Schalke – Darmstadt 1:1 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hannover – Leverkusen 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 1:2 (kon.) | Hamburg – Stuttgart 3:2 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:1 (0:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 22.08.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! FC Schlake 04 nezvládlo domácí zápas s nováčkem SV Darmstadt 98 a remízovalo 1:1!

    První poločas nabídl ve Veltins Arena hodně zajímavý fotbal! Nováček z Darmstadtu vstoupil do utkání bez respektu a velmi aktivně. Odměnou byl velmi brzký gól! Konstantin Rausch vypálil z hranice vápna přesně k tyči! Hned po obdržené brance mohlo Schalke vyrovnat. Razantní střelu Draxlera však vyrazil Mathenia. Schalke mělo ve druhé části prvního poločasu velké problémy s rychlými protiútoky Darmstadtu. Z jednoho takového mohl navýšit vedení hostů Vrančić. Výborný zákrok však vytáhl Fährmann! Na druhé straně se k zajímavé střele dostal Draxler a Geis, avšak oba pokusy zablokovala obrana Darmstadtu.

    Do druhého poločasu však Schalke vstoupilo parádně! Již po dvou minutách našel přízemní centr Di Santa Juliana Draxlera, který vyrovnal! Minutu poté však mohl jít Darmstadt znovu do vedení, Heller však mířil těsně mimo! Následně se hra vyrovnala a viděli jsem velmi pěkný fotbal. V 74. minutě mohlo jít Schalke do vedení, nicméně Johannes Geis trefil z přímého kopu pouze břevno! O sedm minut později hlavičkoval střídající Leroy Sané, avšak jeho hlavičku lapil Mathenia na brankové čáře! Schalke se nedokázalo prosadit ani v šestiminutovém nastavení a zápas skončil 1:1!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:37:36)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Z hodně velké vzdálenosti to zkusil mladý německý záložník Max Meyer, který však mířil těsně mimo. Mathenia navíc situaci kontroloval!
    90+5. Situace mezi Sulu a Draxlerem
     
    90+5
    Klaas-Jan Huntelaar si počínal v souboji s Aytou Sulu velmi tvrdě a poslal tureckého stopera k zemi. Následně se do lehčí strkanice dostal Julian Draxler, který si to chtěl s Turkem vyříkat. To však nedovolili hráči Darmstadtu!
     
    90+4
    Další žlutou kartu v tomto utkání dostává hostující Sandro Wagner, který velmi tvrdě dohrál na pravé straně Johannese Geise. Žlutá karta zcela zaslouženě!
     
    90+3
    Rozehrávky standardní situace se ujal Fabian Holland, který našel za obranou Wagnera, který ještě vylepšil pozici pro Marca Sailera. Německý středopolař byl však v ofsajdovém postavení.
     
    90+2
    Tentokrát zůstal ležet na trávníku Marco Sailer, který dostal naloženo v souboji s Jöelem Matipem. Darmstadt však vypotřeboval všechny možnosti střídání, a tak Sailer utkání prostě musí dohrát.
     
    90+1
    Rozehrávky standardní situace se ujal neobvykle Dennis Aogo, který poslal velmi zajímavý centr před branku. Christian Mathenia šel velmi obětavě ven z branky a míč vyboxoval. Následně gólman Darmstadtu velmi nepříjemně předpadl přes Huntelaara, nicméně by měl být v pořádku!
     
    90
    Tentokrát se nedovoleným zákrokem prezentoval Marco Sailer a Schalke bude mít k dispozici zajímavou standardní sitauci! Hlavní rozhodčí navíc nastavuje celke pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Choupo-Moting dostal na pravou stranu míč, který následně poslal do náběhu Caicarovi. Brazilský obránce posílal před branku přízemní centr, který však dokázala obrana Darmstadtu zpracovat a míč odkopnout do bezpečí.
     
    88
    Další velkou příležitost na vedoucí branku právě promrhalo Schalke! Před vápnem Choupo-Moting skvěle uvolnil Leroye Saného, jehož tvrdá rána však mířila nad branku Mathenii!
     
    87
    Konstantin Rausch se dnes vydal opravdu ze všech sil a zaslouženě odchází z trávníku. Na poslední minuty si atmosféru zaplněné Veltins Areny vyzkouší Tobia Kempe.
     
    86
    Schalke je momentálně opravdu v pohodě a chce vstřelit vítěznou branku. Darmstadt je však za remízu velmi rád a zdržuje hru. Střelec úvodní branky Konstantin Rausch je momentálně na zemi a vypadá to na střídání!
     
    84
    Myslím, že nás čeká hodně vyhrocený závěr zápasu. Na levé straně si nedovoleným způsobem počínal domácí Jöel Matip, který poslal k zemi Marco Sailer. Německý středopolař se naštval a žádal u hlavního rozhodčího žlutou kartu, ten na jeho výzvu nebral ohledy!
     
    83
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Dominik Stroh-Engel, přichází Sandro Wagner.
     
    82
    Schalke pokračuje v tlaku! Na pravé straně se uvolnil Choupo-Moting, který až na druhý pokus dokázal dostat míč do vápna, kam si naběhl Julian Draxler. Jeho ránu však zablokoval stoper Caldirola!

    Jan Havlovic

    Branky: 47. Draxler (Di Santo) – 9. Rausch (Stroh-Engel)

    Karty:   68. Draxler (SCH) – 52. Sailer (DAM), 90+4. Wagner (DAM)


    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Aogo – Choupo-Moting, Geis, Höger (80. Sané), Draxler – Di Santo (73. Meyer), Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Kolašinac, Meyer, Goretzka, Sané, Ayhan, Riether.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Heller, Niemeyer, Vrančić (50. Sailer), Rausch (87. Kempe) – Gondorf – Stroh-Engel (83. Wagner).
    Náhradníci: Platins – Sailer, Rosenthal, Kempe, Wagner, Jungwirth, J. Díaz.

    Rozhodčí: Brand – Schröder, Assmuth (vš. Německo)
    thejrc.org