Havlíčkův Brod – Kolín 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
SC Marimex Kolín
Čtvrtek 20.08.2015, 13:30 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • Přípravné zápasy staršího dorostu • Přátelské utkání
Partner:
     
    Dámy a pánové, já vám přeji hezký zbytek dnešního dne a těším se někdy příště na počtenou. Třeba v 16:30 u přenosu přátelského zápasu juniorů BK H. Brod – IHC Písek. (15:28:10)
     
    Duel končí. Kozlové měli v první třetině navrch, ale domácí postupně přebírali otěže zápasu do svých rukou, až nakonec zcela ovládli zápas. Po gólech Davida Dondy, Patrika Hrabaně a Jiřího Vlacha z okolí 45. minuty si tak připisují pro Kolín trochu krutou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Až nyní se pokusil protrhnout šeď Jiří Vlach, který se po pravém křídle probíjel před brankoviště, ale vrhli se na něj hned tři obránci a nenechali jej zakončit.
     
    58:20
    Šup puk sem a hned zase támhle. Trochu chaos, ale tohle známe. Blíží se konec zápasu a všichni už to chtějí mít za sebou. Proto je v posledních momentech hra nepříliš záživná.
     
    57:20
    Nyní jsou v útoku zase Bruslaři, kteří si kontrolují výsledek. Domácí útočí především po pravém křídle, ale Kozlové nepřipouštějí další gólové šance.
     
    56:52
    Domácí jsou kompletní. Kozlové v závěru početní převahy několikrát zahrozili, ale závary na brankovišti dokázal pokrýt betony Miroslav Folvarský.
     
    55:38
    Kolín se snažil kombinovat, vypadalo to i docela hezky, ale nakonec o puk přišel a domácí vyhodili kotouč k hájemství Kučerovu.
     
    54:52
    Miroslav Folvarský zneškodnil betonem střelu Robina Martínka z levého kruhu. Následně ale podržel protihráče Patrik Hrabaň (HBR), jenž již pyká na trestné lavici.
     
    54:23
    Pavel Hendrych se snažil procpat skrze obranu kotouč na branku, ale brusle střelce druhé kolínské branky mu nepovolila tak učiniti.
     
    53:40
    Vojtěch Veverka dnes nemá svůj den. Měl dostatek prostoru na levém křídle, sjel si blíže k bráně, ale trefil jen povyjetého Kučeru do hrudi.
     
    52:58
    Havlíčkobrodští nyní museli bránit kolínské ataky, leč nezalekli se bojovného Kozla na hrudi hostujících hráčů a průniky Radka Jelínka a Robina Martínka zastavili.
     
    51:59
    Zápas se dohrává v takovém nepříliš slaném ani mastném tempu. Pro diabetiky možná dobře, ale fanoušci hokeje by si přáli lepší koření. Ani Broďáci, ani Kozlové se nedostávají do nějakého echt nebezpečného zakončení.
     
    51:10
    Pavel Hendrych se na levém křídle dostal do zakončení, které ale pokryl na hrudi Lukáš Kučera. Pravda, Hendrych byl trochu z úhlu, ale místečko na teploměru tam bylo.
     
    50:28
    Vojtěch Veverka se na levém křídle probil až před brankoviště, kde se snažil prostrčit puk pod Kučerovými betony do sítě, ale neúspěšně. Hostující gólman následně pokryl vyražený puk do lapačky.
     
    49:40
    Kolín je v plném počtu. Havlíčkobrodským se nepovedlo ani jednou zamířit přesně mezi tři tyče. Brankář Lukáš Kučera tak nemusel zasahovat.
     
    49:03
    Tady pomalu šlo o hlavu. Václav Piskač napřáhl holí jako dřevorubec sekerou a vší silou udeřil do puku. Kdyby trefil pařez, dobré, takhle je mu odpískána vysoká hůl.
     
    48:32
    Havlíčkobrodským se nepovedlo udržet kombinaci až do finální fáze. Josef Nutil vypíchl kotouč, který okamžitě poslal do středního pásma.
     
    47:40
    Domácí budou mít šanci na prozkoušení nového muže mezi tyčemi. Ze hry je za vražení na hrazení vyloučen Robin Netušil (KOL).

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 24. Přibyl (Piskač), 35. Králíček (Hendrych, Donda), 45. Donda (Králíček), 45. Hrabaň (Hendrych), 46. Vlach (Veverka) – 15. Netušil (Pilný), 40. Sladký


    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Hanák) – Hrabaň, Benák, Němec, Lachman, Rubner, Polák – Vlach, Hendrych. Králíček, Veverka, Holenda, Piskač, Přibyl, Donda, Škola. Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.
    SC Marimex Kolín: Březina (46. Kučera) – Sladký, Zdeněk, Nutil, Mirochnikov, Kuběna, Mikula – Jelínek, Martínek, Kadlec, Netušil, Pilný, Šurych, Růžička, Pešek, Milaniak. Trenér: Petr Martínek.

    Rozhodčí: Marek Honza – Petr Křivohlavý, Jaroslav Přibyl
    thejrc.org