky standardní situace se nakonec ujal Chrstian Schwegler, jehož přímá střela však Alexandera Gutora neohrozila, mířila totiž těsně mimo!
     
    85
    Teď si však Yordy Reyna faul vybojoval! Před vápnem poslal hostujícího hráče k zemi domácí Mohammed Mounir a Salzburg má k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    84
    Aktivní Valon Berisha operoval s míčem na levé straně. Proti norskému záložníkovi však vystoupil Roman Begunov, který dostal míč za postranní čáru. Miroslav Zelinka však ukázal na odkop od branky!
     
    83
    Salzburg se žene v poseldních minutách za vyrovnáním. Obrana Dinama však zatím pracuje výborně a do přímého zakončení hráče rakouského mistra nepustila!
     
    81
    Salzburg vybojoval v krátkém časovém sledu další rohový kop! Rozehrávky se ujal opět Valon Berisha. Tentokrát však centr norského záložníka neznamenal pro branku Gutora žádné nebezpečí.
     
    80
    Aktivní Valentino Lazaro se dokázal dostat k míči na pravé straně a pokoušel se odcentrovat. Maxim Vitus si však počínal skvěle a protihráče o míč obral!
    79. Gólman Gutor byl pozorný a zakončení chorvatského stopera lapil
     
    79
    Saluzburg vzápětí vybojoval další rohový kop, který opět rozehrál Valon Berisha. Centr norského záložníka hledal ve vápně střídajícího Atangu, který minul a míč se odrazil od nohy Ćalety-Cara. Gólman Gutor byl však na svém místě!

    Jan Havlovic

    Branky: 57. Rassadkin, 90+3. Adamović

    Karty:   11. Neacșa (MNK), 72. Korzun (MNK) – 67. Keita (SLZ), 75. Miranda (SLZ), 90+4. Walke (SLZ), 90+4. Schwegler (SLZ)


    Dinamo Minsk: Gutor – Begunov, Palitševič (C), Bangura, Vitus – Udodji, Korzun, Korytko, Neacșa – Bećiraj, Rassadkin
    Náhradníci: Voronkov, Veretilo, Koncevoj, Mohammed Mounir, Ignatovič, Adamović, Buljga

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Valon Berisha, Keita, Leitgeb (C), Minamino – Reyna, Oberlin
    Náhradníci: Stankovic, Schmitz, Lazaro, Atanga, Lainer, Prevljak, Sørensen

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík (Marek) (vš. CZE)
    thejrc.org